Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ervek es elenervek...

Milyen ervek es elenervek allnak a bebikomp (jaroka) melett-ellen?

Figyelt kérdés
2009. márc. 13. 20:16
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Mellette nem igazán van érv. Azért nem szokták javasolni mert olyan mozgásokra kényszeríti a babát amire a maga erejéből nem lenne még képes. Nekem mindig azt mondták, hogy a fából készült komp a legjobb,mert azt fel lehet vágni tűzre.
2009. márc. 13. 20:21
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Semmi érv nem szól mellette.
2009. márc. 13. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
40%
Én szerettem használni mind a két gyerekemnél.Ők is szerették,mert eljutottak utánam mindenhová.(nincs sehol küszöbünk)Szerintem az a lényege,hogy a picinek a magasságához legyen igazítva.Ne legyen se lábujj hegyen,se nagyon behajlított térdekkel.De azért tudja magát hajtani,ha már megtanul előre is menni vele persze,mert tuti,hogy először csak hátrálni fog.Annyira szerették a gyerekek,hogy volt hogy ki se akartak szállni belőle enni se,úgyhogy abban etettem őket.Ezért nem kellett vennem etetőszéket,csak lefogtam a lábammal,hogy ne guruljon el,és megetettem.Hátránya csak a küszöbnél volt a nagyiéknál,ott párszor felborult vele,mert az is biztos,hogy egyre magabiztosabbak benne,és vadul rohangál majd vele.Én ajánlom.Lényeg,hogy ne a legolcsóbbat vedd meg(ki tudja).
2009. márc. 13. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Ellene: baromi egészségtelen, erőltetett járásra kényszeríti a gyereket olyankor, amikor még sem csontjai, sem az izomzata nem alkalmasak erre. Deformálódik tőle a boka, a térd, a csípő, majd a gerinc stb.

Mellette: gyerekek nagyon szeretik és anyukáknak is egy "kényelmes" megoldás a gyerek lekötésére.

Én alig hiszem el, hogy ilyen információzuhatag mellett még van olyan írni-olvasni tudó anyuka, aki képes ezt használni...

2009. márc. 13. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Ellene szóló érv még az egészségtelen volta mellett, hogy életveszélyes szerkezet :(
2009. márc. 13. 21:01
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem egy olyan baba aki már közel jár az 1 éves korhoz, de még nem állt fel, annak hasznos lehet, készségfejlesztő. Kisebbeknek én sem ajánlom.
2009. márc. 13. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

Az öcsémnek és az unokaöcsémnek is volt és imádták mind a ketten,ja és nem lett semmi bajuk:D.Ha akkora lesz a babám én is veszek neki.Bébikomp nélkül is fog esni-kelni:)Döntsd el te,hallgass az ösztöneidre.Nekünk járóka helyett,utazóágy van,abban már szépen eljátszik ülve:).

6hós kisfiú anyuja

2009. márc. 13. 22:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is egy csomó rosszat hallottam már róla, de miért van az, hogy már a mi gyerekkorunkban is egy csomóan használták, meg a mostani nagyobb gyerekes ismerőseim is és mégsincs semmi bajuk a már iskolás gyerekeiknek?

Egyébként én sem terveztem használni a 6 hónapos kislányomnak, csak ez érdekelne.

2009. márc. 14. 14:38
 9/10 anonim ***** válasza:
45%

Ezt most komolyan kérdezed? Mármint, hogy a mi generációnknak nincs semmi baja??? Tele van a reumatológia, ortopédia emberekkel. Mindenféle deformitások okozta fájdalmak miatt heteket kell várni a műtétekre, fizikoterápiára stb.

Az iskolákban hemzsegnek a lúdtalpas gerincferdüléses gyerekek, akiknek ez már akár 15 évesen is fájdalmat okoz. A terhesség és szülés is rátesz ezekre egy lapáttal, de sorolhatnám.

Aztán keseregnek a reumán az öregasszonyok, hogy nem értik miért kell ennyit várni, a szülők meg sírnak, hogy a tini gyerekük műanyag fűzőben töltik a napot és ők sem értik, hogy miért megy rá egy egész nap egy ortopédiai vizsgálatra, amikor időpontra megy az ember... Hát kérem azért mert ennyi a beteg, mert senki nem vigyáz sem magára sem a gyerekére...

2009. márc. 14. 18:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat...igy mar biztos nem lesz komp a babamnak!!!:)csak mert anyos nagyon erolteti nem fogom a gyerekem kinozni!!!
2009. márc. 18. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!