Fiamnak 10 nappal ezelőtt volt a névnapja. Még senkitől sem kapott ajándékot, mit reagálnátok rá?
Szüleimre és nővéremre gondolok.
Szüleim külön élnek,anyukám csak egy képeslapot küldött emailbe,apukám meg ezt mond: "a héten megkapja" ennek már 10 napja.Nővérem meg nem mondott semmit,csak facebookon köszöntötte fel.
Első névnapja volt fiamnak.
Nővérem kisebbik lányának holnap lesz a 2. szülinapja.
Nagyon rosszul esik hogy le se tojják,a sírás kerülget,meg csak bosszankodom.
"Nálunk nincsenek ilyen összeülős családi ebédek"
mert nem csinálsz ;) ha vágysz rá, konkrétan közöld velük, hogy ekkor és ekkor várjátok őket! :) biztos nem mondanak majd nemet
15:26-os
Látom te érted miről beszélek,a többiek nem nagyon és nagyon nehéz elmagyarázni,megértetni azzal aki nincs ilyen helyzetbe.
15:32-es
Nem az összeüléssel van bajom,hanem hogy egyébként is tesznek az egészre nagyívből.Pedig nem ezt mondták.
De sajnos igen.Először azt mondanák,még átgondoljuk,majd később szólnának,hogy nem érnek rá.
Anno mikor nővérem első lánya megszületett és az 1 éves szülinapjára meghívta őket,írtó nagy kényszerrel vették rá magukat(apukám+nevelőanyám)de a 2 éves szülinapra már nem mentek el,és azóta se.
Barátnőm külföldön él, 2 pici gyerekkel. Itthonról szülei még egy képeslapot se adtak fel még soha, és mindig küldök nekik csomagot, mert tudom, hogy a gyerekek várják. És onnan viszont is működik a dolog, mi is kapunk tőlük mindig szép csomagokat.
Anyósom már akkor emlegette, hogy ezt meg azt meg amazt is vesz majd a törpének, amikor 2 hónapos volt. Tudom, hogy meg is fogja venni, mert ő ilyen.
Minden ember más, és a családot nem Te választod...
Én azért megpróbálnám a sütizést. Egyébként barátnőmnél most telt be a pohár, és levelet ír szüleinek, akik ahelyett, hogy segítenének neki költözni, épp Olaszországban pihennek. No comment...
Én finoman leállnék a testvérem gyermekei ajándékozásáról, bármennyire is szeretem. Különben nem fogja észre venni magát, bár az való igaz, hogy a névnap igen pici ünnep, azért jólesik az embernek. Lányom keresztszülei már előre egy évre tudják, hogy mit milyen ünnepre fognak hozni.
Kitartás, fel a fejjel, és mosolyogj, bulizzatok a fiaddal:) Ilyen miatt ne legyél szomorú.
Szép napot!
Nem vagy egyedül,én pont ugyanebben a helyzetben vagyok!Sajnos az ember a családját nem válogathatja meg de szerencsére a barátokat igen!A fiamnak most hétvégén volt az első szülinapja,apám el sem jött felköszönteni(elváltak ők is) pedig első unoka!Egyszerűen nem is értem,nagyon fájó ez nekem,hogy nemtudok egy normális családi hátteret biztosítani a gyerekemnek,pedig apámnak meg is bocsájtottam a múltbéli sérelmeket(vert,kidobott az utcára stb)csakis a fiam érdekében mert szüksége van a nagypapájára!
Én két dolgot csinálok:
1.Én csinálok összülős,ebédelős összejövetelt hátha kialakulna bennük is ez a szokás,pedig én se tudom mikor volt az,hogy anyósom vagy anyám vagy bárki a családba meghívott volna minket egy vasáranpi ebédre!Sok kollégát,barátot úgy írígylek mikor mesélik,hogy egyik vasárnap az egyik mamánál a másik vasárnap a másik mamánál vagy keresztszülőknél kajálnak és olyan jókat eznek,isznak,beszélgetnek,gyerekek játszanak stb!
2.próbáltam babás ismerősökkel barátokkal felvenni a kapcsolatot akikkel nagyábból egyidős a fiam!Van is két család akikkel összejárunk minden héten 1x,a gyerekek jól eljátszanak,mi anyukák jókat pletyizünk,apukák meg jót söröznek!Most is a szülinapjukat együtt ünnepeltük meg,volt közös tortájuk,elmentünk állatkertbe,piknikeztünk eggyet!Nagyon-nagyon jó kapcsolat alakult ki és azzal vígasztalom magam,hogy legalább ezzel pótolom amit a csládom nem ad meg(és itt nem anyagiakra gondolok)Legalább lesz a fiamnak két jó barátja akikkle már most látjuk,hogy szoros kapcsolat fog kialakulni!
Szóval én ezt találtam megoldásnak!
Fel a fejjel,nem vagy egyedül,meg amúgy is,az igazi családi hátteret ti biztosítjátok neki Apával!
Ja és akárki mit is mond,oké,hogy nem nagy ünnep a névnap de azért ennyire letojni a gyereket???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!