Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítsam meg a fiamat,...

Hogyan tanítsam meg a fiamat, hogy nem dobáljuk el az ételt?

Figyelt kérdés
1 éves korában elé tettem a felszeletelt pirítóst, és szépen megette. Igaz órákig tartott nála, de addig én is meg tudtam reggelizni, rendbe raktam a konyhát stb. Aztán egyszer beteg volt, és eldobálta az ételt. Gondoltam, hogy érthető, fáj a torka. Persze a 3 éves lányom dőlt a nevetéstől, hiába mondtam neki, hogy ez nem vicces. Azóta bármilyen ételt teszek a kicsi elé azonnal repül, bármit, bármikor, akármennyire éhes. Aztán meg sír, hogy nincs kaja. Most úgy zajlik az etetés, hogy én tömködöm a szájába a kenyeret, és így is órákig tart, ami már elég gáz, mert más dolgom is lenne. Hogy fog így megtanulni egyedül enni? Már százszor elmondtam neki, hogy nem szabad, de nem is érti, szerintem.
2011. máj. 12. 21:41
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy most 15 hónapos.
2011. máj. 12. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy még nem érett az egyedül evéshez, korai még neki, légy türelmes :)

(Az én 15 hónaposom meg pont hogy mindent megeszik egyedül, még a lepotyogott morzsát is....)

2011. máj. 12. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:

ez engem is érdekelne.

enyém egyke, senki nem röhögött mikor ledobálta az ételt mégis ezt csinálja.

most 17 hós, 10 hónapos kora óta eszik egyedül ha olyan a kaja, 1 éves kora óta eszik pár falatot majd ledobálja, visszateszem, megint pár falat majd megint repül. totál kivagyok tőle :D arra már rájöttem, hogy mindig csak 3 falatot kell elé tenni akkor megeszik 2 falatot, egyet ledob :D

azt olvastam, hogy ez 1,5 évig is eltarthat :S

2011. máj. 12. 22:55
 4/5 anonim ***** válasza:
kitartás lányok!az én fiam ugyanezt csinálta,mindent eldobált.ráveszekedtünk,nem szóltunk,rálegyintettünk a kezére,elmondtam szépen,csúnyán,semmi nem hatott.aztán nem adtam neki vissza az ételt,hanem látványosan kidobtam,elmondtam,szomorú vagyok,mert így ki kell dobnom az ennivalót.a végén elvettem tőle a tányért is,ő is egyedül evett.végül megértette,most 17 hónapos,most már csak akkor dobja el,ha már ötödször is erőltetem,vagy ha hisztizik.de már látszik rajta,tudja,nem szabadott volna.ja,és nálunk a kanalak is repültek,volt hogy 4-5 kanál is repült egy evés alatt.
2011. máj. 13. 09:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Még ha a kezébe adok 1 kekszet, akkor is beleharap, a maradékot eldobja, aztán mutogatja, hogy kér még. Én is ki szoktam dobni, úgy, hogy lássa, és mondom, hogy ezt kár volt, azon el is keseredik, de nem használ. Pedig most már a lányom is mondja neki, hogy baba, rossz voltál. Úgy látszik, majd az idő megoldja. Köszönöm szépen a válaszokat.
2011. máj. 13. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!