Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen időközönként kell...

Milyen időközönként kell szopiztatni a babát?

Figyelt kérdés

Azon kívűl, mikor a baba kéri. El kell telnie bizonyos? Mennyinek?

3 hetes

Csak mert kikészülök már! A védőnőm szerint ne adjak neki cicit 2-3 órán belül! De ha keservesen sír mert kell neki????

2009. márc. 10. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan adj neki, ha sír. Ha nem kell neki úgyis kiköpi a cicit. A mi védőnőnk is azt mondta amikor 2 hónapos volt a babám, hogy 3 óránként kéne már ennie. ehhez képest ő 1-1,5-2 óránként evett. Majd a baba kialakítja magának az evési ritmusát, ne idegeskedj ezen.
2009. márc. 10. 12:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is ezt mondta anno a doki, hogy ne kapjon 3 órán belül. Szerintem halgassa az a sírását, aki mondja! Én bizony megetettem, ha úgy tűnt éhes. Azt mondják 1,5 órán belül azért nem jó, mert megterheli a pocakot, de nekem volt, hogy egy óra után újra kért!

Csak magadra és a babára halgass!!!

3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz még nagyon pici, hogy rendszert vigyetek az evésbe...kináld amikor kéri...lehet szomjas, vagy megnyugtatja. Amit a védőnő javasol még várhat egy-két hónapig. Boldog babázást!
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő buggyant (már bocsánat). Ha éhes a gyerek igenis adj neki, mert az anyatej könnyen emészthető. Az én védőnőm szerint egy óra is elég. Lehet, hogy nem is az éhség a baj, hanem szomjas, vagy egyszerűen csak cicizni akar.

Én amikor olyat mond a védőnő ami nem tetszik, megértően bólogatok, helyeselek aztán úgyis úgy csinálom, ahogy én akarom. Az én gyerekemről van szó, én ismerem és kész.

2009. márc. 10. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát elég hevesek az indulatok. Nem tudom miért kell útálni a védőnőt. Szerintem a lehető legjobb szándékkal mondja amit mond, ő sem akar átani a picinek.

Viszont a lényeg: tényleg te tudod mi a legjobb a gyerekednek, és a védőnő ajánlását nem kell elfogadnod. Szerintem most még nagyon pici a babád, nyugodtan szoptasd, ha úgy érzed, hogy éhes. Csak ha lehet 1 óra teljen el két szopi között, mert az egyik probléma lehet, ha a már félig emésztett anyatej összekeveredik a frissel, és így jut tovább a bélrendszerbe. A másik probléma lehet, ami velünk is előfordult, hogy az én babám is sűrűn sírdogált, akár evés után 20-30 percel is. Miután elkezdtem mérni, kiderült, hogy azért sírt mert túlette magát, és fájt a pocija. Amikor beálltunk a 3 óránkénti evésre 2 hetesen volt egy nehéz napunk, amit végig sírdogáltunk, aztán mintha kicserélték volna a csajszit. Evett játszott, aludt. Lehet nálatok is ilyen gond van. Ha tudsz kérni kölcsön egy mérleget ez két nap alatt kiderühet. Az is ha kevés neki egy szopi alatt a tejcsi, és az is, ha sok.

Minden esetre hosszan tartó szoptatást!! :)

2009. márc. 10. 12:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, esetleg a cumi is segíthet.
2009. márc. 10. 12:30
 7/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

van mérlegem digitális, hogyan mérjem hogy mennyit evett?

A cumit nem nagyon szereti.:(

Néha fáj neki a pocija, huzogatja a lábát és nyöszörög kajcsi közben, de most hogy 2-3 óránként kap így is. ezért nem értem hogya akkor ha sír miért nem adhatok neki. :(

2009. márc. 10. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Megméred szopcsi előtt és szopcsi után is, így látod majd, hogy mennyit evett. Ha 1-2 napig méred rá fogsz jönni, hogy itt van e a gond. Gondolom a számolást ismered, de leírom. Testsúly (kg) *150 = napi adag. Pl. ha 4 kg a baba akkor a napi adag 600 g. Ha 6 * eszik akkor ez 100 g/evés. Viszont ez egy 3 hetes babának lehet, hogy sok. Nekünk a 80-90 g volt ebben az időben egy evésre a tuti adag. De te látod majd, hogy mekkora adaggal hogyan bírja. Nekem többször előjött a túlevés probléája, mert nagyon sok volt a tejem, ezért 5 perc alatt 4 hetesen 130 g-ot szopizott. Persze, hogy rosszul volt szegény. Hiába fejtem szopcsi előtt is hogy ne legyen annyira tele a mellem, ha beindult a tejleadás dőlt a tejcsi. Ezért is kellett a cumi, mert 3 perc szopcsi nem igazán elégítette ki a cici igényt. :) Viszont ettől függetlenül nem lett cumifüggő. Ha egész nap nem adom neki oda (már 6 hós), akkor sem keresi. Így aztán mi 4,5 hós koráig szinte minden evést mértünk, írtunk. Kicsit macerás, de megéri. Ha éjjel nem ébred fel a babád, ne keltsd fel. Nekem szinte az első naptól 5 ször eszik naponta. Most a fogzással borultunk egy kicsit, így éjjel is ébred 1-szer.
2009. márc. 11. 08:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. A hasfájásra, lábhuzogatásra mi az espumizant és a gripe water-t próbáltuk, mindkető bevállt. az espumizan evés előtt 5 cseppel jött be, a gripe watert evés után adtam, kb fél kupakkal. Később már csak 3 evésnél. És a normflore is sokat segített. Hamarabb erősödött meg a bélrendszere, nem volt annyi gond vele. Napi 1-et adtam 20 napig, aztán 10-15 nap szünet, majd megint. A hozátáplálás elkezdésekor pedig újra kedtük. Nekem ezeket tapasztala anukák, a védőnőm és a gyermekorvos is ajánlotta. Bevált. Remélem nektek is használ majd!

További szép tavaszt!

Ha a méréssel, számolással gond van írj privibe nyugodtan.

2009. márc. 11. 08:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Természetesen az espumizant és a gripe watert nem egyszerre adtam, hanem egyik hónapban az egyiket, másik hónapban a másikat. :) Bocs, de most látom, hogy nem volt egyértelmű amit írtam.
2009. márc. 11. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!