Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell/mennyi időközönként...

Mikor kell/mennyi időközönként az orrszívót nasználni az újszülötteknél és utánna?

Figyelt kérdés
2011. máj. 21. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

ööö

én akkor használtam csak ha náthás volt és folyt az orra

ha nincs benne semmi akkor nem kell

felesleges stresszleni a babát vele

2011. máj. 21. 22:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is csak akkor használom, ha náthás a kisfiam. De akkor olyan sűrűn, ahogy fújni kellene, ahogy a szükség diktálja.
2011. máj. 21. 22:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Miért kellene egy újszülöttnél orrszívót használni?!A szörcsögés még élettani náluk(a gégefő nem zár rendesen),nem nátha,vagy megfázás.Ha nátha miatt használod,akkor sincs meghatározva,hogy mennyi időközönként,hanem akkor,ha már tele van az orra,és látszik,hogy rosszul érzi magát miatta(mivel ők csak az orrukon tudnak lélegezni)
2011. máj. 21. 23:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Én két naponta szoktam használni, így takarítom ki az orrát a felhalmozódott piszoktól.

Egyáltalán nem sír mikor porszívózom az orrát így könnyű dolgom van.Egyébként igényli is, mert ha nem rendszeresen szívom, már sír és nyűgös,nem kap rendesen levegőt.Pl.: valamelyik reggel addig sírt,amíg ki nem porszívóztam, utána mintha elvágták volna, újra jó kedvű volt.

2011. máj. 22. 08:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát nekem is a védőnőm azt mondta a legelején,hogy nekik még annyira pici az orrnyílásuk,hogy nagyon hamar berakódik szösszel meg mindennel amit beszívnak a levegőn keresztül és azért is sírhat ha nem kap rendesen levegőt,főleg szopi közben!Én úgy csináltam,hogy anyatejet cseppentettm az orrába majd hagytam,hogy kicsit feloldódjon és utánna kiszívtam!Láthatóan jobb volt a közérzete utánna!Ha jól emlékszem 2-3 naponta csináltam ezt a műveletet és kb 2-3 hónapos koráig!Utánna már valahogy nem igényelte illetve utánna már lett rendes "cicakaka"(bocs a kifejezésért)azt meg ha láttam,hogy van akkor hullámcsat tompább végére tekertem egy kis vattát és fürdés közben egy gyors mozdulattal kihalásztam!
2011. máj. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!