Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hányásos-hasmenéses vírust...

Hányásos-hasmenéses vírust elkapta a babád? Ha igen mit adsz neki enni, inni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 23:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen. Egyik 2 hónaposan, a másik 8 hónaposan. Mennyi idős? (Az evés-ivás szempontjából lényeges kérdés).
2011. jan. 6. 23:48
 2/14 anonim ***** válasza:
2 hónaposan voltunk most a kórházba, mert majdnme kiszáradt! Ha pici akkor Te se halogasd az orvost! Még nagyon gyorsan ki tudnak száradni!
2011. jan. 6. 23:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A két hónaposommal anno 3 hetet (21 napot) voltunk bent a kórházan kiszáradás miatt. 9 napig egyfolytában ment az infúzió, fél kg-ot fogyott.. Iszonyú volt.
2011. jan. 6. 23:57
 4/14 A kérdező kommentje:
1 éves a kislányom.Voltunk tegnap előtt orvosnál.Enni nem akar semmit még a tápszert sem fogadja el.Inni teát ill.vizet adok neki de a nagy része általában kijön.
2011. jan. 7. 00:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha nem akar enni, ez természetes is ilyenkor. Ne erőltesd. Pár szem kekszet esetleg tegyél ki elé, hátha elrágcsálja. A tea, víz, jó ötlet. Esetleg egy kis gyenge húsleves leve??? Jobbulást a kicsinek! (első)
2011. jan. 7. 00:11
 6/14 anonim ***** válasza:

Nekünk az orvos felírt egy elektrolitos lötyit, 3 napi adag volt benne, azt kellett vele kisadagokban itatni.

A folyadékpótlás a legfontosabb. Nekünk azt mondta a doki, akkor is itassam, ha kihányja, mert ha ki is jön a nagyja, egy picike rész felszívódik már ivás közben, plusz lehet nem is hányja ki az egészet.

Tudod mi vált még be nálunk? (Nem elszörnyedni, gyerekorvostól származik a tipp, és betegápolásos könyvben is olvastam már): hideg kóla (nem a light, hanem a cukros változat) kikeverni belőle a szénsavat, és pár kortyot adni (hidegen) gyereknek. Kipróbáltuk, tényleg csillapítja a hányást! (Mikor én voltam ebben a vírusban, magamon is kipróbáltam, felnőttön működik!)

2011. jan. 7. 05:14
 7/14 anonim ***** válasza:

És az utolsónál a pont. A kóla valóban csillapítja a hányingert, hányást. Én terhesen kényszerültem rá, hogy olykor-olykor megigyak belőle egy pohárral az émelygés miatt.

Mi is kaptunk Normolyt port, meg Smectát is kapott a kisfiam, meg Normaflore-t. Én inni, inni, inni.

Dokink azt mondta, sárgarépa, főtt krumpli, keksz mehet, olyanokat adjak neki, ami viszonylag könnyen emészthető, és megfogja a pocakot.

2011. jan. 7. 07:35
 8/14 anonim ***** válasza:

mi is beleestünk az egész család. szerencsére a lányom, aki most lesz 1 éves 2 óra hossza alatt kihányta magát. persze rohantunk az ügyeletre. felírták a daedalonetta kúpot, abból kapott felet. persze este volt, szépen elaludt, mi meg örködtünk éjjel, nehogy álmában hányjon.

enni nem adtunk neki, mert nem fogadta el, csak ivott teát. azt sem sokat egyszerre, pár kortyot kb fél óránként.

főztem krumplit és répát, csak a főzőlevével összeturmixoltam, azt ette két napig, de ezt is több részletben, pár kanállal, ahogy elfogadta. egyébként köles golyót rágcsált, és teát ivott.

tegnap már sütőtököt adtam neki krumplival, de még semmi tejes dolgot nem evett a tápszeren kívül. a tápszert egyébként a hányós éjszaka után el sem fogadta, csak a 2. nap.

szóval nem szabad eröltetni az ételt, ha elfogadja, akkor mindenképpen valami hasfogós és kímélő legyen, úgymint krumpli, répa, keksz, alma. és nagyon sok folyadék. a tápszert is megpróbálhatod, ha már nem hányja ki a teát, vagy a szilárdat, de ezt sem kell eröltetni, csak ha elfogadja.

2011. jan. 7. 07:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Üdvözlök mindenkit! A 22 hónapos kisfiam tegnap délután és este 3-szor hányt, este volt híg széklete, majd ma reggel 5:30-kor is hányt és szintén ment a hasa. Tápszert adtam, most alszik 6:20 óta. Ha felkel biztos kijön belőle az is. :( Nagyon félek, hogy mi lesz Vele! Olvastam, és tudom is hogy sok folyadék kell, mert kiszáradhat... Tegnap az első hányása után megivott 2,5 deci teát... egyszerre. Fél óra múlva evett mert vacsora idő volt, jó kedve volt meg minden, de egy falatka megöklendeztette és jött is kifelé az egész. :( Utána már csak az esti tápszert itta meg amit 23 órakor kihányt, majd éfjélkor kapott még alváshoz 120 ml-t.. az jött ki reggel 5:30-kor.

Főztem kamillateát.. még nem adtam, mert alszik.

Abba tegyek valamit? Azt is olvastam, hogy sós folyadék kell..dehát teába tegyek sót? A kamillatea egyébként is bűnrossz, főleg, hogy megszokták, hogy a cukros instant teát isszák. :( (Hipp gyermektea) Lehet, hogy kipróbálom majd a kólát is, fél óra múlva pedig kezdi az orvos a rendelést, felhívom és/vagy el is viszem majd...

A kérdésem igazából az, hogy mit lehet adni inni, amit meg is isznak az ilyen picikék?

Köszönöm előre is a választ...

Ja, amúgy ikrek, a lányomnak egyelőre semmi baja! Remélem nem is lesz...

2011. jan. 7. 08:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Hála égnek ma reggel 1 egész deci tápszert megivott és egyenlőre úgy néz ki,hogy benn is marad.(kop,kop)Mindenkinek jobbulást kívánok.Kólát biztos ami biztos alapon veszek ma hátha kelleni fog.
2011. jan. 7. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!