Hol vásároltok a babátoknak ételeket? Hol a legolcsóbb? Mik a kedvencek? Receptek főzihez?
Gondolok itt a zöldség, gyümölcs, babajoghurt, tejpépekre, esetleg bébiételek. Kisfiam 7hónapos 4hósan kezdtük a hozzátápit elég sok mindent eszik már. Szoktun járni auchan, tesco, dm-be de pont mikor megyünk alig van választék. Pl tegnap is voltama dmbe és 2fajta tejpép volt. Soha sehol nemláttam még pl csokisat, kekszes- piskótásat stb stb persze korának megfelelőeket de a tájékoztatókba amiket még a korházba kaptunk rengeteg féle van. Zöldséget, gyümit piacon veszitek? És még miket szoktatok venni hogy egészséges, változatos ételeket egyenek a babáitok? Most szeretnék elekezdeni főzni is neki jól jönne pár recept is.
Köszönöm!
müller van nálatok?ott nagyon nagy a választék tejpépekből,tápszerből babyételből,és olcsóbb is.
zöldséget,gyümölcsöt a piacon vettem neki még akkor,mikor külün főztem,húst hentesnél szintén piacon.
én olyan kajákat csináltam,mint a bébiétel,azokat koppintottam le,mármint a variációkat.pl paradicsomos krumpli hallal,csirke,gesztenye,alma,brokkoli,krumpli,csirke stb.és mindig két napra főztem
Ált gyógyszertárba is árulnak tejpépet,talán ott nagyobb a választék!Kisfiam imádta a kekszeset :) !
Zöldség,gyümi piac,vagy kisebb zöldségbolt,semmiféleképpen se nagyáruház-ott ált a gyorsan érlelt vacakok vannak.Míg csak kezdő hozzzátáplált volt akkor a piacon az idősebb nénikéktől vettem neki,az tuti jó!Husi hentestől,szintén ne Tesco,stb.
Főzés:én is lestem a bébikajás variációkat és azokat főztem össze.Pl:krumpli,répa-megpucolod,jól megmosod,picire-egyformára összevágod,picike vízben felteszed,fedő alatt párolod,elzárod,fedő alatt még sokat puhul-így több vitamin marad benne-összeturmix és mehet is befele.Én így csináltam neki minden kajáját,csak más zöldség összeállításban.Idővel pici zöldfűszer is mehet majd hozzá,mindig könnyebb lesz,mert minnél többfélét ehet annál egyszerűbb neki készíteni!
A kisfiam nagyon igényelte a figyelmemet, főzni gyakorlatilag nem engedett, úgyhogy maradt a vásárlás. Figyeltem az akciókat, de általában a Müllerben vettem meg a bébiételeket. Már nem emlékszem a nevére, valami A betűs üveges bébiétel nagyon jó áron volt. A tejpépeket nem ette meg a beste kölök.
Szerencsére akkor még nem volt válogatós, így könnyebb volt neki a változatos étrendet kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!