Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Mit tennétek a...

Anyukák! Mit tennétek a helyembe? Elmennétek?

Figyelt kérdés
2 hét múlva hivatalosak vagyunk vidéken esküvőre ahol anyósék laknak.4 hós a babánk és nem merem a nagynénikére hagyni aki pedig jól foglakozik a kicsivel.Aggódok,hogy fog viselkedni.4 óránként szoptatok,tehát erre az időre úgy is oda kell szaladni megetetni,de hogy fogja bírni nélkülünk?
2011. máj. 11. 10:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
2 hós! lemaradt
2011. máj. 11. 13:27
 22/28 anonim ***** válasza:
70%

Én nem mennék el. Nem az etetés meg a nagynéni meg ilyenek miatt. Azt meg lehet oldani, én is otthagytam 1 órára a nővéremre a babát, lefejtem tejcsit, jól elvoltak.

Azért nem mennék, mert TE nem is akarsz menni, csak muszájból lennél ott, ergó tök szarul éreznéd magad. Hiányozna a babád, hazavágyodnál, ha kell, ha nem visszamennél megetetni stb. Ezt a férjednek el kellene fogadni, a TE döntésed, jól írta az egyik válaszoló, te elsősorban jelenleg ANYA vagy, akinek a gyereke az első, ha nem akarsz bulizni, ne bulizz.

A párodnak támogatnia kell ebben, és nem ilyen helyzetbe hozni, hogy választanod kelljen (kis túlzással) a babád és egy társasági esemény között...

2011. máj. 11. 13:45
 23/28 anonim ***** válasza:
Én nem voltam képes elmenni egészen a második kisfiam 9 hónapos koráig. Addig mindig az volt a kifogásom, hogy szoptatok. Aztán 8 hónapos korában leállt róla, tápszeres lett. Egy hónap alatt sok minden megváltozott, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett az életünk. Így ott mertem hagyni. Igaz, mi csak délután 4-től este 11-ig voltunk el, és az utolsó egy- két órában már nagyon kapartam magam. Ha előtte kellett volna elmennem, és valamilyen okból nem szívesen mondtam volna le, akkor inkább magam vittem volna.
2011. máj. 11. 14:13
 24/28 anonim ***** válasza:
62%

teljesen bemagyarázzák szegény kérdezőnek, hogy úgysem érezné jól magát, egyfolytában aggódna stb.

Miért kell ezt? Jó kezekben lesz a baba, nem fog leszokni a ciciről ha egyszer üvegből eszik. Inkább biztatni kellene a kérdezőt, hogy igenis próbáljon meg ellazulni, és fél napig mással is foglalkozni, ne csak a babával!

Ehelyett jönnek az ilyen "elsősorban Anya vagy" válaszok... Nem, elsősorban ember, akinek szüksége van a kikapcsolódásra, legyen az mozi, esküvő vagy akármi.

2011. máj. 11. 16:00
 25/28 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
18%

ma 16:00

Egyetértek. Nem lesz attól jobb anya, ha eljátssza a mártírt aki csak a gyerekeinek él, aztán amikor 20 évesen elköltöznek otthonról, akkor megkapják, hogy "feláldoztam magam értetek".

Persze, anyák vagyunk akik mindenki másnál jobban imádjuk a gyerekeinket, de nem szeretjük őket kevésbé attól, mert kimondjuk: ezt vagy azt nem szeretem csinálni (kakit mosni biliből) vagy fáradt vagyok, pihenni szeretnék és olyan jó lenne pár perc csöndben, gyereksírás nélkül. Időnként le kell lépni, jól szórakozni és utána feltöltődve visszamenni a gyerekhez, aki kap egy vidám, nyugodt anyukát.

2011. máj. 11. 16:43
 26/28 anonim ***** válasza:

Kedves utolsók!

A kérdező saját bevallása szerint se szívesen menne el, nem is AKAR menni, akkor mit magyarázzuk be neki, hogy de persze, nagyon jól fogod magad érezni?! Ha el akar menni, akkor elmegy, ha nem, akkor nem. A kérdés az volt, hogy TI MIT TENNÉTEK A HELYEMBEN? , nem pedig az, győzzetek meg, hogy menjek el!

"Én sem szeretnék menni,mert nem lennék úgy sem felszabadult,de a férjem ezt nem nagyon akarja elfogadni.Megy a vita!"

????

Bocsi az offért!

2011. máj. 11. 17:08
 27/28 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

17:08

Szerintem azért, mert van az emberben ott mélyen egy adag lelkiismeret furdalás, hogy rossz anya mert lepasszolja a gyereket, és - minő horror! - még jól is érzi magát. Attól, hogy mondván úgysem érzem jól magam, még nem kellene begubózni. Néha erővel kell magunkat kirobbantani. Főleg, hogy biztos a férje is szívesen kimozdulna vele.

2011. máj. 11. 20:57
 28/28 anonim ***** válasza:

Menj el és próbáld meg jól érezni magad!

Neked is kell a kikapcsolódás, a nagynéni pedig jól foglalkozik a kicsivel, így annyira izgulnod sem kell emiatt. Ha mégsem érzed jól magad, még mindig ott a lehetőség, hogy a babáddal legyél!

2011. máj. 11. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!