Mennyi a folyadékigénye a babáknak? Őgy tudom van vmi x dl / kg Az mennyi? 9 hós most a kislányom. Iszik szépen de nem tudom nem sok-e, nem kevés-e?

Szia az én kislányom is lassan 9 hónapos és ő is rengeteget iszik.Többet eszik mint iszik.Mondtam a védőnőmnek és a doktornőmnek is és azt mondták annyit eszik a baba és iszik amennyit épp kíván.De kínáljam meg sűrűbben,mert lehet,hogy keveset iszik és amikor etetem akkor pótolja és akkor nem eszik hanem teleissza magát.Kicsit szorulásos volt most semmi gond.
Ja és akkor is többet iszik a kislányom és kevesebbet eszik amikor a fogacskája jön.
De ha aggódsz akkor mindenképpen vidd el a dokihoz.
8,5 hónapos kislány anyukája

Az enyém reggel cicizik (nem tudom mennyit mert már nem mérem) és utána az esti tápszerrel együtt 750-800 ml-t löttyint magába. 4-5 ször kiissza a 150 ml cumisüvegjét.
Régebben semmit nem ivott és aggódtam, szorulásos volt. Most meg mint aki állandóan szomjan akar halni. Az is igaz hogy most már egész anp meg sem áll csak mászik.. Lehet h ez az oka?

Sokszor megizzad a kis feje, mert szerintem túlöltöztetem. Parketta és járólap van a lakásban és félek h felfázik, ezért nagyon beöltöztettem szegényt!
Akinek parkettás, jáólapos lakása van miben kúszikmászik a baba otthon?

Szia!
A testsúly alapján a folyadékigény már nem mérvadó. Csak az első 4-6 hónapban számolják a képlettel a kajaszükségletet. Ez főleg a tápszeres babákra vonatkozik.
Ha már hozzátáplálsz, nagyon sok lenne a számított folyadék és még pluszban a kajcsik.
Unokahúgom a tápszeren, és a kajákon kívül még napi 1 liter teát is megivott. Erre mondta a dokinő, hogy rengeteg, nem ihat ennyit. De nem cukorbeteg a kiscsaj, önmagában a sok ivás nem jelent betegséget.
Nekünk járólap és parkettás a lakás, 21 fok van.
Egy rövid ujjú bádi, egy hosszu ujjú felső, szabadidő gatya, zokni és egy tapadókorongos cipő van rajta. Nem fázott még fel.
Ne öltöztesd túl, mert többet ártasz, mint használsz vele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!