Milyen időközönként kell szopiztatni a babát?
Azon kívűl, mikor a baba kéri. El kell telnie bizonyos? Mennyinek?
3 hetes
Csak mert kikészülök már! A védőnőm szerint ne adjak neki cicit 2-3 órán belül! De ha keservesen sír mert kell neki????
Szia!
Nekem is ezt mondta anno a doki, hogy ne kapjon 3 órán belül. Szerintem halgassa az a sírását, aki mondja! Én bizony megetettem, ha úgy tűnt éhes. Azt mondják 1,5 órán belül azért nem jó, mert megterheli a pocakot, de nekem volt, hogy egy óra után újra kért!
Csak magadra és a babára halgass!!!
A védőnő buggyant (már bocsánat). Ha éhes a gyerek igenis adj neki, mert az anyatej könnyen emészthető. Az én védőnőm szerint egy óra is elég. Lehet, hogy nem is az éhség a baj, hanem szomjas, vagy egyszerűen csak cicizni akar.
Én amikor olyat mond a védőnő ami nem tetszik, megértően bólogatok, helyeselek aztán úgyis úgy csinálom, ahogy én akarom. Az én gyerekemről van szó, én ismerem és kész.
Szia!
Hát elég hevesek az indulatok. Nem tudom miért kell útálni a védőnőt. Szerintem a lehető legjobb szándékkal mondja amit mond, ő sem akar átani a picinek.
Viszont a lényeg: tényleg te tudod mi a legjobb a gyerekednek, és a védőnő ajánlását nem kell elfogadnod. Szerintem most még nagyon pici a babád, nyugodtan szoptasd, ha úgy érzed, hogy éhes. Csak ha lehet 1 óra teljen el két szopi között, mert az egyik probléma lehet, ha a már félig emésztett anyatej összekeveredik a frissel, és így jut tovább a bélrendszerbe. A másik probléma lehet, ami velünk is előfordult, hogy az én babám is sűrűn sírdogált, akár evés után 20-30 percel is. Miután elkezdtem mérni, kiderült, hogy azért sírt mert túlette magát, és fájt a pocija. Amikor beálltunk a 3 óránkénti evésre 2 hetesen volt egy nehéz napunk, amit végig sírdogáltunk, aztán mintha kicserélték volna a csajszit. Evett játszott, aludt. Lehet nálatok is ilyen gond van. Ha tudsz kérni kölcsön egy mérleget ez két nap alatt kiderühet. Az is ha kevés neki egy szopi alatt a tejcsi, és az is, ha sok.
Minden esetre hosszan tartó szoptatást!! :)
köszi a válaszokat!
van mérlegem digitális, hogyan mérjem hogy mennyit evett?
A cumit nem nagyon szereti.:(
Néha fáj neki a pocija, huzogatja a lábát és nyöszörög kajcsi közben, de most hogy 2-3 óránként kap így is. ezért nem értem hogya akkor ha sír miért nem adhatok neki. :(
Az előző vagyok. A hasfájásra, lábhuzogatásra mi az espumizant és a gripe water-t próbáltuk, mindkető bevállt. az espumizan evés előtt 5 cseppel jött be, a gripe watert evés után adtam, kb fél kupakkal. Később már csak 3 evésnél. És a normflore is sokat segített. Hamarabb erősödött meg a bélrendszere, nem volt annyi gond vele. Napi 1-et adtam 20 napig, aztán 10-15 nap szünet, majd megint. A hozátáplálás elkezdésekor pedig újra kedtük. Nekem ezeket tapasztala anukák, a védőnőm és a gyermekorvos is ajánlotta. Bevált. Remélem nektek is használ majd!
További szép tavaszt!
Ha a méréssel, számolással gond van írj privibe nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!