Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány gyermeket szeretnél?...

Hány gyermeket szeretnél? Ebben mennyire korlátoznak az anyagiak?

Figyelt kérdés

Pl. Szeretnél 3 gyereket, de csak 2-t vállaltok be a pároddal, mert féltek, hogy anyagilag nem bírnátok.

Most hány gyermeketek van? Terveztek még? Mennyi a havi kiadásotok a gyerekekre?

:) Köszi a válaszokat!

2011. máj. 18. 10:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Jelenleg egy gyermekünk van, és a több baba vállalásában a félelem jobban gátol, mint az anyagiak.

Félek a szüléstől, és az első hónapoktól, mert az nagyon nehéz volt a kislányunkkal.

Ha vállalunk még egyet, az csak akkor lesz, ha az első baba után visszamegyek dolgozni, és ezáltal újra kaphatok majd tgyás, gyedet. Úgyhogy bár nem csak az anyagiak gátolnak, de egyértelmű, hogy ez is befolyásoló tényező. Nem akarom, hogy valaha is nélkülözzenek a gyermekeim. Amúgy max. 2 gyermeket szeretnék.

2011. máj. 18. 11:24
 12/32 anonim ***** válasza:
11:24-es en is igy vagyok!! :) Kisfiam 15 honapos es nem az anyagiak hanem inakbb a felelem gatol. :( Nekem is nagyon nehezek voltak az elso honapok. Latom a ferjemen, hogy o meg szeretne egy kisbabat de en egyelore nem. En mar visszajottem dolgozni es annyira jo, hogy ismet emberek kozott vagyok, mozgok, teljesen mas erzes... Ugyhogy kedves kerdezo nekunk egyelore egy kisfiunk van. Mi kulfoldon elunk igy nem tudom igazan mennyire erdekel teged az anyagi resze mert szamokban mas mint otthon de a ferjem fizetese megy a hazhitelre, szamlakra, 2 kocsink van amit tankolni kell es a bolcsodere (itt csak fizeteses bolcsode van). Az en fizetesembol ruhazkodunk, kajalunk, nyaralunk, hazautazunk es felreteszunk a jovore a babanak es magunknak.
2011. máj. 18. 11:36
 13/32 anonim ***** válasza:

Két gyermekünk van, szeretnénk harmadikat. Valaha úgy képzeltem, jöjjön amennyi csak akar... Ma már ezt módosítom arra, hogy amelyik véletlenül megfogan, az jöjjön, de tervezetten csak 3 legyen.

Nem anyagiak, hanem az idő miatt, amit rájuk fordítok. Szeretnék sokat foglalkozni velük, és ha sok gyermek van, az idő ugyebár megoszlik, ha nem is mindig, de gyakran.

Még tudnék írni, de most felsírtak a picik, megyek.

2011. máj. 18. 11:37
 14/32 anonim ***** válasza:

1 babánk van, 4 +-1-et szeretnénk, ha Isten is úgy akarja.

annyi pénz mindig lesz, hogy az ne legyen akadály. (biztos, ha nem lenne munkája valamelyikünknek, vagy nem lennénk dolgosok, akkor nem ennyiben gondolkodnánk.)

jelenleg kb. 3.000Ft-ot költünk havonta a babánkra. (ruhákat, egyebeket kaptunk kölcsön. textil pelust használ, azt eszi, amit mi, vagy almát. 10hós)

2011. máj. 18. 11:43
 15/32 anonim ***** válasza:

Nálunk 1 van, de 3at szeretnénk. Minket se vet fel a pénz, de amire kell, arra mindig van.

Nem értem, hogy sokan miért gondolják anyagi csődnek a gyerek vállalást. Mikor elmentem tp-re a babával, rengeteg munkatársam kérdezte, hogy "hogy fogjátok bírni anyagilag". Akkor még albiban laktunk, azóta vettünk egy lakást (igaz hitelre, de nem okoz anyagilag gondot)

Meg a gyerkőcök számával a családi is több (bár nem egy nagy összeg, de a semminél több) és 3 gyerek után meg a nagycsaládosoknak egy csomó kedvezményük van.

(Nem véletlenül vállalnak be egyesek 8 gyereket)

Félreértés ne essék, ezzel senkit nem akartam megbántani!

2011. máj. 18. 11:44
 16/32 anonim ***** válasza:

Nekünk már 3 van, pici 11 hós, két nagyobb 11 és 8. Az elsőnek nem adok igazat, akkor tényleg nem születne gyerek a világon.

Nekünk is már volt amikor hitelt vettünk fel, azóta nagyon szép házat épitettünk, két autónk van, kirándulni is járunk. Igen tudom hogy nem mindenki szerencsés ezen a téren, de azért gyerek nélkül... hát nem tudom, én biztosan nem tudnék élni. Inkább szerényebben egy gyerekkel mint gyerek nélkül. De mindenki maga tudja.

Hogy mennyi a havi kiadás gyerkőcre azt úgy nem tudom megmondani, a picire több most pelus, tápi. A nagyobbaknak közbe ha kell a suliba valami, a ruha is úgy van hogy általában egyszerre veszek többet aztán az elvan egy darabig. Nálunk amire sok elmegy az a kaja.

Ennyit tudunk vállalni, többet nem merek, szeretném én is azért megadni a gyerekeknek azt amit szeretnének. Pedig szivem szerint... :)

2011. máj. 18. 11:44
 17/32 anonim ***** válasza:
3-at szerettem volna,de csak 1 van/lesz!Mert így is alig bírunk megélni...
2011. máj. 18. 11:57
 18/32 anonim ***** válasza:
Szívem szerint vagy egy tucatnyit. Legszívesebben szinte másfél, kétévente szülnék, de ez nem így működik. Egy 4 évesünk van, a tesó még várat magára, de mindketten a lehető legtöbb gyerkőcöt szeretnénk, 3-mat minimum.
2011. máj. 18. 11:58
 19/32 anonim ***** válasza:

Kettő van, eredetileg nem akartam másodikat, de végül lett, igaz csak 9 év múlva az első után

harmadikat semiképpne nem akarok és nem (csak) az anyagiak miatt.

Nekem bőven elég 2 gyerek.

2011. máj. 18. 12:15
 20/32 anonim ***** válasza:

előző

az lemaradt, hogy amíg az egyik kicsi, másik pici addig nem növelik sokak szerint kiadást(én nem tudom), de viszont az tudom, hogy ahogynőnek, a kiadások is ezzel együtt nőnek.

csak abból infdulik ki, hogy afiam 11 éves és

-étkezésre simán egy felnőttenk száímt-

a ruháztatása sem olcsó

-ott vannak sulin kívüli dolgok(pl úszás,különóra)

- mjön nyári tábor, ahova szeretn menni

- már neki is vann igényei, nnéha szeretn ezt-azt

Ha kicsi korkülönbség 2 gyrek között akkor 2 jár majd oviba, utána suliba......

2011. máj. 18. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!