Kedves Anyukák! Ti akik esküsztök az antibiotikumra, miért?
Figyelt kérdés
Szimplán csak kíváncsi vagyok a miértekre.Nálunk családon belül oszlik meg a vélemény.2011. máj. 12. 14:04
1/5 anonim válasza:
Tudom az a legújabb nézet, hogy nem használ semmit, viszont a gyereknek árt. Hát, én nem tudom. Ha antibiotikum nélkül kúrálom akár magam, akár a gyereket, akár 3 hétig is eltart. Antibiotikummal max. 5 nap.
Igaz, szerencsére nem sűrűn vagyunk betegek. Vagyis eddig
Most kezdte a lányom az ovit. 1 napot ment, és beteg lett. Kapott antibiotikumot, kikúráltam, megint 1 napot ment, megint beteg. Most már nem adok neki antibiotikumot, mert 1 hónapon belül 2-szer más sok lenne. 3 hete köhög. Köptetőt kap, de nem sok értelme van.
Néha-néha jó, de túl sűrűn nem szabad, az tuti. Most félek is, hogy ne legyen semmi szövődménye.
2/5 anonim válasza:
Én nem esküszök az antibiotikumra, hanem bízok abban, hogy a gyerekorvos nem malacért vette a diplomáját. Én pénzügyes vagyok, nem értek a betegségekhez és a kezelésükhöz, ezért járunk orvoshoz. Gondolom a doki meg könyvelővel könyveltet, hisz ő meg ahhoz nem ért.
3/5 anonim válasza:
Az antibiotikum az a gond, hogy immunissa valhat egy ido utan ra a szervezet. Ugyanugy megtanul ellene antitesteket termelni mint az oltasok ellen. Antibiotikumos segitseggel az immunrendszer nem tanul meg maga vedekezni a korokozok ellen. Masreszt nagyon sok orvos ugy adja az antibiotikumot, hogy meg sem gyozodik rolla, hogy virusos a fertozes vagy bakterialis. Mert ugye csak a bakteriallisra hasznal. Tehat a gyerek beszedi es meggyogyul hollott anelkul is meggyogyult volna. Ezzel van a legnagyobb gond. Persze vannak esetek amikor kell es muszalj. Az en kisfiam is kapott fulgyuladasra es en is beveszem ha szukseges. Csak nem kell minden nathara, kohogesre egybol antibiotikumot adni es akkor nincs semmi baj. Ahogy mondani szoktak a jobol is megart a sok.
4/5 anonim válasza:
Abban egyetértek az utolsó válaszolóval, hogy nem kell mindenre antibiotikum, csak indokolt esetben. (az én lányom csak egyszer kapott eddig, tüdőgyulladása volt, persze, hogy gondolkodás nélkül beadtam neki). Azzal viszont nem értek egyet, hogy immunissá válna rá. Melyikre, mindegyikre? Rengetegféle antibiotikum van, rengetegféle hatóanyaggal. Az viszont megint csak igaz, hogy az orvosok általában nem kérnek vizsgálatot arra nézve, hogy vírusos, vagy bakteriális-e a fertőzés. Szóval én az orvosi vizsgálatot szem előtt tartva és a gyerekemet figyelve hozom meg a döntést az antibiotikum mellett vagy ellen. És bizonyos esetekben igenis "esküszöm rá".
5/5 anonim válasza:
Nem arról van szó,hogy esküszök az antibiotikumokra,de hogyha lázas,rosszul van,muszáj azt kapnia,hiszen a kúptól csak a láz csillapszik,maga a betegség ugyebár nem múlik el.Mondjuk egy tüszős mandulagyulladás,vagy csak egy "szimpla" torokgyulladás.Hát ezekre mindenképp kell a gyógyszer.Természetesen én sem adok egy náthára,vagy köhögésre mindjárt gyógyszert,homeopátiával próbálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!