Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg megaláztam a gyerekemet?

Tényleg megaláztam a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt sétálgattunk a városban a 20 hónapos lányommal.Bementünk egy kisboltba,odaadtam az innivalóját,addig is megáll egyhelyben.Nem tudom,hogy véletlenül vagy direkt,de kiborította a földre.Mire odanéztem,már vagy fél deci a földön volt.Rászóltam,elvettem tőle és adtam neki egy zsebkendőt és megkértem hogy törölje fel (itthon is így szoktuk,amit ő borít ki és egy ekkora gyerek által feltakarítható,azt ő szokta feltörölni).Ekkor szólt az eladó csaj,hogy hagyjam csak,amjd ő feltörli.Mondom már a kezében van a zsepi,feltörli ő,máskor is így szoktuk.Erre mindenki minket nézett már (kb 2-3 ember volt a boltban) és megjegyezte egy nő,hogy nem kéne így megalázni a gyereket,hogy vele takaríttatom fel a lötyit.büszkeségből egy pillanat átváltottam lelkiismeret furdalásba.Addig örültem neki,hogy milyen ügyes,hogy elég volt egyszer elmondani és megcsinálta amire kértem,de azóta nem hagy ez a dolog nyugodni.Most már tényleg azt gondolom,hogy megaláztam a gyereket,mert azelőtt a 2-3 ember előtt vele takaríttattam fel.Szerintetek?
2011. máj. 23. 12:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bár a kisfiamnál így kezdtem volna... most 10 évesen nem kellene legalább 5x megkérni valamire annak ellenére, hogy sokszor felajánlja, ha olyan a kedve, hogy segít ... most látom, hogy enyhén elkényeztettem. Nem tudom kijavítható-e még? Én azt gondolom, hogy nagyon következetes voltál és valóban a gyermeked ettől nem lesz frusztrált, csupán ideje-korán megtanul sokmindent, ami később csak a hasznára válhat.
2011. máj. 23. 12:58
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem mindent jól csináltál. Amit én nem értek az az, hogy hogy jön ahhoz bárki is, hogy minősítse az ember gyereknevelési módszereit, szokásait. "Jól idomított" gyerek? Mert arra tanítja az anyja, hogy köszönje meg amikor kap valamit? Komolyan mondom, kinyílik a bicska a zsebemben ezektől.
2011. máj. 23. 12:59
 13/21 A kérdező kommentje:
A végén persze megköszöntem és megdicsértem,hogy ügyes volt.
2011. máj. 23. 13:01
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

12:58 vagyok

kisfiam az oviban nem tudta rendesen maga után összehajtogatni a takaróját, erre a "következetes" óvónéni úgy gondolta, hogy addig nem mehet a többiekkel uzsonnázni, akik már jókedvűen az asztalok körül eszegettek. Kisfiam pedig zokogva állt a terem közepén fogva a takaró csücskét és csak sírt és sírt, én pedig látva ezt, kint a folyosón(egy szolíd, jólelkű kisfiú)... csupán az volt a gond, hogy nem mert szólni az óvónőnek sosem, hogy segítsen... az óvónő pedig büszkén vázolta új pedagógiáját. EZ A MEGALÁZÁS.

2011. máj. 23. 13:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

12:58 vagyok még mindig...

a hajtogatást pedig otthon gyakoroltuk...

2011. máj. 23. 13:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem aláztad meg.

Az én lányom is 20 hónapos.Ő még élvezi is, ha feltörölhet, felmoshat.Ezt szokta meg.Ha valami kiömlik, akkor rohan a popsitörlőért, vagy a felmosórongyért.

Ezt tanulják itthon, és szerintem ez nagyon jól van így.Te is a rendre, tisztaságra szoktatod.Ja, és persze a szófogadásra.

2011. máj. 23. 13:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

dehogyis megalázó.

sőt nagyon ügyes kislány hogy szó nélkül megcsinálta amit kértél

ilyenkor megkell dícsérni vagy megköszönni hogy milyen jó volt hogy feltörölte.

nem ordított és vergődött gondolom hogy fel kell törölnie

megkell nekik is tanulni hogy ami kilöttyen stb fel kell

takarítani magunk után

semmi gond nincs ezzel.

az én lányom 14 hónapos de ha megkérem hogy

adja ide nekem azt ami a kezében van mert nem szabad neki azzal játszani ( olló stb..)

ideadja.

én olyankor ezt mondom : köszönöm szépen drágám ügyes vagy hogy ideadtad tudod hogy ez veszélyes nem játék.

és tudja hogy nem szabad azzal játszania

ugyanígy van ezzel a innivalóval is.

ha kilötyögött semmi nem lesz ha feltörli.

előbb utóbb meg kell ezt is tanulniuk.

2011. máj. 23. 13:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
ez nem megalázás,. ez helyes nevelés. igenis, tanulja meg, hogy ami kárt okozott, azt hozza helyre. ebben semmi megalázás nincs, sőt így lehet elérni, hogy ő ne tartsa "rangon alulinak" a kétkezi dolgokat, vannak olyan finnyás, kényes gyerekek, hogy nocsak. én is így tanítottam a kislányomat. és ő is tudja, ha kiönt valamit, akkor azt feltörli. az meg külön vérlázító, hogy idegenek beleszólnak...
2011. máj. 23. 13:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ügyes a gyereked. Úgy neveld, ahogy neked tetszik, mert ha mindig másra hallgatsz, megbolondulsz.

Na, én meg akkor kihasználom, mert mindig ő pakolja fel a szalagra a cuccot a boltban, és még a mini bevásárlókocsit is tolja.

2011. máj. 23. 13:56
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagyon okos és ügyes lányod van. Legyél büszke!
2011. máj. 23. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!