Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek a hányásos vírusok, hogy...

Ezek a hányásos vírusok, hogy fertőznek?

Figyelt kérdés

A babámnak ilyen volt, de már jobban van, nem hány már csak diétázik.

A kérdésem igazából az, hogy még megfertőzhet másokat, mert akkor ma is csak az erkélyen levegőzünk, és nem megyünk le a többi gyerkőchöz?

2011. máj. 12. 08:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen vírus volt? Ha a leggyakoribb, az e coli baktérium okozta, akkor ez lehet a terjedése:

A fertőzés forrása a beteg vagy a tünet mentes baktériumürítő. A kórokozó közvetlen érintkezés, szennyezett kéz, ivóvíz vagy élelmiszer útján került a fogékony szervezetbe.

A gyermekek és felnőttek fertőzésének megelőzése csakis jó higiénés viszonyok (megfelelő vízellátás, csatornázás, hulladék elhelyezés, élelmezés) megteremtésével történhet.

Nem írja, hogy "mivel" szennyezett kéz, de gondolom én, hogy széklet, és valószínűleg nyál, mivel egy barátnőmmel volt "szerencsénk" közösen átélni hasonlót, először nálam jelentkeztek a tünetek, másnap nála. Ugye a lappangási idő csak néhány óra, mi amikor találkoztunk, közös pohárból ittunk (na ezt azóta nem tesszük többet), estére én nagyon rosszul voltam, gondolom délután már fertőztem, másnap barátnőm lett beteg.

Szerintem abból baj nem lesz, ha az utcára lementek levegőzni, csak inkább a többi gyereket kerüljétek még egy darabig, bár nem tudom, hogy a tünetek megszűnése után még meddig van kórokozó ürítés.

2011. máj. 12. 08:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Kalici vírus kapta el őt, és valószínű a férjem hozhatta haza, mert egy nappal a babám előtt ő hányt, és neki ment a hasa.

A lemenetelt akkor még egy picit hanyagolom, mert játék csere van folyton, ami nyálcserét is eredményez :-)

2011. máj. 12. 08:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt találtam még ezzel kapcsolatban:

[link]

Közben még az jutott eszembe, hogy ha nem szeretnéd te is elkapni, javaslom, hogy nagyon gyakran moss kezet valamilyen kézfertőtlenítővel még pár napig, meg a lakásban sem árt egy alaposabb fertőtlenítés, ha megoldható.

2011. máj. 12. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a linket is! Hmmmmmm........lehet én ezért nem betegedtem meg........EDDIG! Anyósomon, Apósomon és Édesanyámon is átment a dolog, bár náluk csak egy napos hasmars volt.

Én kényszeres kézmosó vagyok sajnos, bár most ebben az esetben valószínű előnyömre is vált.

A higéniával sincs probléma, naponta 1-2 x porszívózok, illetve egyszer fel is mosok...........kicsit tisztaság mániás vagyok :-)

Köszönöm mégegyszer

2011. máj. 12. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen :)
2011. máj. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!