Mikor viszitek már a babát orvoshoz? Pl. ha csak náthás, itt-ott kohog, de láza nincs és napkozben szépen, vidáman játszik?
Figyelt kérdés
Az orrát tudom tisztítani, a kohogésen is segít a szirup. persze, ha pár napon belul nem javul, elviszem. Ti mennyire siettek már orvoshoz?2009. márc. 10. 23:13
1/4 anonim válasza:
Én nem vagyok az az őrülten aggódó típus, így csak akkor viszem dokihoz, ha láza is van. Amíg napközben elvan, nem különösebben nyűgös egy nátha miatt, addig nem szoktam vinni. Valahogy úgy vagyok vele, ha már beviszem, akkor tuti felír valamit neki, és nem akarom feleslegesen terhelni gyógyszerrel a szervezetét. Na meg lehet, hogy több bacit kap el a rendelőben, mint ha be sem vittem volna:-) Persze ez én vagyok, én magam is csak akkor vonulok orvoshoz, ha már nagy a bajom:-)
2/4 A kérdező kommentje:
En leginkább az antibiotikumoktol tartok, kapott már a kicsi (egyszer sajna készultségre kellett vinni),aztán pedig rosszabbul volt, mint elotte. Van hogy tényleg szukséges, de nem kell mindenre azt adni. Persze, más, ha indokolt. A gyerekorvosunkat meg mostanában gyakrabban helyettesítik, az uj meg antibiotikumos doki.
Megnyugtattál, hogy nem csak én nem rohanok rogton:)Persze, aggodok érte nagyon.
2009. márc. 10. 23:24
3/4 anonim válasza:
Eleinte én mindig vittem, ha beteg volt, de sokszor úgy jöttünk haza, hogy összeszedtünk a rendelőben valami súlyosabb bacit és rosszabbul lett. Ma már 14 hónapos, először mindig megpróbálom itthoni, babáknál használható, vény nélküli szerekkel kezelni, ha bizonytalan vagyok felhívom a dokit és megbeszélem vele, hogy ezt v. azt adhatom-e és csak akkor viszem orvoshoz, ha magas lázzal járó betegséget kap el. Közben pedig itthon próbálom erősíteni az immunrendszerét, adom neki a Béres cseppet és a Cebiont.
4/4 anonim válasza:
Szia! Nálunk a pici már a 4. baba. Így már azt mondhatom, hogy "rutinos" vagyok és nem aggódom túl a dolgokat. Egy nátha miatt nem viszem orvoshoz a gyerekeket, még a picit se. Akármilyen enyhe gyógyszert is ír fel az orvos, az akkor is csak a tüneteket fogja csökkenteni, megszüntetni, de bármikor visszaeshetnek, ha az immunrendszerük nem dolgozik megfelelően. Inkább én is a recept nélkül kapható, főleg homeopátiás szerekhez nyúlok, azokkal próbálom kicsit az immunrendszerüket megerősíteni.Szerencsém van, mert a védőnőm homeós tanácsadó, így ha bizonytalan vagyok, felhívom őt és biztosan tud valamit ajánlani. Persze, ha a tünetek nem enyhülnek 3 nap múlva se, vagy lázasak lesznek, elviszem őket az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!