Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valóban túletetném 8 hetes...

Valóban túletetném 8 hetes kisfiamat?

Figyelt kérdés

Nappal csak szopizik,130-180 közötti adagokat eszik reggel kb. 9-kor, délben, 3-4 óra körül és az éjszakai egyszeri ébredésnél is. Az ötödik evés a vacsi este 8 körül, na akkor aztán betankol rendesen, nem is elég neki a szopi és olyankor kevesebb a tejem is, szóval a tápszeres kiegészítéssel minimum 200-220-at eszik (ebből kb. 100-120 az anyatej). A védőnő szerint a vacsi nagyon sok, nagyon megterhelem vele a gyomrát. Én is ettől félek, de amíg nem kapja meg ezt az adagot, addig rágja a kezét, sír. Amint jóllakott, elalszik (ez kb. fél 10 körül van) és kb. 3-4 óráig bírja is. A kakija nem zöld, sosem bukik, büfizik rendesen evés közben többször is, a hasa nem fáj éjszaka, csak erőlködni szokott hajnalban a pukikért és a kakiért. Ez a sok evéstől lenne? Mert napközben is erőlködik, de ez így volt azelőtt is, hogy ennyit kezdett enni esténként.

Egyébként 3360 gr-mal született, most 5380 gramm és egyáltalán nem kövér, olyan kis gusztusos, formás baba.

2011. máj. 9. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Este mindenkinek kevesebb a teje, de laktatóbb, zsírosabb, így elég nekik. Szerintem ne adj neki tápszert, ha úgy látod kér még, tedd váltogatva a cicire, én 4-5ször is váltogattam néha és elég volt neki. Az is természetes, hogy délelőtt, reggel sokkal többet esznek, akkor hígabb is a tej, több a pisi is.
2011. máj. 9. 11:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok,mondjuk én kizárólag szoptattam,napi 6x szopi mellett havonta 1/1,2 kg-t híztak az első hónapokban.

És a nagyobb még bukott is rendesen....,de hát sok tejem volt.

Szerintem a védőnő az esti tápszerrel nincs kibékülve.Mondjuk én is a helyedben tápszer helyett inkább többször tenném mellre este addig amíg el nem alszik.

Az anyatej mégiscsak jobban emészthetőbb,és a kizárólag szoptatott,jól hízó csecsemők anyukáit nem szokták piszkálni,hogy miért hízik ennyit anyuka???Biztos túleteti azért!

2011. máj. 9. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
ha éhes akkor adj neki!Bár én is inkább azt javasolnám,hogy tedd sűrűbben cicire!Viszont ha tényleg nincs több tejcsi akkor mehet a tápszer,nem ördögtől való az,és ha a babád éhes akkor hagy egyen amennyit csak akar!Most az miért lenne jobb,hogy sír még a kajáért??vagy esetleg elalszik és éjjel még többször is kelne enni???A babák tudják,hogy mennyire van nekik szükségük!
2011. máj. 9. 11:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális a babád fejlődése, az én kislányommal 3.600-al jöttünk haza és 8 hetesen 5.570 gr. volt. Bár ő sohasem szopizott 140gr-nál többet, az átlag 80-90 gr volt és még most is, pedig már 12 hetes! (most 6.100 gr).

Szerintem kevésbé tápláló/zsíros a tejed és több kell neki belőle. Az enyém meg nagyon zsíros lehet, azért lehet az, hogy nem eszik grammra túl sokat de mégis tempósan hízik.

Az esti szopinál pedig váltogasd a melled odva-vissza, van, hogy én is 5-6szor váltogatom mire elalszik.

2011. máj. 9. 11:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A mellváltogatást eddig is így csináltam, ahogy tanácsoltátok, de ha nem jön neki rendesen a tej, akkor csak hisztizik rajta. Így kap még tápszert, amíg jól nem lakik. Utána tud csak elaludni, ezt már kitapasztaltam, mert eleinte én sem akartam a tápszert, de végül a gyerekorvosunk és a védőnő is tanácsolta, hogy ha éhesnek látom, akkor adjak neki. Csak a mennyiséggel nem tudok néha mit kezdeni :-)
2011. máj. 10. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!