Szeretnék adni a kicsimnek sütőtököt, de még túl korai lenne. Ő még csak tápszert eszik, meg teát iszik. Van itthon, de mi nem szeretjük. Lefagyaszthatom neki? És hogyan? Pucolva nyersen ugye?
Én megsütöttem sütőben, pici forralt vízzel összeturmixoltam és pépnek fagyasztootam le.
Mennyi idős a babád?
6 hónaposan már adtam a lányoknak, margarinon megpároltam, míg püré nem lett.
Felkockázva szoktam lefagyasztani, kitűnő vitaminforrás télen is.
Első: ha sütve turmixolva fagyasztom akkor utána simán szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni?
Második: kockázva nyersen?
Én is sütve, turmixolva fagyasztottam le. Amelyik nap adni akarom neki, aznap reggel kiveszem a mélyhűtőből és szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni.
Úgy is csináltam már, hogy feldaraboltam, megtisztítottam a magtól, mintha meg akarnám sütni, de betettem fagyasztó zacskóba a darabokat és eltettem a mélyhűtőbe. Amikor fel akartam használni, kivettem és fagyott állapotban tettem tepsibe, 220 fokos sütőbe 25-30 percre. (A héját nem szedtem le, csak a turmixolás előtt.)
22:03 Köszönöm, ebbe a válaszba benne volt minden ami engem érdekelt :) A következő kérdésem az lett volna, hogy: szóval így is úgy is le lehet fagyasztani? De akkor igen
A többieknek is köszi a válaszokat :)
Mi a "hosszúkás" sütőtököt szoktuk adni a lányoknak / 2 és 3 évesek most már/.
Felkockázva nyersen lefagyasztom, és vagy felengedés után, vagy még fagyosan rakom oda párolni. Nem kell turmixolni, pürévé fő, csak vaj/margarin kell alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!