Ha kezével odakap a szeméhez, a fejéhez, esetleg húzogatja a haját (megmarkolja) azok az álmosság jelei egy 5 hós babánál? És mi van a fogzással?
Szia,
Az én kisfiam detto ugyanezeket csinálja.Szinte biztos hogy álmos.Ő is 5 hónapos.Nekem is nagyon nehezen alszik el,van hogy 20perc is kell az elalvásához és van hogy háromnegyed óránál nem alszik többet.Általában a reggeli ébredés után 40-45 perccel már alszik is,kb.2-2,5 órát.A kisfiamat is ébredés után már 1,5 órával muszáj letennem aludni,mert túlpörgi magát és utána már nem tud elaludni,csak nyűgösködik.
Csak annyit tudok javasolni,hogy légy türelmes.
nem lehet,hogy valami mozgásfejlődés van nála??Most kezd forogni vagy esetleg kúszni??mert ezek is nagyon betudnak zavarni az alvásukba mivel ha valami újjat tanulnak,állandóan azt akarják csinálni!Legalábbis az enyém ilyen!Ő most 1 éves,bútorok mellett már 1 hónapja föláll,viszont most meg azt akarja,hogy kapaszkodás nélkül fölállni!Ma még semmit nem aludt reggel fél 8 óta pedig még délelött és délután is szokott aludni,persze a szemei meg már majd leragadnak de akkor se aludna...ááááá.....
Amiket leírtál azok egyértelműen a fáradság jelei!Sajnos én sem tudom a megoldást,túl kell élni ezeket az időszakokat!Esetleg ha a fogára gyanakszol adhatsz neki homeós bogyót!
Kitartás!
Az én 4 és fél hónaposom is ugyanezt csinálja! Ma reggel 7 óta még nem aludt, csak szendergett a babakocsiban kb. 15 percet, meg délelőtt úgy félórát az ágyában. Elalszik nagy nehezen, majd fel-felsír, ez a legújabb! Fürdés előtt 1-2 órával pedig teljesen "kidől", a vacsit már félálomban eszi.
Jön majd újra nyugisabb periódus, valóban a mozgásfejlődés, és az új dolgok tanulása zaklatja fel őket, anno a lányomnál is így volt.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!