Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány gyermeket szeretnél?...

Hány gyermeket szeretnél? Ebben mennyire korlátoznak az anyagiak?

Figyelt kérdés

Pl. Szeretnél 3 gyereket, de csak 2-t vállaltok be a pároddal, mert féltek, hogy anyagilag nem bírnátok.

Most hány gyermeketek van? Terveztek még? Mennyi a havi kiadásotok a gyerekekre?

:) Köszi a válaszokat!

2011. máj. 18. 10:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

1 van (8 hós) és még 2-3-at tervezünk. Nem élünk nagy lábon, félreteszünk (szerencsére amíg férjemnek van ez a munkahelye, megtehetjük.) Egyelőre azt tudjuk, hogy még egy beleférne, remélem még többször érezzük ugyanezt. Én 3-4-et szeretnék, de lehet, ha nagyon meghíznék vagy ilyesmi akkor nem vállalnék többet, tehát elsősorban nem függ az anyagiaktól.

Egyelőre másfél szobás lakásban élünk, de ha lesz még egy, remélem akkora már elkültözünk..:)

2011. máj. 18. 12:27
 22/32 anonim ***** válasza:

Szia! Mi ferjemmel ugy beszeltuk meg, hogy 2-t vagy 4-et szeretnenk. Par heten belul megszuletik a 2. babank, s ha minden rendben lesz velunk egeszsegileg es pakkapcsolatilag is, akkor johet a 3. utanna a 4. Amugy mar beszeltunk arrol, hogy most sem varnank tul sokat a babaval, hogy ne legyen a gyerekek kozott tul nagy korkulonbseg. Szerencsere ferjem jol keres, igy nalunk az anyagiak nem jonnek szamitasba - bar en azokat sosem tartottam elsodlegesnek. Ferjem is ugyes, en sem felek a munkatol. 18 eves korom ota dolgozom, fosulit is munka mellett vegeztem el, ugyhogy attol nem tartok, hogy ha barmi varatlan problema is adodna, ne oldanank meg.

3-an voltunk tesverek, anyukam egyedul nevelt bennunket. Neha plussz munkat is elvallalt. Nem volt meg mindenunk, megsem ereztem igazan semminek sem hianyat. Ami egyedul jobb lett volna, ha nem csonka csaladban nottunk volna fel.

Hugomek viszont pont az anyagiak miatt nem vallalnak tobb gyereket. Neki sajnos csak egy szobaja van az anyosaeknal, abban elnek 3-an a ferjevel es a gyerekevel egyutt. Ferjenek sem volt sokaig allando munkaja, tobbszor o hagyta ott a munkajat rovid idon belul kulonbozo okokra hivatkozva. Ha osszel oviba megy a kicsi, akkor hugom is elmegy dolgozni, s lehet egyszer majd kulon tudnak menni. De addig ok nem vallanak meg egy gyereket.

Noverem viszont a ferjevel valo kapcsolata miatt nem vallalt tobb gyereket, nem mintha a ferje tobbet szeretett volna. Anyagilag megengedhettek volna maguknak, de a ferje tul kenyelmes volt. Azt szamlalgatta, hogy van meg x eve, es le van tudva a gond. Nem segitett a gyereknevelesben, sot szinte semmiben sem. Eljart dolgozni, megkereste a penzt, de elvarta, hogy otthon mar korbe legyen ugralva. Talan ezt nem is kell tovabb taglalnom.

Ugyhogy amint lathatod, mind 3 csaladban teljessen mas okok miatt alakul az, hogy ki hany gyereket vallalt be eddig.

2011. máj. 18. 12:28
 23/32 anonim ***** válasza:
Amíg még nem szültem, mindigis 2 gyereket szerettem volna. Eddig 1 van, de most úgy érzem egyke is marad (ebben szerepe van az anyagiaknak, a terhességtől-szüléstől-első időszaktól való félelemnek + a korunknak is). Szóval most jól elvagyunk így hárman. Én kb. 15-20 ezret költök a kisfiúnkra egy hónapban, ha épp nem kell neki ruha, cipő, játék, akkor kevesebbet.
2011. máj. 18. 14:21
 24/32 anonim ***** válasza:
Nekünk egy fiúcskánk van, őszintén szólva nem szeretnék több gyereket. Az anyagiak nem jelentenének gondot. Egyszerűen úgy érzem, hogy nekem nem való több gyerek, így is sokszor "kikészülök". Persze sohase mondd, hogy soha... Nem tudnám számszerűsíteni, hogy mennyit költünk rá egy hónapban. Sokat, mert mindent megveszünk, ami megtetszik. Bár mostanában visszafogtuk magunkat, mert látjuk, hogy nem igazán értékeli még a sok-sok játékot.
2011. máj. 18. 14:46
 25/32 A kérdező kommentje:

Mi is úgy vagyunk vele, hogy a 3 a minimum. :)

Én mindig is úgy képzeltem el magam, hogy ha lesznek gyerekeim, akkor sokan lesznek.. Nagy család, sok kis lurkóval, szerető férjjel, egy szép kertes házban, kutya, macska, papagáj :)

Lehet azért volt mindig is vonzó ez a sok gyerekes felállás számomra, mert nekem is 2 testvérem van, és imádom ezt a szituációt. Nagyon szeretem a tesóimat, ők ketten nagyon nagy ajándékok az életemben. :)

Azért örülök, hogy sokan úgy gondoljátok: "inkább szerényen gyerekkel, mint jómódúan gyerek nélkül"

Egyébként érdekes, de a férjem egyke, viszont ő is sok gyereket szeretne. Szerintem nála is elég döntő érv volt az, mikor megismerkedtünk, és hirtelen belecsöppent az "egykeként mindig anyuval meg apuval hármasban" hangulatból, nagy "sokan vagyunk, nyüzsi van, anyu apu, sok kis tesó" hangulatba. :)

Mindig meg is jegyezte, hogy nálunk annyira más pl. egy karácsonyi vacsora, vagy egy húsvéti reggeli. :) És egyébként tényleg így van.

Persze, mindkettőnek megvan a maga szépsége, s mindenki kiválasztja a saját magának jobban tetszőt. :)

2011. máj. 18. 14:59
 26/32 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, mi négyen vagyunk testvére, mosmár én várom a családban a hetedig unokát. El lehet képzelni milyen nyüzsis egy Karácsony, vagy egy kerek évszámos születésnap, amikor mind összegyűlünk. De egyszerűen imádom. Én három gyereket szeretnék, most a másodikat várom. Elég szerény körülmények között neveljük a gyereket, de nem bánom, mert én is ilyen nagycsaládi összejövetelt szeretnénk, mire ott tartok majd, mint most az anyukám. Fölösleges dolgokat egyébként sem vettünk soha (a gyerek előtt sem, és most sem,hogy gyerekünk van. Nekünk sem volt csillogó-villogó, zenélő, beszélő stb. játékaink, mert mi egymással játszottunk, vagy a játszón a barátainkkal. Ruhákat is egymástól öröklünk, most meg az unokák egymástól, meg nem is értem minek annyi ruha egy kicsinek. Egyrészt hamar kinövi, másrészt a játszani nem kell a legdrágább, márkás cucc, csak azért, hogy megnézzék a többiek. Úgyhogy én semmilyen anyagi jólétért nem cserélném el a nagycsaládot. Ilyenkor arra gondolok, hogy anyuék is albérletben kezdték (mér a harmadik tesóm is oda született), a nővéremék meg otthon laktak az egyik szobába két gyerekkel, azóta viszont kertes családi házuk van. (Ja, és nem vagyunk kissebbségiek, mindannyian dolgozunk.)
2011. máj. 18. 15:18
 27/32 A kérdező kommentje:

Ó, mi is egy egyszobás albérletben kezdtük a férjemmel..

Igaz, nem laktunk ott sokáig, mert hamar felépült a házunk, de az albérlet előtt 2 évig az anyósoméknál laktunk, ami maga volt a pokol.. :)

Már terhes voltam, mikor beköltöztünk a házunkba, de annyira sok minden volt bizonytalan. Vidékre költöztünk, így a férjem munkahelyet váltott (szerencsére sikerült egy szinte ugyan olyan jó állást találnia).

Mikor beköltöztünk, szinte nem volt semmink. Ott álltunk egy félig üres házban, ketten (vagyis négyen) :)

Viszont valahogy éreztem, hogy ahogy telnek majd a hónapok, úgyis jobb lesz. Így is lett. Mire megszülettek az ikrek, addigra elég sok mindent megvettünk a házba is, illetve nekik is. Még van, ami hiányzik, de még így is elég elfogadható a helyzetünk, hogy én nem dolgozok... :)

2011. máj. 18. 15:58
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Épp ma jött kérdőíves levél orbánviktortól...

Kedves ösztönös gyerekcsinálók, akiknek nem az anyagiak a lényegesek...!

Ugye akkor a 3-as és 5-ös kérdésnél nem a segélyezést fogjátok beikszelni, a 6-os kérdésnél pedig szintén nem a devizahitelesek megsegítést?!

Na mert tudjátok lehet számotokra sznob dolog ha valaki úgy akar gyereket vállalni, hogy ha szűkösen is, de önerőből kiszámíthatóan tudja állni a család kiadásait. Szerintem a sznobság egy teljesen más fogalom.

Az viszont gusztustalan, ha valaki hűbelebalázs módjára csinálja a gyereket, oszt majd megélünk valahogy a segélyekből elven él. Ez ugyanis a normálisan élő emberek kihasználása, gusztustalan!

2011. máj. 18. 18:59
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Kikérem magamnak az utolsó válaszoló hozzászólását, nem is igen reagálnék rá, csak annyit, hogy soha egy fillér segélyt nem kaptam az államtól, még munkanélkülin sem voltam soha. Amióta elvégeztem a sulit, dolgozom, ha jobb nem akadt, hát mosogattam. Úgyhogy nekem senki ne mondja, hogy azért mert nincs luxusautóm, meg több millióm a bankban és mégis több gyereket szeretnék, akkor gusztustalan vagyok. És bármily hihetetlen nem a segélyzést ikszeltem be, hanem a munkalehetőséget, és igenis segítse a kormány a devizahiteleseket, mert az a gusztustalan, hogy a válság miatt rengetegen nem tudják fizetni, de Csányi Sándor még mindig a leggazdagabbak között van. Na ezek gusztustalan dolgok.

Azok a tényleg gusztustalanok, akik csak segélyből élnek, és büdös nekik a munka (de mind tudjuk, hogy kik azok). Azokat én is utálom, hogy csak emiatt gyártják a kölykeiket.

De ne keverjük már azokkal össze, akik ugyan szerényen élnek, de dolgosan, akiknek nem adatott meg, hogy anyuci-apuci a valaguk alá rakja a kocsit, és a lakást, mégis szeretnének nagycsaládot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. máj. 19. 08:41
 30/32 anonim ***** válasza:
Köszönöm kedves utolsó. Szívemből szóltál.
2011. máj. 19. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!