Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért alszik el babám a cicin...

Miért alszik el babám a cicin és miért "lusta" szopizni?

Figyelt kérdés

3 hónaposom éppen "hízókúrán" van, mivel elég keveset gyarapodott az utóbbi egy hónapban.Anyatejes, de a minap a védőnő javasolt kiegészítést, a Nestlé BEBA Pro Start tápszert, 50 milit minden szopi után.Tegnap próbáltuk ki, akkor még rendesen szopott mindkét mellből, de ma alig-alig akar, legalábbis 5 perc múlva elalszik, ha cicire teszem, és nem nagyon akar szopni.A pótlást cicizés után bevállalja, azzal nincs gond.

Csak nem le "szeretne" szokni a ciciről végleg a tápszer hatására?!

Nem szeretném...

2011. máj. 18. 15:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyszerűen csak azért, mert a cumisüvegből való kajcsiért nem kell megdolgozni!Nálunk ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy mi ma vagyunk 4 hetesek!Az utóbbi két hétben heti 70-80grammot hízott csak.Most szopi után fejés van és bizony adnom kell neki napi 2-szer tápszert is, mert nagyon csökkent a tejem és most próbálom valahogy visszacsalogatni.Úgyhogy, ha másként nem megy szerintem próbáld meg te is a fejést és add neki cumisüvegből!

2011. máj. 18. 16:10
 2/6 A kérdező kommentje:
A furi az, hogy eddig imádott cicizni, és egyáltalán nem volt lusta szopni, az ismerősök meg is jegyezték, hogy nagyon erőseket szív, és pont az üvegből fogadta el csak nagy immel-ámmal.Ezért is állok kicsit értetlenül a dolgok előtt, remélem, hogy nem a tápszer csábította ennyire el, csak két napja adom, bízom benne, hogy ez csak átmeneti időszak nála.Mondjuk bimbóvédővel szoptatom, próbáltam már anélkül, de nem fogadja el a csupasz bimbót, inkább sír és éhezik, szóval nélküle nem kisérletezem azóta sem...
2011. máj. 18. 16:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Amúgy köszi a választ, végsősoron lefejem és úgy adom neki, csak ahhoz be is kéne egy fejőgépet szereznem.

:))

2011. máj. 18. 16:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is imádott cicizni,és pont, hogy a cumisüveget utasította el/teánál/.De most már megbarátkozott vele, mert ugye éhes!Hát ja, szerintem próbálj meg beszerezni egy mellszívót, aztán hajrá.Fél óra szopi és fél óra fejés és mindjárt megint ordít a gyerek!Annyira irigylem az olyan anyukákat, akiknek ilyenre nincs gondjuk!!!
2011. máj. 18. 16:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Hihi, én meg az olyan anyukákat irigylem, akiknek fél óra elég mindkét cicire, az én babámnak bizony egy cici - jobb esetben - fél óra, nógatással együtt csak úgy pörögnek az órák, nem percek.:))
2011. máj. 18. 16:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt... :( Alig 3 hónaposan nem hízott a gyerekem, pedig szó szerint egész nap szoptattam, de ő is 7-8 perc szopi után mindig bealudt és befejezte, fel sem tudtam ébreszteni. Szinte óránként kérte így az etetést, és csak úgy tudtam vele bárhová is menni, ha tápszert is kapott. Megjegyzem, azt sem habzsolta soha. Hogy miért csinálják így egyes babák, nem tudom, csak annyit szeretnék saját példámból jó tanácsként mondani, hogy nagyon légy résen, ha még akarod tovább szoptatni, mert így sajnos hamarosan vége lehet neki. Nálunk egy idő után nem is kellett a cici neki, ráadásul tápszerrel sem hízott jobban... :(
2011. máj. 18. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!