Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma kapott először a 4 hós...

Ma kapott először a 4 hós fiam sütőtököt. Meddig kell csak azt adni neki? Mikor vezethetem be a következő ételt?

Figyelt kérdés

Ma kapásból majdnem egy fél üvegnyit megevett.A másik felét holnap ebédkor akarom adni neki.Ha elfogy akkor holnapután is azt kapja még vagy már jöhet a következő.

Tápszeres még mielőtt valaki jön azzal hogy 6 hós koráig anyatej és semmi más,stb. stb.

2011. máj. 10. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:

hát figyelj, nem megbántani akarlak de ha így állsz hozzá, szinte mindegy mikor adod a következőt.

a kóstoltatás lényege a fokozatosság és fontos, hogy kiderüljön allergiás-e az adott ételre, ezért első nap csak 1-2 kanállal szabadnak adni, aztán duplázni és így 4-5 napig

2011. máj. 10. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyan így csináltam 2 nap fél-fél üveg, aztán más ízt próbáltunk! Én is 4 hósan adtam a bébihamit, pedig anyatejes volt a babám! :o)

2011. máj. 10. 21:48
 3/7 Bogyo110 ***** válasza:
45%
na akkor én is leirom hogy szivinfartust kapjatok mi mégcsak most multunk 3 hónaposak és mi már esszük a bébi papit .Hogy miért is ilyen korán?Tápszeresek vagyunk születésunk óta és folyamatossan szorulásosak csak szélcsővel megy a kai ezért orvosi javaslatra előbb keztük a hozzá táplálást és lám azóta napi két kaki !na de nem is ez itt a lényeg !szerintem teljessen jól kezutél neki mi is fél fél üveggel keztük és kétnaponta más kajcsit probáltunk ki ha alergiás rá akkor az kiderül két nap alatt .Bocs a sok szövegért csak szerintem nem kell elitélni azokat akik korábban kezdik a hozzátáplálást .Jó babázást mindenkinek!
2011. máj. 10. 22:07
 4/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:07

nincsen semmi baj azzal, hogy valaki 4 hósan elkezdi vagy hogy orvosi utasítással előbb is.

én fiam allergiás és tudom mit okozhat sajnos 2 kiskanál étel abból. ha valaki fél üveggel bekanalaz egy olyan ételből a babájának amire allergiás, tragédia is lehet.

szerencsére ritka az ilyen fokú allergia, de nem véletlenül hangsúlyozzák a fokozatosságot.

meg abban sincs igazad, hogy 2 nap alatt kiderül, hogy allergiás-e mert sajnos ez se így van. és vannak olyan allergiák is amik erősödnek, tehát az első alkalommal nem okoz problémát, második alkalommal egy pici pötty jön csak ki a szája szélén amit rá lehet fogni a cumira, de a 4. alkalommal már az egész teste pöttyös lesz és viszketni fog :(

direkt nem írtam a fulladásos allergiáról, hiszen most csak tökről beszélünk ami nem igen allergizál de egy apró magvas gyümölcsből (maggal) bekanalazni fél üveggel nagyon felelőtlen lenne

2011. máj. 10. 22:17
 5/7 Bogyo110 ***** válasza:
0%
Ezért mondják azt hogy minden gyermek más van aki alergiás van aki nem hál istennek !Apró magvas gyümiket meg még ebben a korban nem is ehetne tehát nincs is mitől megfuladni !Szerintem mindeki abbol táplálkozik amit éppen az orvos vagy saját maga tapsasztal ki igy ki ugy!
2011. máj. 10. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

persze, azért írtam, hogy nem ide vonatkozik de azt hiszem te a kákán is csomót keresel :)

egy orvos biztos nem fogja mondani, hogy nyugodtan adj egy fél üveg bébiételt, ezt anyuka dönti el. és igen, vannak allergiás és nem allergiás babák, pont ezért kóstoltatunk, hogy ez kiderüljön

2011. máj. 10. 22:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 3,5 hósan kezdtem a hozzátáplálást. Babám úgy kezdte hogy először csak negyed üveg, aztán tápszer. Tízóraira adtam a gyümölcsöket, ha mindent evett, akkor ebédre jöttek a főzelékek. Akkor is adhatod neki ebédre a főzit, ha még a tízórai sincs kiváltva. Eleinte mindig kért utána tápszert. De mindig több és több bébikaját kért és így elmaradt a tápszer. Elég gyorsan kiváltottuk a tízórait és az ebédet. Egyébként én is 2 napig adtam egy fajtát. Utána jött a következő.
2011. máj. 10. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!