Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szükséges légzésfigyelőt venni?

Szükséges légzésfigyelőt venni?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkodom rajta, hogy mit csináljak. Vegyek, vagy ne?

Közben meg elszaladt az idő, alig van már pár hetem. Szerintetek?

2009. márc. 11. 21:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
69%

21:38-as vagyok.

Semmiféle kockázati tényező nincs nálunk, mégis megtörtént. Erre nem alapoznék. Ja, és 9/10-es lett a kicsim Apgar-ja, az is csak azért, mert császáros volt.

Nincs meleg éjjel, nem bugyolálom agyon, nem alszik hason, nem volt beteg, ég egy kislámpa az ágya mellett, nem dohányzunk/dohányoztunk, nem vagyunk betegek, általában az ágyában alszik a gyerek (néha hajnalban áttettem a miénkbe, de most már azt sem, mivel mostanában 7 körül ébred először), kemény a matraca, ... etc. Sorolhatnám holnap reggelig!

Sajnos ennek ellenére is megtörténhet a baj.

Én mégis azt mondom, h mkinek szíve joga, h h dönt.

Ha akarsz, akkor vegyél! Ha nem érzed fontosnak, akkor ne!

Nekem nem volt sok pénzem babaholmira, de erre tettem félre, és nem bántam meg.

2009. márc. 11. 21:49
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Van aki erre, van aki arra esküszik, én láttam már nagy súlyú babát nem levegőt venni, persze igen ritka, de mivel még fejletlen az idegrendszerük előfordúlhat, hogy mélyebben bealszik és nem vesz levgegőt. A gép nem biztos, hogy feleslegesen jelez, csak a sipolás megébresztheti a babát és ilyenkor vesz egy nagy levegőt, mire anya felkel, már lehet, hogy semmi sem látszik és alszik, mintha misem történt volna. Nem árt, de tégy belátásod szerint.
2009. márc. 11. 21:53
 13/29 anonim ***** válasza:
67%
En nem vettem, hanem kaptam. Egy napig hasznaltam. Beallitottam a legerzekenyebbre, letettem a fiam. Hajnalban felsirt a pici. Kivettem az agybol, mondvan megetetem. Nagyban szopizik, amikor beriasztott a bebior. Onnan hogy kivettem kb. 2-3 percre. Arrol nem is beszelve, h a bebi ugy megijedt, h majd kiugrott a kezembol. En es a ferjem szintugy. Egyebkent nem vagyok aggodo tipus...mindharman ugy alszunk ejszakankent mint a bunda:-)
2009. márc. 11. 21:53
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
ha utána olvasol élettani hogy elsö hetekben nem vesz levegöt kicsit hosszab ideig a babab így nem szabad megilyedni ha beríaszt !
2009. márc. 11. 21:58
 15/29 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem hasznos, mert még ha fejlett a baba akkor is fejletlen az idegrendszerük és mélyen tudnak aludni, olykor elfelejtenek levegőt venni, láttam már 4 kg-s csecsemőt leszürkülni,de olyat is, hogy megszólalt a riasztó és a hangra összerezzent és egyből vett levegőt, tehát mire a mama odanézett már úgytűnt minden rendben, szóval nem biztos, hogy a vakriasztás tényleg vak.
2009. márc. 11. 22:05
 16/29 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem vegyél, ha ennyin múlik a baba élete. Kölcsönözni is lehet, fél évre 17000. Én nem is értem mások, hogy tudnak nyugodtan aludni én amíg nem volt nagyon nyugtalan voltam. Az meg hülyeség, hogy felébredsz ha nem vesz levegőt ezt még egy szuper anyuka se tudja észerevenni.
2009. márc. 11. 22:24
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

Annak akinek szoptatás közben riasztott, a legérzékenyebbre állítva a mienk is ezt csinálja, "minden kis rezdülést érez". Komolyan még azt is ha leülök a kiságy mellé, ezért nem riasztott ameddig tettél-vettél, szoptatáshoz helyezkedtél. Nem is kell, hogy a kiságyhoz érjek, elég, ha hozzá közel mozgok.

A téves riasztásokról: nem az a téves riasztás amikor riaszt pedig nincs baj? Ha jól értettem itt senkinek a babáját nem kellett újraéleszteni, vagy tévedek?-tehát aki azt írja nem téves volt a riasztása, az mire alapozza ezt-nem kötekedésből csak érdekel.

Szerintem a légzésfigyelő az esetek többségében felesleges, nekem van, mert parázós vagyok. Nem tudnék nyugodtan aludni, benyitogatnék, idegeskednék. A téves riasztások nagy hatásfokkal elkerülhetőek, ha precízen beállítják a használók. Kivéve persze az első időkben amikor néhány riasztásra okot adhat a már említett élettani légzéskimaradás-ami ahogy a neve is mutatja nem probléma-normális velejárója az újszülöttek fejlődésének. Annyi új infóm van, hogy a gyakori riasztások utalhatnak szívproblémára, tehát az orvosnak jelezni kell őket. Aki meg nem akar figyelőt, mert megbízik az ösztöneiben, az ne vegyen, nem tartom kifejezetten kockázatos dolognak egy egészséges csecsemő esetében.

2009. márc. 11. 23:06
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is totál egészséges, mégis vettem, mert nálunk a családban már előfordult, nagybátyám halt meg 2 hónapos korában, 4ésfél kilósan született egészséges(nek tűnő) baba volt. Annyi hülyeségre költ az ember mikor babája lesz, pont ezen kéne spórolni, amin az élete múlhat?
2009. márc. 12. 01:01
 19/29 anonim ***** válasza:
83%

Én nagyon parás vagyok, nem vettük meg pénzhiány miatt.

Észrevettem én is hogy a babáknak van rövid légzés kimaradásuk , ez nem kóros. Ha melletted lesz az első hónapokban akkor szerintem nem szükséges, ha külön szoba van lehet hogy megnyugtató, még ha tévesen riogat is. Az anyai ösztön lehet hogy még a készülék előtt jelez neked:)

Jó babázást:)

2009. márc. 12. 07:56
 20/29 anonim ***** válasza:
60%
én arra alapozom, hogy nem volt téves a riasztás, hogy miután besipolt és odarohantunk, láthatóan jó nagy levegőt vett a pici.talán akkor vett újra levegőt.
2009. márc. 12. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!