Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit éreztetek amikor tudtátok,...

Mit éreztetek amikor tudtátok, hogy az a bizonyos lesz az utolsó szopi? Vagy éppen hogy nem tudtátok hogy volt az utolsó.

Figyelt kérdés
2011. máj. 21. 21:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Mikor kiderült, valahogy fel sem fogtam. Csak este, mikor ő a tápszert itta, én meg a zuhany alatt fejtem a tejet, annyit, mint ezelőtt sose. Komolyan mondom, úgy éreztem, patakokban folyik a tejem, és tudtam, hogy mire kikecmergek ebből a betegségből, esélytelen vagyok szoptatni újra.

5 hetes volt a fiam, és annyira hasfájós volt, hogy kétnaponta esténként látni akarta a dokink. Akkor látta meg, hogy sántikálok, trombózisgyanúval beutalt az ambulanciára. Rögtön kaptam egy csomó vérhígítót, így azonnal el kellett apasztanom.

2011. máj. 21. 23:06
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

10 hónapos volt mikor én mondtam, hogy utoljára teszem mellre.

egyszerűen elválasztotta magát (gondoltam akkor), nem volt hajlandó még bevenni a szájába sem, vergődött, ordított, sírt, én szorítottam magamhoz, hátha... és nem. 3 hétig szenvedtünk így :(

az a bizonyos utolsó szopi után nekiálltam, hogy akkor fejek, hogy még 2 hónapig kapjon tejcit és akkor esett le, elapadt a tejem :(((( pár napig próbáltam 2féle fejővel, kézzel is de egy csepp tejet nem sikerült kifacsarnom, persze, hogy szegénykém nem volt hajlandó beleszívni, minek? :(

A kistesónál ekkora hibát remélem nem fogok elkövetni, majd mindig nézem, hogy van-e tejem. az a furcsa egyébként, azért nem is gondoltam, hogy nem lenne mert előtte mindig ömlött, fél óránként átáztam és mikor kiváltottuk az étkezéseket, szépen beállt végre. lehet ott indult el a folyamat? :(

2011. máj. 22. 00:44
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk se volt zökkenőmentes. A császár után, majdnem elvéreztem. A babát csak a 3. napon adták a mellemre, akko se kaptam igazi segítséget. Közben bekeményedett a mellem, a babám meg besárgult. Sokszor bealudt. Kevés tejem volt. Folyton fejtem, ittam mindenféle tejcsinálót. 5,5 hónaposan szopizavaros lett a babám. Nem szopott csak fél álomban, sötétben, csendben. 7 hónapos volt amikor eltört a bokám, műteni kellett. A műtét előtt még fejtem egyszer és ott megitta, utána is megpróbáltam, de nem jött többet. Aztán már nem eröltettem.

Nagyon szép élmény volt amikor a picikém szépen szopizott!

2011. máj. 22. 00:55
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
10,5 hós volt a fiam, egy ideje már szenvedett csak, mert nem volt neki elég. Ideges, ingerült lett, pedig cicimániás volt korábban. Volt itthon tápszer, vettem hátha majd egyszer kell. Adtam neki azt cumisüvegből, hátha ez a baja, hát ez volt :) Tehát egy délelőtt 10 órai szopi volt az utsó, ami után közvetlenül már itta a tápi, boldogan, bújva, üvegből. Evvan. elmentünk aznap szépen a DM-be és betankoltam a cuccból, egyébként is már csak ez a délelőtti, meg egy esti szopi maradt meg. Az este is simán elfogadta a manóm, én meg nyugodtan aludtam, tudva hogy legalább semmi gond nem lesz neki ezzel. Azóta is bújós, nagyon jó a kapcsolatunk, nem sínylette meg egyikőnk se.
2011. máj. 23. 13:37
 15/26 anonim ***** válasza:
68%
11 hónaposan hagytuk abba, akkor már elég kevés tej volt, de esténként nagyon szerettem a babámmal összebújni, Az otolsó héten már éreztem, hogy nyűglődik, alig tartott az egész pár percig. Aztán eldönötttem, hogy OK, ma lesz a búcsúszopi. Nagyon furcsa érzés volt, de persze valahol könnyebség is, mert néha ki lehet maradni este, ha apuci vállalja az esti műszakot :-)
2011. máj. 23. 13:40
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Biztosra nem tudtam, de számítottam rá... már csak este szopizott és egyik este nagyon hamar befejezte a szopit... másnap szintén... harmadnap még megpróbáltam megszoptatni, de egyáltalán nem érdekelte... nem erőltettem tovább... akkor ott furi volt, valahol sajnáltam, másrészről meg örültem, hogy így alakult, mert úgy gondolom, 9 hónapig tartó szoptatás épp elég volt... én attól tartottam, mi lesz, ha sokáig akar szopni és a végén úgy kell "leszoktatni"... szerintem az a rosszabb...
2011. máj. 23. 13:47
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
6 hetes volt a lányom, mikor hajnalban utoljára megszoptattam és elmentem a korházba epeműtétre. Hiába fejtem, elapadt mire hazajöttem. Kiderült, hogy csak ártottam a tejemmel, mert epés volt a tejem is és keserű volt, a picim nagyon hasfájos volt. szerettem szoptatni,de nem sirtam egyszer sem amiatt, hogy nem szoptathatok.
2011. máj. 23. 14:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem az elején.

Most is elszorul a torkom, ha rá gondolok, és a mai napig szívesen emlékszem vissza életemnek erre az időszakára.

Amikor megszületett a második lányom, a nagyobbik 22 hónapos volt.

A terhesség alatt végig kérte a cicit, általában a mellemen is aludt el.

Hazajöttünk a kórházból és a kistestvérét szoptattam, ő pedig keservesen sírt az ágy mellett.

Végül hamar jött a megoldás: egyszerre szoptattam mindkettőt.

Csuda szép, de megvallom igen fárasztó időszakot éltem meg. Mégis úgy gondolom, soha nem csinálnám másképp.

Majd amikor 8 hónapos volt a kicsi, amikor egy hirtelen jött, súlyos betegség miatt kórházba kerültem 8 napra.

A kicsi tápszert kapott az anyatej helyett.

Amikor 8 nap után hazaengedtek egy rövid időre, az volt az első, hogy a kicsimet mellre tegyem és megszoptassam.

Csakhogy Ő már nem fogadta el többet ... elfordította a mellemtől a fejét.

Igen rossz érzés volt.

Így érte véget az én szoptatási időszakom.

2011. máj. 23. 14:21
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos volt a nagyobbik lányom, amikor utoljára szopizott.

Előtte pár héttel még reggel-este, bár reggel már úgy tűnt, előbb menne a bögréjéből sima tejet inni, mint hozzám az ágyba szopizni.

Aztán egy arcüreg-fülgyulladásból nem tudtam kigyógyulni csak antibiotikummal. Azt tanácsolta az orvosom, hogy a gyógyszer mellett inkább már csak 1x szoptassak. Így elhagytuk a reggeli szopit.

Estére viszont már olyan kevés maradt, hogy az júliusi hőségben éreztem, hogy szomjas maradt a lányom. Ezért kibróbáltuk, hogy este kulacsból az ölemben kapja a tejet cici helyett. Simán elfogadta és aludt utána mint a bunda.

Másnap délre eléggé megtelt a cicim, ezért kivételesen a délutáni alvás előtt megszoptattam. Ugyanígy még 2 nap múlva délben. Ez volt az utolsó.

Nagyon boldog voltam, hogy ennyire zökkenőmentesen ment az egész. Eredetileg egy évig szerettem volna mindenképp szoptatni, de ez a plussz 2 hónap még úgy jött hozzá. Remélem, a kisebbik lányommal is ilyen simán fog menni minden. Ő most 4 hónapos.

2011. máj. 23. 14:44
 20/26 anonim ***** válasza:
2 éves korában hagyta el, kis segítséggel. gyakorlatilag már nem is volt akkor tejem, csak elalvás előtt kérte, de már abszolút nem nyugoddott le tőle, mert ugye csak szívogatta de nem jött semmi, nem volt mire ellazulni. úh úgy gondoltam, ennyi elég is volt, amúgy meg már így hogy nem volt tej, nekem kezdett kellemetlen is lenni. utóbb kiderült, nem is baj, hogy elhagytuk, mert 2 éves korában már 1 hónapos terhes voltam. szóval nem volt ilyen klasszikus utolsó szopi, sőt miután már nem vette a szájába, utána is kérte még jó 2 hónapig, hogy vegyem elő a cicit, amikor elalszik, és odabújt. nem vérzett a sízvem nagyon, szép volt jó volt elég volt. de azért jó lenne a másikat is sokáig szoptatni. :)
2011. máj. 23. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!