Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Korai még átállni az egy...

Korai még átállni az egy napközbeni alvásra?

Figyelt kérdés

10 hónapos lesz a kisfiam, és egyre tolódik ki az esti elalvás ideje. Újabban már csak fél 10-kor sikerül elaludnia, én meg addigra már rom vagyok :(

Reggel 7-8 között kel, délután sokszor 5 körül fárad ki, így 6-fél 7 körül kel fel, nyilván nem álmos még 8-kor. Szerintetek húzzam ki a délelőtti alvást ebéd utánra?

2011. máj. 15. 22:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
enyém is 10 hós, legtöbbször kétszer alszik, de néha kimarad a délutáni alvás, és tolódik estefelé. 6-fél 7 környékén, ha minden kötél szakad, hagyom aludni 10 percet, és felkeltem, szerencsére ettől nem szokott nyűgös lenni, viszont 9 körül szépen elalszik. Ilyenkor 5-10 perc alvás is elég neki, hogy annyira kipihenje magát, hogy lefekvésig bírja.
2011. máj. 19. 21:46
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat! Azóta volt egy nap, amikor 11-től fél 3-ig aludt (!), így csak egyszer aludt aznap, de este fél 8-kor kidőlt, nagyon nyűgös volt addigra... Ma viszont hajnalban kelt, 11-12-ig aludt, utána 15.45-16.25-ig, tiszta kómás volt mindkét ébredés után, este pedig fél 9-kor aludt el nagy nehezen. Az a rossz, hogy így nagyon nehéz tervezni, nem merek semmi nagyobb munkába belefogni itthon, ha elaludt, mert mi van, ha csak 45 percet alszik...
2011. máj. 19. 23:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát ez így lesz egy darabig. Az átállás időszakában egy csomó könyvet kiolvastam, amire hónapok óta nem volt időm, mert én se akartam olyanba belefogni nagyon, amit nem lehet azonnal abbahagyni.
2011. máj. 20. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:

10:08 vagyok.

Szerintem simán átállhatnál! Neked is jobb lenne, meg neki is. Én is sokat morfondíroztam azon, h az én fiam miért alszik 1,5-2 órákat, másé meg ennyi idősen már 3-at is. Aztán mikor átállt, akkor tudatosult bennem, h aludt ő 3-at, csak szétszedve.

Húzd az időt. Próbáld pár napig 12kor letenni, és meglátod, h jobban fog aludni. Eleinte lehet, h a megszokás miatt felébred a 1,5-2 óra alvás után, de csak idő kérdése, és rááll a 3órára.

Próbálkozz! Szerintem a mostani helyzettől az se lehet rosszabb.

2011. máj. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!