1 éves baba biliztetéséről mi a véleményetek?
ahogy az első írja.
még azt hozzátenném, hogy ez nem szobatisztaság, előfordulhat, hogy egyik napról a másikra nem hajlandó ráülni és hosszabb sétára se vidd ki pelus nélkül.
de ha csak játék és még produkció van akkor ártani nem árthat :)
Családi elbeszélésekből tudom hogy anyukám 1 évesen már maga hozta a bilit és én is szobatiszta voltam ekkorra, de ez ekkoriban egyáltalán nem volt kirívó eset. Nemzedékek nőttek fel így és nem lett nyomorék az emberiség.
Én jobban hiszek ezeknek a tapasztalatoknak mint azoknak a "tudományos" kutatásoknak melyek megállapítják, hogy a gyereket 2-3 éves kora körül kell bilire szoktatni és nem probléma ha hat éves koráig bepisil. Ezeknek a megállapításoknak a hitelességét számomra erőteljesen megkérdőjelezi, hogy a kutatásokat a pelenkagyárak finanszírozzák.
Egyik ismerősöm is így csinálta és másfél éves korára teljesen szobatiszta lett a gyereke.Igaz,hogy ez még nem tudatos,de hozzászokik a bilizéshez és amikor már tudatos lesz,nem lesz gond a bilizés,mert így természetes neki.
Az én kisfiam már érzi,hogy mikor kell neki kakilni és mégsem akar wc-re ülni,mert ezt valami idegen dolognak érzi és nem szereti az új dolgokat,pedig már 2,5 éves....Akár mit mondok neki,egyszerűen nem akarja.Jobban jártam volna,ha én is rászoktatom,mielőtt határozott véleménye lett volna a dologról és természetes lenne neki.Második fiamat én is rá fogom ültetni korán.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!