Mit adhatok inni 6 hós babámnak?

szia!!
az én kisfiam 3,5 hós, mi teázunk (Hipp) és vizet iszunk. nálatok már simán mehetnek a baba italok, amiken fel van tüntetve, hogy mennyi idős kortól lehet használni őket. vagy facsarj ki neki friss gyümölcsöt és hígítsd fel vízzel, imádni fogja!!

Vizet (bébi vagy forralt) azt mindenképpen, vannak cukormentes gyümölcslevek, vannak cukros gyümölcslevek és vannak a bébi instant teák, amikben szerintem kivétel nélkül van cukor is (én még nem találtam olyat, amiben nincs). Ezt szerintem minden anya maga döntse el ad-e gyümölcslevet (általában higítva!) vagy csak vizet, teát ad a babájának.
Az én fiam fél évesen egyáltalán nem ivott, azóta inkább csak vizet. Én néhányszor megpróbáltam a cukormentes gyümileveket, de alig ivott belőle, ezért 3 nap után önthettem ki.
Ezeknek a leveknek a nagyrésze 4 hónapos kortól van.

A sima forralt lehűtott víz vagy a babavíz a legjobb. Ha azt issza, akkor én biztos nem adnék mást :)
Ha nem issza , akkor lehet próbálkozni édeskömény vagy bármilyen más gyermek filteres teával, első körben cukor nélkül, ha úgy nem megy akkor végszükség esetén pici cukorral.
Ha ez sem megy és már elkezdtétek a hozzátáplálást, akkor jöhet a gyümölcslé (alma, barack, körte stb). Ezeket otthon is meg tudod csinálni (összeturmixolod vagy lereszeled és teaszűrön átpréseled, majd vízzel kevered, minél több a víz, annál jobb). Ha nem akarsz kutyulni, akkor lehet kapni kecskeméti, nestlé, hipp stb gyümileveket. Ezeknek meg kell nézni az összetételét, hogy ne legyen benne cukor.
A legelegeslegvégső megoldás, ha már semmi mást nem iszik meg az instant teák (pl hipp), ezek sajna mind nagyon cukrozottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!