Tényleg megaláztam a gyerekemet?
12:58 vagyok
kisfiam az oviban nem tudta rendesen maga után összehajtogatni a takaróját, erre a "következetes" óvónéni úgy gondolta, hogy addig nem mehet a többiekkel uzsonnázni, akik már jókedvűen az asztalok körül eszegettek. Kisfiam pedig zokogva állt a terem közepén fogva a takaró csücskét és csak sírt és sírt, én pedig látva ezt, kint a folyosón(egy szolíd, jólelkű kisfiú)... csupán az volt a gond, hogy nem mert szólni az óvónőnek sosem, hogy segítsen... az óvónő pedig büszkén vázolta új pedagógiáját. EZ A MEGALÁZÁS.
12:58 vagyok még mindig...
a hajtogatást pedig otthon gyakoroltuk...
Szerintem sem aláztad meg.
Az én lányom is 20 hónapos.Ő még élvezi is, ha feltörölhet, felmoshat.Ezt szokta meg.Ha valami kiömlik, akkor rohan a popsitörlőért, vagy a felmosórongyért.
Ezt tanulják itthon, és szerintem ez nagyon jól van így.Te is a rendre, tisztaságra szoktatod.Ja, és persze a szófogadásra.
dehogyis megalázó.
sőt nagyon ügyes kislány hogy szó nélkül megcsinálta amit kértél
ilyenkor megkell dícsérni vagy megköszönni hogy milyen jó volt hogy feltörölte.
nem ordított és vergődött gondolom hogy fel kell törölnie
megkell nekik is tanulni hogy ami kilöttyen stb fel kell
takarítani magunk után
semmi gond nincs ezzel.
az én lányom 14 hónapos de ha megkérem hogy
adja ide nekem azt ami a kezében van mert nem szabad neki azzal játszani ( olló stb..)
ideadja.
én olyankor ezt mondom : köszönöm szépen drágám ügyes vagy hogy ideadtad tudod hogy ez veszélyes nem játék.
és tudja hogy nem szabad azzal játszania
ugyanígy van ezzel a innivalóval is.
ha kilötyögött semmi nem lesz ha feltörli.
előbb utóbb meg kell ezt is tanulniuk.
Ügyes a gyereked. Úgy neveld, ahogy neked tetszik, mert ha mindig másra hallgatsz, megbolondulsz.
Na, én meg akkor kihasználom, mert mindig ő pakolja fel a szalagra a cuccot a boltban, és még a mini bevásárlókocsit is tolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!