Hogyan tanítsam meg kanállal enni?
Figyelt kérdés
Kislányom egy éves, próbálok kanalat adni a kezébe, de csak rázza, hadonászik vele vagy ütögeti a tányért. Ezeket nem engedem meg, de mindig újra kezdi. Próbálom mutatni neki, hogy mit csináljon, de nem jutunk előre. Gondolom idő kell, de kb. mennyi? És hogyan haladjunk?2011. okt. 7. 15:46
1/3 anonim válasza:
még kicsi,ha jövö ilyenkorra megtanulja normálisan,akkor már jó :)
2/3 anonim válasza:
Kislányom 21 hónapos, villával már egész jól eszik, kanállal még nem megy. Szerintem még Ő is kicsi lenne hozzá, majd 3-4 hónap múlva talán. Azért időről-időre a kezébe adom,hogy szokja. 1 évesen egyáltalán nincs lemaradva,majd eljön az ideje mindennek. Lánykám villával is magától kezdett el enni,egyszerűen kivette a kezemből. Szóval nyugi!
3/3 anonim válasza:
Szerintem hagyd a babára! Én azon lepődtem meg, hogy az alig 1 évesem miért akarja mindenáron elvenni a kanalat, amivel etetem. Adtam egyet az ő kezébe is, egy ideig csak kalimpált vele, aztán elkezdett nyúlkálni (ügyetlenül persze) a tányérba vele. Akkor csináltam azt, hogy ha az utolsó pár falatot benne hagyom a tányérban, és rábízom, hadd próbálkozzon. (A mosás meg takarítás részét hagyjuk... :)) Pár hét alatt nagyon sokat ügyesedett, nyilván egyedül enni nem mostanában fog, de ha már látod rajta az érdeklődést, akkor érdemes hagyni, hogy próbálkozzon, kibontakozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!