Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónaposan almát? Gyerekorvos...

2 hónaposan almát? Gyerekorvos szerint már adhatok neki 2 étkezés között almát, narancsot.

Figyelt kérdés
Az hozzá tartozik, hogy a kezdetektől fogva kap pótlást, de azért még mindig szopik főleg. Én 4 hónaposan akartam elkezdeni, mert a bébiételek is ettől a kortól vannak. Ma voltunk 2 hónapos oltáson és ma mondta doktornő. Szerinte így kevesebb tápszer kell majd neki.
2011. máj. 10. 18:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

21.12 igazad van :)

Tényleg ott körül lehet a dokinő életkora. Orvos váltásra nem sok lehetőség van, mert nála csak rosszabbra lehet váltani. Nem fogadom meg a tanácsát, ennyi. Itt több jó ötletet, tanácsot kapok :-)

Régen amúgy tényleg az volt, hogy minél hamarabb. Most sokan lehurrognak majd, főleg édesanyámat, de ő 2 hetesen barackot adott már nekem, mert az elejétől fogva tápszeres voltam. Szóval vele kell a csatámat megvívnom, mert egyből megörült annak amit a doktornő javasolt. Hozzáteszem a mai napig nincs semmi allergiám, érzékenységem, de régen tényleg ez volt a szokás.

Köszönöm mindenkinek!

2011. máj. 11. 11:34
 12/17 anonim ***** válasza:
:O
2011. máj. 14. 08:29
 13/17 anonim ***** válasza:

a kérdésedre:

ne adj neki, narancsot 1 éves koráig nem is szabad adni mert erősen allergizál! olyan vén már a dokitok, hogy továbbképzésre se bírja elvonszolni magát? ;)

kommentedre: nincs azzal semmi baj, hogy anyukád ezt csinálta, régen nem 2-3 évig voltak otthon hanem 3 hónapig, addig pedig át kellett térni a szilárd táplálásra mert a bölcsiben nem nézték, hogy 3 hónapos vagy 6 hónapos a baba, ugyan azt adták nekik. és azért ennyi vegyszer se volt, sokkal egészségesebbek voltak az ételek, azon túl, hogy tényleg fejletlen volt hozzá a babák pocakja, jó sok allergiás is van a mi korosztályunkban :(

2011. máj. 14. 10:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia szerintem nagyon korai.

Kislányomnál 6 hósan kezdtük el a kostoltatást.

De van olyan kolléganőm aki már 4 hónaposan bolti tejet meg kakaot adott ami szerintem nem jó.

Most 15 hos és mindent eszik ugyhogy nem volt késő az a 6 honap.Nekünk igy jó volt.

Ja azt nem irtam anyatejet kapott és potlásnak tápszert később.

2011. máj. 14. 11:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Ilyen tanács után azonnal orvost váltanék gondolkodás nélkül. Persze számít a mai világban a pénz, de azért bizonyos keretek közt.

2 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást hatalmas hiba lenne, arról nem beszélve ilyen kicsi gyereknek hiába is adsz a tápszeren ill. az anyatejen kívül mást attól nem fog hízni, ugyanis nem tudja megemészteni.vnő

2011. máj. 14. 15:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Narancsot??? Dehogy is! Még az alma is nagyon korai, de a narancson fel vagyok akadva!
2011. máj. 14. 15:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon korai! Az alma még csak elmenne 5-6 hónapos korától, (előbb az sem kell) de a narancsot abszolút nem értem, miért ajánlották ilyen pici babának. Őszintén szólva én a három gyereknek hat hónapos koruk előtt semmit nem adtam anyatejen és tápszeren kívül. Bőven van még ideje élete során gyümölcsöt, főzeléket enni.
2011. máj. 14. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!