Előfordult valaha, hogy nem tudtad megakadályozni, hogy a babád/kisgyermeked megsérüljön? Esetleg okoztál már - természetesen VÉLETLENÜL - sérülést neki? Ha igen, mi történt és hogyan léptél túl rajta?
Másfél éves volt a lányom, amikor kézen fogva vezettem kifelé a konyhába vacsorázni. Egy hirtelen mozdulattal kihúzta a kezét, elveszítette az egyensúlyát és könyékkel esett neki a szekrénynek. Egy hét gipsz lett a történet vége. Sokáig hibáztattam magam, hogy nem kellett volna olyan határozottan fognom a kezét, akkor nem lett volna ekkora a lendülete.
A másik esetem még durvább. Két percre szaladtam ki a konyhából, a 1,5 éves és a 2,5 éves gyerek mellől, nem volt semmi a tűzhelyen, sem egyéb veszélyforrás. Mire visszamentem, a fájdalomcsillapítós dobozt üresen találtam a pulton. Hozzá kell tenni, olyan helyen volt, ahol elvileg nem érhették el.
Rohantunk az ügyeletre. Hát ott aztán kaptam hideget-meleget. Úgy volt, ki kell mosni a gyerekek gyomrát. Közben hazaért a férjem, és darabra megtalálta a szép piros pirulákat a babakonyhában, miközben a gyerekeknek szedte össze a kórházi motyót. Két nappal később a saját szememmel láttam, amint a 2,5 éves fiam a fiókos konyhaszekrény gombjain felmászott a gáztűzhelyre, onnan a pultra, majd a mikróra állva levadászott valamit arról a polcról, amin a gyógyszer is volt.
Sajnos sosem tudsz elég óvatos lenni, de minél többet stresszelsz ezen, annál rosszabb.
Három gyerekem van, van sok ágyról leesés, még akkor is, ha ott ültem mellettük, elég volt egy mp elbambulás.
Nekem a télen volt hatalmas lelkiismeret-furdalásom napokig... levágtam a kisfiam haját, és hátul picit igazítottam neki a borotvával, amit utána bedobtam egy kosárba, amiben minden hülyeséget tárolok a szobában. (ragasztó, hegyző, tollak) El is felejtettem. Másnap levettem a kosarat és kimentem. Arra mentem be, hogy véres a kisfiam hüvelykujja:( Picit elvágta a borotvával, szerencsére már nem volt olyan éles. Erről teljes mértékben én tehettem, nagyon bántott a dolog...
17 hónapos koráig még hagyján, szinte semmi nem történt vele. De akkor két nap alatt lefejelte a munkahelyemen az asztalt úgy, hogy ketten álltunk mellette, szerencsére nem kellett varrni, de elég ronda volt. Ugyanaznap este a kötést beverte a székbe, majd másnap arcra esett a betonon, kicsúszott előle a dömper. Akkorára dagadt a szája, mint két kis virsli, ráadásul belül elharapta a száját napokig nem tudott rendesen enni.
Hát, mit mondjak!
Mindenki azzal "nyugtatott", hogy és még mennyi ilyen lesz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!