Beadattad/ be fogod a gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltást?
Tegnap voltunk 8 hós kislányommal tanácsadáson, a doki mondta, hogy ezt már be kéne adatni, és hogy ez egy nagyon fontos oltás, ha elkapja a betegséget oltás nélkül nagy baj lehet. A 2,5 évesemnél erről az oltásról nem beszélt, mikor kicsi volt, most neki is javasolta.
A kicsinek 2200 ft + 2000 a beadás díja, a nagynak 8 ezer fölött.
Másik kérdés: nekem kell kiváltanom, tehát a kezemben lesz az oltóanyag. A nagynéném orvos, ő is beadhatja?
nekem megdöbbentő, hogy az orvosod ennyi pénzt kér azért, hogy beadja :O na meg egyáltalán, hogy beadja, ez nagyon felháborító!
én babám pici korában megkapta, nem ennyire emlékszem, 1700.- körülre, de lehet rosszul, mindenesetre a dokink kijött hozzánk, beadatta és egy fillért nem kért érte!
a nagynénédtől kérdezd meg, hogy ő beadathatja-e, szerintem nála jobban senki nem tudja :)
A 6 hónapos kislányom most kapja majd. Valóban 2200 Ft körül van(attól függ melyiket írják fel).
Egyébként megjegyzem,hogy szerintem durva hogy pénzért olt a dokitok. Nálunk soha nem kér plussz pénzt a doktornő,mindig lerendezi akkor,amikor kapja a kötelezőket!!!
Az oltáson csak két éves korig van támogatás, utána teljes árat kell fizetni.
Egy éves korig 1700 körüli, de kettő kell belőle.
Mi úgy csináltuk, hogy felírattam az első születésnapja előtti héten, és a szülinap utáni héten adták be, így csak 1700 Ft volt, és csak egy oltás kellett belőle..
13:59-es vagyok
Igen Te váltod ki a gyógyszertárban. Érdemes akkor kiváltani amikor mész a dokihoz, mert sima hűtőszekrényben nem tárolható!!!! Nekem azt mondta a doki, hogy nyugodtan váltsam ki és dobjam a hűtőbe, na most a gyógyszerésznő ezen teljesen kiakadt. Mondta, hogy tönkremehet az oltóanyag ezért felajánlotta, hogy a már kiváltott, kifizetett oltóanyagot hagyjam a patikában, így nekünk 2 hétig vigyáztak rá! :D
Ja és sajnos kortól függ az oltóanyag ára. 1 éves korig a legkedvezményesebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!