Hol találok olyan tablazatot, hogy mikor mennyit kell ennie a babamnak?
Most még 8 napos, 3 órankent eszik 50-60 mlt, ejszaka 4 orankent.
Mikor noveljem az adagot? Mennyire? Kortól, vagy kilótól fugg? Most jottunk a csecsemo klinikarol, es ott feleakkora babak, mint o, ketszer annyit ettek (1-3 hónaposak).
Köszönöm a válaszokat

Azt mondják, hogy a testsúly (kg) szorozva 120-szal, ill 150-nel. Pl.: 3 kilós babánál a napi kaja minimum 360 ml (3*120 ml), de a jó ha megeszik 450 ml-t (3*150 ml-t) vagy többet.
Nekem sajnos nem igazán indult be a tejem, így kénytelen vagyok tápszert is adni. Ha így döntesz, akkor javaslom az avent 1 cumit a cumisüvegre, azzal dolgoznia kell a babónak. Az én kislányom még mindig szopival kezdi és becsületesen kidolgozza azt a keveset (40-50 ml), ami termelődik a ciciben, és utána még lehúzza a tápszert is. Így megy ez már a harmadik hónapja. Szóval nem lustult el. És úgy gondolom, hogy ha több nem is ez a mennyiségű tejcsi meglesz még egy-két hónapig. Így megvan a "varázs" mindkettőnknek. Próbáltam növelni a tej mennyiségét (fejés, tea, sok folyadék, more milk...), de sajna nem sikerült. Próbálj meg mindent a tejért, ha csak egy kicsi lesz már az is jó. Minél nagyobbak a babák, annál jobb szoptatni, annál belsőségesebb. Én szorítok neked.

1. vagyok. Bocsi, valamiért 8 hónaposnak olvastam :D
Teljesen jó a 3 óránként 50-60 ml 8 naposan, nincs miért aggódnod!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!