Milyen ervek es elenervek allnak a bebikomp (jaroka) melett-ellen?
Ellene: baromi egészségtelen, erőltetett járásra kényszeríti a gyereket olyankor, amikor még sem csontjai, sem az izomzata nem alkalmasak erre. Deformálódik tőle a boka, a térd, a csípő, majd a gerinc stb.
Mellette: gyerekek nagyon szeretik és anyukáknak is egy "kényelmes" megoldás a gyerek lekötésére.
Én alig hiszem el, hogy ilyen információzuhatag mellett még van olyan írni-olvasni tudó anyuka, aki képes ezt használni...
Az öcsémnek és az unokaöcsémnek is volt és imádták mind a ketten,ja és nem lett semmi bajuk:D.Ha akkora lesz a babám én is veszek neki.Bébikomp nélkül is fog esni-kelni:)Döntsd el te,hallgass az ösztöneidre.Nekünk járóka helyett,utazóágy van,abban már szépen eljátszik ülve:).
6hós kisfiú anyuja
Én is egy csomó rosszat hallottam már róla, de miért van az, hogy már a mi gyerekkorunkban is egy csomóan használták, meg a mostani nagyobb gyerekes ismerőseim is és mégsincs semmi bajuk a már iskolás gyerekeiknek?
Egyébként én sem terveztem használni a 6 hónapos kislányomnak, csak ez érdekelne.
Ezt most komolyan kérdezed? Mármint, hogy a mi generációnknak nincs semmi baja??? Tele van a reumatológia, ortopédia emberekkel. Mindenféle deformitások okozta fájdalmak miatt heteket kell várni a műtétekre, fizikoterápiára stb.
Az iskolákban hemzsegnek a lúdtalpas gerincferdüléses gyerekek, akiknek ez már akár 15 évesen is fájdalmat okoz. A terhesség és szülés is rátesz ezekre egy lapáttal, de sorolhatnám.
Aztán keseregnek a reumán az öregasszonyok, hogy nem értik miért kell ennyit várni, a szülők meg sírnak, hogy a tini gyerekük műanyag fűzőben töltik a napot és ők sem értik, hogy miért megy rá egy egész nap egy ortopédiai vizsgálatra, amikor időpontra megy az ember... Hát kérem azért mert ennyi a beteg, mert senki nem vigyáz sem magára sem a gyerekére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!