Adhatok hét és fél hós babámnak az ételébe vaníliáscukrot?
:)
Eléggé megoszlanak a vélemények.... :)
Az esti vízben főtt grízt szeretném vele ízesíteni. Természetesen nem minden nap. Ha csak a cukor volt az, ami szerintetek nem okés, akkor kipróbálom...ízlik-e neki, mert szerintem sem árt annyi cukor neki. A vanília miatt aggódtam...
Köszi.
HA "csak" a plusz cukor lenne!
De sürgős annak az ártatlannak már most aromákkal,
mesterséges sz@rokkal,E-kajákkal telítődni? Nagyon fontos a baba fejlődésében ez az időszak,gondold meg jól,mit teszel az ételébe!
Ha nem megy,fordulj szakemberhez!
Pont ezzel van a baj. HOgy ha valaki mer egyszer beletenni a baba hamijába egy kis vaníliáscukrot, akkor mások már azt mondják hogy "szar vagy mert E-kajával tömöd a gyereked"
Én nem hallgatok sem azokra akik kólát itatnak az ovisokkal, de azokra sem, akik biorépát adnak és biohomokokzóba viszik játszani, érettségiig szoptatnak és este biopuszit adnak szájmaszkban a gyereknek, és persze szupertisztított vízben mossák a baba pömpölőjét.
Én úgy gondolom és ezt vallom: ÉLJEN AZ ARANY KÖZÉPÚT.
Ha a kicsinek adok párhavonta a kajájába egy kis cukrot, nem szakad le az ég, nem lesz tőle beteg nyomorék. Hanem egyszerűen csak megkóstol egy új ízt, és ha finom neki, hát örülök hogy ízlett neki a vacsi. Ettől még nem lesz általános a dolog.
Utóbbi két válasz küldőjének tökéletesen igaza van:azzal,ha valaki átesik a ló túloldalára,minimum olyan nagy bajt okoz,mint a" sok kicsi sokra megy"-féle telítődés! Nem lesz immunvédelme a gyereknek,az első komoly betegség olyan károkat tehet,amik egy másik gyereknek meg se kottyan.
A babának ízleni fog a vaníliáscukor íze!
Nézzétek el nekem,ha nem volt egyértelmű,hogy a"néha,kevés" cukortól,mint természetes élelmiszertől hasonló esetben én se zárkóznék el!
A bioetetésről meg annyit,hogy ne feledjétek,ott előbb-utóbb mindenhol kibukik a csibészség,ahol nagy pénzeket lehet szakítani!
(Vegyünk témaközeli példát:gyógyszeripar!)
Az édesítőszereket meg egyetlen felnőttnek se ajánlanám,elég terhelés annak,aki kénytelen vele,mert pld cukros.
Ez csupán egyetlen "ellenérv" a nagyon sok közül, küldöm többek között anorexiás,biobigyós,fitnessőrült,glutamát-hívő,38 kilósan már a sír szélén egyensúlyozó dilinyós barátnémnak is!
Tanulságos,de minimum elgondolkoztató...
Ha lelkiismeretes paraszttól veszi anyuci az alapanyagokat,az minimum olyan"bio",mint az egyesek butítására felcímkézett,néha bizony nem
is annyira"bio". Annak az érának már lőttek,amikor kizárólag azt rejtette a tejesdoboz,a bébitápszer,bármi csomagolás,ami nagybetűvel tüntetendő fel,tehát az eladandó akármi megnevezése
Ma (JOBB ESETBEN!!!) huszas toplistát közölnek E-ből, adalékanyagokból, GMO-szója,kukorica abban is,ami régen ehető volt hússal is (lásd pld.párizsi és társaik.)
Tévedés ne essék:én nem kértem a gyermekéért aggódó édesanyát,hogy hallgasson rám! Most sem ajánlok egyebet,minthogy szakemberrel beszélje meg,mi van. Ami tuti recept,évezredek óta működik,az a szoptatás,az anyatej,lehetőleg bagó és pia nélkül,ha tetszik ez sok konzumidióta,agymosott anyukának,ha nem! Ahhoz,hogy nap-mint nap felelősségteljes döntést hozhasson egy anya,és változatos,mégis természetes étrendet biztosítson a kicsinek,ahhoz véleményem szerint útmutató lehet a GYik, de 100-%ig megbízható forrás nem!
Ha csak egyetlen embernek rányílik a szeme végre,miféle etetés folyik ma itt,ahol a felnőttnek szemetet, mérgező kiflit ,zsemlét,kenyeret adnak el,ahol fél évig,egyig is eláll a"tej"....(csóró tehén!ha ezt tudná!)
....és ahol ugye a 7,5 hónapos baba nemsokára egyre inkább rá kell szokjon az egyéb élelmiszerekre is, akkor nem voltam fórumon hiába! Vigyázzatok a magatok egészségére is(abból egy van!),legalább ott legyetek tudatos fogyasztók,ahol ezt megtehetitek! Ne csak azért tegyetek így,mert orvos sem lesz immár!!! Ne a gyógyszerfogyasztók táborát erősítsétek,ha nem muszáj! Utóbbiakból van elég és valami nagyon-nagyon VÉLETLEN folytán egyre több-és több!
Legyen szép napotok! De ne csak a mai: MIND!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!