Szükséges légzésfigyelőt venni?
Régóta gondolkodom rajta, hogy mit csináljak. Vegyek, vagy ne?
Közben meg elszaladt az idő, alig van már pár hetem. Szerintetek?
21:38-as vagyok.
Semmiféle kockázati tényező nincs nálunk, mégis megtörtént. Erre nem alapoznék. Ja, és 9/10-es lett a kicsim Apgar-ja, az is csak azért, mert császáros volt.
Nincs meleg éjjel, nem bugyolálom agyon, nem alszik hason, nem volt beteg, ég egy kislámpa az ágya mellett, nem dohányzunk/dohányoztunk, nem vagyunk betegek, általában az ágyában alszik a gyerek (néha hajnalban áttettem a miénkbe, de most már azt sem, mivel mostanában 7 körül ébred először), kemény a matraca, ... etc. Sorolhatnám holnap reggelig!
Sajnos ennek ellenére is megtörténhet a baj.
Én mégis azt mondom, h mkinek szíve joga, h h dönt.
Ha akarsz, akkor vegyél! Ha nem érzed fontosnak, akkor ne!
Nekem nem volt sok pénzem babaholmira, de erre tettem félre, és nem bántam meg.
Annak akinek szoptatás közben riasztott, a legérzékenyebbre állítva a mienk is ezt csinálja, "minden kis rezdülést érez". Komolyan még azt is ha leülök a kiságy mellé, ezért nem riasztott ameddig tettél-vettél, szoptatáshoz helyezkedtél. Nem is kell, hogy a kiságyhoz érjek, elég, ha hozzá közel mozgok.
A téves riasztásokról: nem az a téves riasztás amikor riaszt pedig nincs baj? Ha jól értettem itt senkinek a babáját nem kellett újraéleszteni, vagy tévedek?-tehát aki azt írja nem téves volt a riasztása, az mire alapozza ezt-nem kötekedésből csak érdekel.
Szerintem a légzésfigyelő az esetek többségében felesleges, nekem van, mert parázós vagyok. Nem tudnék nyugodtan aludni, benyitogatnék, idegeskednék. A téves riasztások nagy hatásfokkal elkerülhetőek, ha precízen beállítják a használók. Kivéve persze az első időkben amikor néhány riasztásra okot adhat a már említett élettani légzéskimaradás-ami ahogy a neve is mutatja nem probléma-normális velejárója az újszülöttek fejlődésének. Annyi új infóm van, hogy a gyakori riasztások utalhatnak szívproblémára, tehát az orvosnak jelezni kell őket. Aki meg nem akar figyelőt, mert megbízik az ösztöneiben, az ne vegyen, nem tartom kifejezetten kockázatos dolognak egy egészséges csecsemő esetében.
Én nagyon parás vagyok, nem vettük meg pénzhiány miatt.
Észrevettem én is hogy a babáknak van rövid légzés kimaradásuk , ez nem kóros. Ha melletted lesz az első hónapokban akkor szerintem nem szükséges, ha külön szoba van lehet hogy megnyugtató, még ha tévesen riogat is. Az anyai ösztön lehet hogy még a készülék előtt jelez neked:)
Jó babázást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!