Négy és fél hós a babám, eddig csak tejcsit kapott, de a felére apadt. Tápival megkezdtem pótolni. Meddig tudom igy még szoptatni?
Figyelt kérdés
Szerintetek ezt a kb 100g- ot, ami a két ciciben van összesen, fenn tudom tartani még egy pár hóig? Most ugy eszik , hogy 100 anyatej és 50-60 g tápi napi ötször, pár kanál alma délelőtt, ma először nem kelt fel éjjel enni, ezért egy 170-180g ra megpróbálom növelni az egyszeri adagot. Van esély rá, hogy tudom neki adni ezt a kevés tejcsit is? Vajon meddig még ?2009. márc. 12. 09:29
1/8 anonim válasza:
Szia!
Nekem 4 hónapos volt a kisfiam,amikor pótolni kellett tápszerrel. És 6 hónapos koráig még tudott szopizni. Fele-fele arányban kapta a tejet és a tápszert.
Ami nekem bevált: Minden etetést szopival kezdj és csak utána adj neki tápszert.
2/8 anonim válasza:
talán egy pár hétig de honapokib bisztos nem tudod majd szoptati legalábis én igy jártam ,hogy elkezdet apadni csak naponta egyszer kellet tápszert adnom azt talán egy hétig tartot aztán már egyre keveseb lett a tejcsim és kb egy hét elteltével már csak este tudtam szoptatni az is talán egy hétig tartot most viszont már egyáltalán nincs
3/8 anonim válasza:
Fenn tudod tartani még ne aggódj, ha tudsz (van időd) fejhetsz is, h több inger érje a cicidet. Én a fiam 1,5 hónapos kora óta csak fejek, mert nem ment a szoptatás meg tejem is csak 20ml volt a kettőben. Most 5,5 hónapos és napi 640 ml tejet eszik meg+ tápszert is kap, de csak reggel és este, így olyan 860-900 ml között fogyaszt egy nap. Én napi 5x fejek úgy h váltott cicivel 7-7-5-5-3-3-1-1 percet. Esetleg serkentheted még homeos bogyóval pl Urtica urens v Ricinus communis napi 2x5 bogyó. De a lényeg h ne idegesítsd magad, próbálj megnyugodni.
4/8 anonim válasza:
En mar tobb mint egy honapja kuzdok.En ugy etetem hogy reggel az en tejemet issza,delben tap,kovetkezo etetesnel megint az enyemet utana megint tap..Bar nekem is 100 mili tejem van,tehat egy nap 300milim van.A babam 3 es fel hos es sajnos keveset is eszik.Tudod par honapig adni neki ha kiszivja vagy mindig lefejed..Nekem egy honapja ugyannyi van es nem latom hogy apadna tovabb.
5/8 anonim válasza:
Hogyne tudnád, csak tényleg szoptass gyakran, hogy megmaradjon az inger. Nem értem miért írják azt, hogy nem fog menni, van aki egy éven keresztül csak napi egyszer szoptatja babáját-pl nagyobb baba esetében. Annyi termelődik amennyit rendszeresen szopiztok. Ha növeled a tápszer mennyiségéét akkor viszont kevesebbet fog szopizni és tovább csökken a tejed, el kellene döntened mit akarsz.
6/8 A kérdező kommentje:
Fejek minden hami után rögtön, napi két liter lactoherbet iszom, homeozok, more milk kapszulát szedem. Köszi a válaszokat, én bízom mostmár benne, hogy van értelme...:) köszi nektek:)
2009. márc. 12. 09:42
7/8 anonim válasza:
Szia!
Én 1 hós korától pótoltam tápival, igaz, csak délután és este, most 10 hós, de még mindig szopik, reggel csak tej, ezzel elvan 11-délig, utána minden etetés előtt cicire teszem, még ha úgy érzem nincs is benne, ha csak pár centilitert iszik , az is jó.A lényeg, h ne hagyj ki szoptatást, mert attól nem lesz több tejed a következő etetésnél, h minden második szopit tápszerrel helyttesítesz.Az inger a lényeg, h meglegyen.
8/8 A kérdező kommentje:
Az utolsót is kösz:) igy teszek:)
2009. márc. 12. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!