Ha egy baba csak 2-3 hetente találkozik az apjával, akkor tudni fogja, hogy ő az apja?
Ha folyamatosan találkoznak,( később,akkor,amikor akarják),akkor kialakul a jó kapcsolat. A picik emlékezete sokkal jobb,mint ahogy azt sokan hiszik.
Hozzám az unokám havonta vagy kéthavonta egyszer jön. 12 hónapos. Örül,ha meglát,és vezet azonnal a kamrába,mert tudja,hogy ott van nekik csoki. Vagy azzal kezdi köszönés helyett,hogy hamit kér.
Ha így állsz hozzá (ami nagyon dicséretes), meg az apuka is, akkor biztosan.
Sokat beszélsz majd neki apáról, így ha mentek hozzá, vagy ő jön, várni fogja. Ha együtt vannak, hagyd őket kicsit kettesben (nem napokra, de pl. ketten menjenek le a játszóra, ő fürdesse, ilyesmi).
És ha nagyobb lesz, akkor beszéljenek gyakran telefonon.
Most még lehet,hogy "csak egy ember" az életében,de hamarosan tudni fogja,ki is az az ember:)
A babák legkésőbb 1 éves korukban tisztában vannak,hogy ki-kicsoda a családban.
Előbb utóbb az a bizonyos apa-lánya kapcsolat meglesz köztük!
Jó babázást!!
Üdv:2 kislányos,21 hkm.
Ez erdekes tema.
Kisfiam lassan 7 honapos,ferjem kulfoldon dolgozik,igy a kezdetektol inkabb kettem vagyunk,apa 1 honapban max.4 napot tud velunk tolteni.Mig kissebb volt,ha vendegek jottek hozzank mindig elgorbult eloszor a szaja,sokszor a sirast is elkezdte,kellett kis ido mig megbaratkozott.Viszont amikor apa jott haza,soha nem sirt,mindig az elso pillanattol mosolygott ra.Ez olyen jo erzes mindkettonknek,foleg a paromnak.Tudom,hogy par honapos korban meg nincs tudataban a baba,hogy ki kicsoda,es a memoriajuk sincs annyira kifejlodve,hogy emlekezzen emberekre,max.par napig (ugy tudom 4-5 nap).Valahogy megis mintha erezne,hogy apa az apa.Erdekes dolgok ezek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!