Szerettel volna (vagy szeretnel) ikreket szulni es van valami "recept" hogy lehet ikreket "gyartani"?
Nem szerettem volna ikereket, elég volt egyenként is.
És mivel az ikerterhesség (kétpetéjű) akkor következik be, ha több pete érik meg egyszerre, így azt természetesen hormonkezeléssel el lehet érni.
Az egypetéjű tiszta mázli, azt csak mesterségesen lehetne megcsinálni.
én szerettem volna de nem jött össze
de gyosak voltunk, igy csak 15 hónap van a gyerkőcök között
Például akik lombikbébi programmal vállalnak babát, sok esetben ikreket szülnek, mert 37 éves kor alatt 2, efölött 3, majd 40 éves kor felett 4 megtermékenyített petesejtet ültetnek be az anya szervezetébe. (a National Geographic folyóiratban volt)
Egyébként a terhességek egy része (sokkal több, mint gondolnánk) ikerterhességként kezdődik, de a természetes kiválasztódásnál fogva az egyik kis embrió felszívódik (ún. vanishing twins), vagy kilökődik még a 6. hét előtt. Szóval nagyon sok terhességgel járnak így a nők, mert a természet ilyenkor úgy "látja", hogy egy utódot tud az anya egészségesen kihordani. Valószínűleg én is így jártam, azt mondták a dokik annak idején a 12 hetes uh-n.
Hála Istennek az én kis egykém már 16 hónapja megszületett. Nem tudom, milyen lett volna ha ikertestvére van, de a Sors a mi esetünkben így látta jónak.
Én nemrégiben szültem ikreket (kisfiú és kislány, első babák). A családomban nincs iker, így nem is gondoltunk erre, ezért nagy volt a meglepetés az első uh-n. Utána néztem a dolognak és kiderült, hogy ha valaki hosszabb ideig szedett fogamzásgátlót, könnyen lehetnek ikrei (ezért is nőtt meg az ikerszülések száma az elmúlt időszakban - nemcsak a lombik program miatt). Természetesen örömmel fogadtuk a hírt már az első percben, mert vágytunk babára és most, hogy megvannak, csak annyit tudok mondani, hogy senkivel se cserélnék. Igaz, hogy több velük a munka, de úgy gondolom, hogy ha az ember úgy áll hozzá, hogy minden, ami velük kapcsolatos (még a pelenka vasalása is)a róluk való gondoskodás egy példája, simán képes ellátni őket. Mondom mindezt úgy, hogy a születésük után másfél héttel már nem volt semmi segítségem és azóta is egyedül vagyok velük ( férjem a munkáj miatt nem igazán tud besegíteni), ezen felül mosok, vasalok, takarítok, főzök és persze igény szerint szoptatok, babázok. Ha sajnáltatnám magam (mint ahogy azt sajnos sokan teszik) , akkor már egy gyerekkel is élő hulla lennék...
Egy szó mint száz: csodálatos egyszerre két babát nevelni. :)
2 hónapos ikrek anyukája
Szia!
Egyébként röhej, de sógornőmék teljesen természetes úton hoztak össze ikreket, pedig közel s távol nem voltak ikrek semelyik családban. Ők kifejezetten ikreket akartak (imádkoztak sokat, bár én ebben nem hiszek) és összejött nekik!
Én személy szerint semmiképpen sem szeretnék ikreket. Nagyon ritka,h. nem előbb jönnek a világra, aztán inkubátor, izgulás, sok-sok kórházban töltött idő, utána sűrű orvosi vizsgálatok...
Szerintem is bőven elég egyszerre egy baba!
De ezért szorítok,h. összejöjjön, amit szeretnél!
Nekem is iker babáim vannak, két kisfiú. És imádom Őket, nem tudnám elképzelni az egyik babát a másik nélkül. Két külön egyéniség. Nekünk esküvő után 1 hónappal "jöttek össze", lehet a stressz és a felhajtás felborította a dolgokat, és így lettek ketten + nagyapámnak volt ikertestvére.
Ha két baba van, akkor az a természetes kezdettől fogva. Tőlem is kérdezik, hogy mennyivel nehezebb kettővel, mint eggyel. De nem tudom, ilyenkor csak pislogok nagyokat, mert én már 5 hónapja 2 babát látok el egyszerre, és mindemellett szinte egész nap egyedül vagyok velük, főzök, mosok, takarítok, és láthatod, még netezni is jut időm :)
Amúgy az a tapasztalatom, hogy megnéznek minket az utcán, jaj de édesek, de szépek stb., aztán mikor elhaladnak, hallom, hogy de jó hogy nekem csak egy lett, vagy nem cserélnék vele a dupla munka miatt. Dehát nem vagyunk egyformák, és ez így van jól. De nekem hála Istennek két egészséges és gyönyörű pici fiam van, és semmiért nem adnám őket, én úgy gondolom, könnyebb így mert szépen felnőnek együtt, mint 2X végig csinálni a terhességet, a szülést, az álmatlan éjszakákat. Ja, és mikor beírtam a keresőbe, hogy ikerterhesség, csak negatív dolgokat hozott föl. És mi végül jó példák lettünk az ellenkezőjére, a szülés előtt 1 nappal még főztem, 9 nappal érkeztek hamarabb a bébik, 2700 és 3500 gr lett a súlyuk.
huuuuuuuuuuuuu
gratula! kitartas!
na teged viszont nem irigyellek! :))
Én úgy tudom egyrészt h a fog.gátló abbahagyása utáni hónapban van nagyobb esély még ikrekre. (mert akkor az addig elnyomott petefészek hirtelen több petét is érlel).
Nekem így volt de csak egyből lett baba (a kisfiam 2évvel ezelőtt).
Amúgy az ikresség meg nem a következő hanem az azutáni generációban jobban öröklődik azt mondják.
Én mondjuk örültem mindkétszer h nem ikreket várok, mert szintén semmi segítségem nincs és örülök hogy élek és mindent el tudok végezni :) Egyrészt, másrészt meg tudtuk a férjemmel hogy 2 babát szeretnénk majd és így még egyszer átélhetem azt hogy egy kis élet nő bennem, várandós vagyok, pici baba van a családban stb.
Én szerettem terhes lenni, így nem lett volna jó egyszerre "lerendezni" nem beszélve az ikres terhesség mindenféle veszélyeztető tényezőjéről (koraszülés, fájásgyengeség, túlságosan kitáguló méh és hasfal, nagyobb esély a terhességi cukorbetegségre, vizesedésre stb.).
Én amilyen "szerencsés" vagyok etéren, tuti bevonzottam volna ezeket...:(
Mindazonáltal biztos különleges élmény lehet ikreket szülni és én is mindig szívesen nézegetem őket ha látom utcán pl. :)És minden tiszteletem az anyukájuké :)
Én nagyon szerettem volna ikreket, férjem és bátyja is annak indult, csak a tesó elhalt, de a két méhlepény megvolt még szülésnél is.. mama családjában is több ikerpár van, úgyhogy esélyes voltam rá, de egy lett-akkor csalódott is voltam:-(
Most megint terhes vagyok-egy babával, de már annyira nem harcoltam az ikerkért:-) Egyel is néhz néha, ezek után nem is tudom hogy lehet bírni kettővel, főleg segítség nélkül. Le a kalappal minden ikres anyuka előtt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!