Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csinájátok a házzátáplálást?

Hogy csinájátok a házzátáplálást?

Figyelt kérdés

4 hós a lányom, és gyümivel szeretném kiegészíteni az anyatejet. Hogy csináljam, hogy a tejem is megmaradjon, mert szoptatni akarom, amíg csak tudom?

Két szopi között adjam neki, vagy szopi közben: mondjuk ebédnél szopi-kaja-szopi. Melyik megoldás jobb? És mennyit esznek hozzá ilyenkor általában?

2009. márc. 15. 08:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha elég neki a tej, akkor még ráérsz a hozzátáplálással. Minél hamarabb elkezded a hozzátáplálást, annál hamarabb kiváltódnak a szoptatások, tehát kevesebb tejre lesz szükség.. a szervezeted is kevesebbet fog termelni. Anyatejes babáknál bőven elég elkezdeni 6 hónapos koruk után. Anyatejet csak most ehetnek, szilárd ételt meg egész életükben))) Ha nagyon el akarod kezdeni, akkor inkább a szoptatás után kínáld eleinte 1-2 kanálkával. Ilyenkor már nem fog úgysem sokat elfogadni, de esetleg az ízeket szokja... Bár én minden babámnál megvártam a 6 hónapos kort (kivéve az elsőnél, mert ő 16 éves és akkor még nem engedték((( ). A két középső 6 hónapos kora után kapott babaételt, mégis mindkettő egészséges, jó evő gyerek lett. A picinél is kivártam a 6 hónapot, most kezdtük a kóstolgatást. Nincs vele semmi probléma, szépen elfogad mindent.
2009. márc. 15. 08:40
 2/2 anonim ***** válasza:
én is így kezdtem,és elég sokáig kellett a szilárd után tejcsi,mert nem evett még egy teljes adagot.
2009. márc. 15. 09:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!