Ma kapott először a 4 hós fiam sütőtököt. Meddig kell csak azt adni neki? Mikor vezethetem be a következő ételt?
Ma kapásból majdnem egy fél üvegnyit megevett.A másik felét holnap ebédkor akarom adni neki.Ha elfogy akkor holnapután is azt kapja még vagy már jöhet a következő.
Tápszeres még mielőtt valaki jön azzal hogy 6 hós koráig anyatej és semmi más,stb. stb.
hát figyelj, nem megbántani akarlak de ha így állsz hozzá, szinte mindegy mikor adod a következőt.
a kóstoltatás lényege a fokozatosság és fontos, hogy kiderüljön allergiás-e az adott ételre, ezért első nap csak 1-2 kanállal szabadnak adni, aztán duplázni és így 4-5 napig
Szia!
Én ugyan így csináltam 2 nap fél-fél üveg, aztán más ízt próbáltunk! Én is 4 hósan adtam a bébihamit, pedig anyatejes volt a babám! :o)
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:07
nincsen semmi baj azzal, hogy valaki 4 hósan elkezdi vagy hogy orvosi utasítással előbb is.
én fiam allergiás és tudom mit okozhat sajnos 2 kiskanál étel abból. ha valaki fél üveggel bekanalaz egy olyan ételből a babájának amire allergiás, tragédia is lehet.
szerencsére ritka az ilyen fokú allergia, de nem véletlenül hangsúlyozzák a fokozatosságot.
meg abban sincs igazad, hogy 2 nap alatt kiderül, hogy allergiás-e mert sajnos ez se így van. és vannak olyan allergiák is amik erősödnek, tehát az első alkalommal nem okoz problémát, második alkalommal egy pici pötty jön csak ki a szája szélén amit rá lehet fogni a cumira, de a 4. alkalommal már az egész teste pöttyös lesz és viszketni fog :(
direkt nem írtam a fulladásos allergiáról, hiszen most csak tökről beszélünk ami nem igen allergizál de egy apró magvas gyümölcsből (maggal) bekanalazni fél üveggel nagyon felelőtlen lenne
persze, azért írtam, hogy nem ide vonatkozik de azt hiszem te a kákán is csomót keresel :)
egy orvos biztos nem fogja mondani, hogy nyugodtan adj egy fél üveg bébiételt, ezt anyuka dönti el. és igen, vannak allergiás és nem allergiás babák, pont ezért kóstoltatunk, hogy ez kiderüljön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!