7honaposan nem kuszik mászik a lányom ez baj?
Bocsi hogy ilyet írok, de ha nincs egyéb baja inkább örülj neki hogy nem kapja szét a lakást:)
8 hónapos örökmmozgó sajtkukac anyukája
hmm elvileg nem
de mondjuk nem lenne jó ha a mászást kihagyná (később gondot okozhat)
majd ha nem ér el valamit és kell neki akkor kénytelen lesz
próbál meg h nem teszed köré a játékot hanem olyan messze h kicsit mozognia kelljen és minden alkalommal messzebb kicsit
azért tedd hasra is és akkor adj neki valami érdekeset és amivel szeret játszani
lehet h inspirálni kell
de elvileg nincs kint az "időből"
nekem a fiam 6 hónapos korágin még forogni sem volt hajlandó .-)))
Fiam 8 hónapos és nem ül,nem mászik,kúszik.
gyógytornász megvizsgálta és mondta hogy nincs még elkésve,mert a babák többsége 8 hónapos kor után ül,mászik stb....
ő sem szeret hason,de elég sűrűn hasra teszem,ha unja akkor sír,de már okos és tudja ha ő nem fordul vissza én nem fordítom meg :) úgyhogy küzd a lelkem és végül mindig feltalálja magát.
Persze én sem szeretem kínozni,sírtani,de kicsit muszály unszolni különben el lustul.
Ugyanígy vagyunk, mint a kedves 22:36-os, én is el voltam keseredve, elvittem gyógytornászhoz.A második alkalom után sokat javult, most itthon tornáztatom.Olvastam valahol, hogy a hason nem szerető babák ezzel késnek egy picit.Az egyik gyógytestnevelő ismerősöm azt mondta, az sem baj, ha kihagyja a kúszást, és a mászást is, lehet, 10 hónaposan már feláll, és ezzel sincs gond!
Ami számomra vigasztaló volt, az az, hogy azt mondta, hogy ő most értelmileg fejlődik, mert egyszerre nem megy a kettő.A nagyon okos babák "kompenzálásként" picit lemaradnak a mozgásban, mert az agyuknak az értelmi része fejlődik éppen,és később majd behozza a lemaradást.Mászni még nem is kell tudnia egy 7 hónaposnak!!!!A kúszást is csak az ügyesebbek csinálják, az sem gond,ha még nem csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!