Mennyi idő kb mire elindul a baba?
Azért imbolyog,mert még nem tud egyensúlyozni. Hagyd,hogy annyit menjen,amennyit akar,és ha elesik,akkor se ijedj meg,és ne vedd észre. Ha megtud valamiben kapaszkodni,hagyd,hogy egyedül felálljon. Természetesen csak akkor,ha nem ütötte be valahová magát. Akkor megvigasztalhatod. A picik nem ijednek meg az eséstől.
Néhány nap vagy egy hét alatt megtanul majd egyedül is járni. Akkor viszont nagyon sokszor nem megy,hanem szalad és mindenhol a gyerek lesz. Pillanatok alatt eljutnak a lakás másik zugába.
Ne "gyakorolj" vele, amint elég fejlett lesz az izomzata, vázrendszere, stb. a járáshoz, magától el fog indulni, már amúgy is jó úton van.
Babától függ, hogy mennyi ideig tart az önálló járás megtanulása, van, amelyik baba egyszerűen feláll és elindul, más gyerkőcök pedig a szülők kezét fogva sétálgatnak még hónapokig. A te gyerkőcöd tudja a legjobban, mikor kell elindulnia. Bízz benne.
Szerintem változó. Az enyém egy hónapja, 12 hónaposan tett először 2-3 lépést, most már olyan 15-20 is megy, de mászni még mindig jobban szeret. Igazából nem tudom, mit válaszoljak arra, megy-e már.
Úgy tapasztalom, pár hét azért beletelik.
Hm, az én fiam 13 hónaposan, febr. 4-én ment így először, utána még párszor, aztán hónapokig semmi!!
Most indult el, 16 hónaposan, 2 héttel ezelőtt. Viszont már labdával a kezében szalad......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!