Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki légzésfigyelőt akar venni...

Aki légzésfigyelőt akar venni a születendő babának az végezze el előtte az ehhez szükséges tanfolyamot?

Figyelt kérdés
NEKEM A VÉDŐNŐM MONDTA,HOGY FELESLEGES VENNI MERT ELŐTTE EL KÉNE VÉGEZNEM AZ EHHEZ SZÜKSÉGES TANFOLYAMOT.UGYANIS HA LEÁLLNA A BABA SZÍVE AKKOR ŐT NEM ÚGY KELL ÉLESZTENI MINT EGY FELNŐTTET.
2008. júl. 2. 05:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Mond meg a védőnődnek, hogy egy nagy barom. Már bocs. Nekem baby controll van, és abba van egy dvd ami segít mindenbe, hogy kell újra éleszteni stb. Különben nekem is azt mondta a védőnőm hogy feleskeges mert csak idegeskedni fogok, ehez képest így alszunk a legnyugotabban.A másik pedig hogy a légzés figyelő abba segít hogy ne legyen ideje le állnia a szívének, mert a sípoló hangra megijed, ha nem vesz levegőt, és egyből elkezd levegő után kapkodni. Ha újra élesztés van, arról a dvd teljes tájékozódást nyújt. Nekünk még nem riasztott soha, de nem tartom hülyeségnek, szerintem nagyon jó dolog. Én szívbetegen születtem, akkor még nem volt ilyen anyu egész éjszaka ült az ágyam melett és figyelte hogy veszem-e a levegőt, reggelt váltás apuval, és apu nézte amíg anyu aludt egy kicsit. Ha a pénztárcád megengedi azt ajánlom vegyél egyet és ne halgass ezekre a buta dolgokra, mert azért az se mindegy hogy egyből hívod a mentőt, vagy reggel veszed észre hogy baj van, és akkkor már felesleges.
2008. júl. 2. 06:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem is Baby Control volt. Bár szerintem arról a kazettáról nem lehet teljesen megtanulni, mit tegyél, ha baj van, de azért szerintem is jó doldog, ha a gép helyetted figyeli a légzését. Így ha baj van azonnal hívhatsz mentőt, ahogy előttem írták, de erre ne legyen soha szükség! Nekem több ismerősöm is mesélte, hogy éjszakánként sokszor felriadt és azt figyelte, vesz-e a baba rendesen levegőt. Így még fáradtabb volt, pedig a baba is keltette eleget. Ezért tartom jó dolognak a légzésfigyelőt. Nem kell figyelgetni, amikor alszik, épp elég sokat kell enélkül is kelni éjjel hozzá. Legalább amikor hagyott aludni, akkor nyugodtan aludtam.

Mellesleg sok olyan eset is történt, amikor a baba kihagyott egy-két lélegzetvételt, a gép riasztott, és a baba felriadt arra, hogy kikapták az ágyból és újra vett levegőt. Van, amikor ennyi is elég, de a gép nélkül baj történhetett volna.

2008. júl. 2. 07:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazuk van az elöttem szólóknak, teljesen egyetértek velük, csak még annyit tennék hozzá, hogy igaz nem voltam ilyen tanfolyamon, de nem vagyok abban biztos, hogy ott úgy megtudják tanítani a dolgokat kezdve a felismeréstől, hogy van-e pulzusa, azaz ver-e a kicsi szíve egészen az újraélesztés pontos menetéig. Mert ha valamit nem jól csinál az ember még nagyobb bajt okozhat. Egészségügyit végeztem, tanultam embert újraéleszteni, de nem hiszem hogy ezt a való életben is alkalmazni tudnám. Más egy bábun megtanulni dolgokat és más egy emberen, csecsemőn.
2008. júl. 2. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!