Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol találok olyan tablazatot,...

Hol találok olyan tablazatot, hogy mikor mennyit kell ennie a babamnak?

Figyelt kérdés

Most még 8 napos, 3 órankent eszik 50-60 mlt, ejszaka 4 orankent.

Mikor noveljem az adagot? Mennyire? Kortól, vagy kilótól fugg? Most jottunk a csecsemo klinikarol, es ott feleakkora babak, mint o, ketszer annyit ettek (1-3 hónaposak).

Köszönöm a válaszokat

2009. márc. 13. 20:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
utolsó előtti voltam
2009. márc. 13. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
hát igen különbözöek vagyunk! mert nálam akereslet kínál nem jöttbe pedig én is nagyon szerettem volna ha többlett volna a tejem mindent elkövettem álandóan fejtem szoptatás után de 10 ml-20ml- majd 3.héten végre 30ml lett az üvegben utána már nem aludt 4 -5 órákat a babaám így őt raktam a cicire de így is kellet potolni 1dl tápot még mindig szoptatok 4és fél hósan arra jöttem rá hogy nekem lassan termelödik a tej :( 3 óra alatt csak 70 ml v. 80 ml és nekem 150 ml is evett picinek most 4 és flhosan 200ml is behúz és szereti a repetát rengetegett ittam és ettem is de mindenki a saját dolgát ismeri legjobban és én is utána olvastam és védönöztem ugy hogy ez van!!!
2009. márc. 13. 22:10
 13/18 anonim ***** válasza:
vigyázz ne hogy ki ázzon a cicid !
2009. márc. 13. 22:15
 14/18 anonim ***** válasza:
na de látod te a 3. hétről beszélsz. Neki még 8 napos a babája. Ne tápozzon még. Várjon.
2009. márc. 13. 22:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Azt mondják, hogy a testsúly (kg) szorozva 120-szal, ill 150-nel. Pl.: 3 kilós babánál a napi kaja minimum 360 ml (3*120 ml), de a jó ha megeszik 450 ml-t (3*150 ml-t) vagy többet.

Nekem sajnos nem igazán indult be a tejem, így kénytelen vagyok tápszert is adni. Ha így döntesz, akkor javaslom az avent 1 cumit a cumisüvegre, azzal dolgoznia kell a babónak. Az én kislányom még mindig szopival kezdi és becsületesen kidolgozza azt a keveset (40-50 ml), ami termelődik a ciciben, és utána még lehúzza a tápszert is. Így megy ez már a harmadik hónapja. Szóval nem lustult el. És úgy gondolom, hogy ha több nem is ez a mennyiségű tejcsi meglesz még egy-két hónapig. Így megvan a "varázs" mindkettőnknek. Próbáltam növelni a tej mennyiségét (fejés, tea, sok folyadék, more milk...), de sajna nem sikerült. Próbálj meg mindent a tejért, ha csak egy kicsi lesz már az is jó. Minél nagyobbak a babák, annál jobb szoptatni, annál belsőségesebb. Én szorítok neked.

2009. márc. 14. 00:38
 16/18 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: szerintem hagyd cicizni, de ne korlátok nélkül, mondjuk 20-30 percet, a többit tejcsit meg add neki üvegből.
2009. márc. 14. 00:47
 17/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Bocsi, valamiért 8 hónaposnak olvastam :D

Teljesen jó a 3 óránként 50-60 ml 8 naposan, nincs miért aggódnod!

2009. márc. 14. 07:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy az elején 150x a testsúly kg és ezt el kell osztani annyival ahányszor eszik.Pl ha 3 kg-s akkor 3x150=450/6=75ml.Hogy meddig van ez a teoria azt nem tudom azt talán a védőnő vagy az orvos megtudná mondani.
2009. márc. 14. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!