Adtatok már olyan ételt a babátoknak, ami a "nagy könyvben" egyértelműen tiltva van?
Gondolok itt kecsketejre, tojásra, tejbegrízre, gyümölcsökre, általatok is fogyasztott ételekre és még sok hasonló ételre. Amiknek ugye mind meg van szabva, hogy hány hónapos kortól lehetne adni. Előfordult, hogy a megszabott idő előtt adtátok a babáknak?
Kíváncsi vagyok a válaszaitokra!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Örülök neki, hogy így gondoljátok, mert nekem is ez a véleményem. Nem gondolom, hogy bármitől is baja volna.
Azért, mert a házi tejek mind tele vannak (állítólag veszélyes) allergénekkel.
Ismerek olyan pár hónapos babát, aki kiegészítésképp tápszer helyett kecsketejet kap, imádja.
narancs egy év után van irva. koraszülött lányom neurológusa mondta azt 5 hónaposan hogy adjak neki narancsot, ha nincs széklete. végülis 6,5 hónaposan kapott és azóta is kap.
no meg ő is nyalogatott már csokit, jégkrémet, túrórudti 8 hónapos korától kap minden nap.
A narancs hol nem ajánlott?? :O
Nekem védőnőm az első gyümölcsök közt mondta és 5 hónaposan már kapta.
azért vicces...ahány védőnő/doki, annyiféle táblázat, hogy mit mikor szabad.Az én védőnőm 4 hós kortól ajánlotta a banánt, barátnőmé 6 hós kortól...
De hogy a kérdésre válaszoljak, kisfiam hétfőn tölti a 7.hónapot, evett már kőrözöttet(nagyon ízlett neki, kenyérdarabkákkal), tejbegrízt, bundás kenyeret, tojás rántottát,túró rudit, joghurtot, piskótát csoki öntettel(anyum csinálta)....azt hiszem ezek azok, amiket elvileg nem szabadna még adnom neki.De nem lett semmi baja, szinte mindent megeszik, amit mi is.
Amúgy én tényleg nem értem mi alapján lehet-nem lehet adni a dolgokat, mert ugye itthon a körtét nem ajánlják túl korán, viszont pl. Ausztráliába ezzel kezdik a hozzátáplálást 3-4 hónapos korban....nem tudom az itt született babák anatómiája mennyire más mint az ott születetteké, mert nem gondolnám, hogy annyira máshogy emésztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!