Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad inni tejet szoptatás...

Szabad inni tejet szoptatás ideje alatt? Nem okoz a gyermeknél cukorbetegséget?

Figyelt kérdés
Szabad szülés után az első napokban tejet inni? Nem lesz baja a babámnak? Én ittam az első pár napban, de a gyermekorvos és a védőnő azt tanácsolta, hogy ne tegyem. Most akkor mi az igazság? Szabad vagy nem?
2011. máj. 7. 23:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Tudom mit jelent ez az állapot neked és a babának egyaránt. Főleg ha majd egyre nagyobb lesz és látja ahogy más gyerek falja a sütiket meg a fagyit, de neki nem szabad. Nagyon nagy kitartást kívánok hozzá mindannyiótoknak, nehéz lesz, de megoldható. Istenem, bárcsak sikerülne kifejleszteni a cukorbetegség igazi gyógymódját, de mint biológus nem látok rá esélyt, főleg nem az I - es típusúra. Éljetek minél boldogabban.
2011. máj. 9. 00:58
 22/24 A kérdező kommentje:

Kedves Angryman!

Én nem adom fel, remélem, hogy még az ő gyerekkorában lesz rá megoldás és ugyanolyan életet élhet, mint a többi kisgyermek. A mindennapok nehezek, de mégis azt mondom bízni kell abban, hogy megtalálják a gyógymódot. Sokkal, de sokkal könnyebb lenne, ha én lennék cukorbeteg, már rég túl tettem volna magam rajta lelkileg.

Most is este, amikor 15 volt a cukorja, nem lett volna neki semmit enni adni. De! Ő kérte a tápszert, este volt, fürcsi után, könyörgött a maga nyelvén és nem volt szívem nem adni neki. Tudom, hibát követtem el, ez nagyon magas cukor. Sajnos sokszor szívből kezelem a cukorbetegségét és nem ésszel. Tudtam, hogy nem szabad adni neki 15-ös cukorra tápszert, de úgy nézett rám, annyira akarta. Adtam neki, erre 2 óra múlva 20 !! lett a cukorja. Ez ritka eset, ilyen magas érték nagyon ritkán van, de ennek sem kellett volna megtörténnie, tudom. Nem voltam kemény, nem lett volna szabad tápszert adni neki, de ő még annyira kicsi, nem érti meg, hogy egyik este van, másik este nincs, csak azt gondolja, hogy anya nem akar adni. Sok hasonló dolgot tudnék még mesélni, ami egy felnőtt cukorbeteget nem érint, csak egy gyermeket. Nagyon nehéz lelkileg...

Köszönöm Angryman kedves szavaidat és együttérzésedet!

2011. máj. 9. 01:27
 23/24 anonim ***** válasza:
Pedig nagyon erősnek kell lenned, mert bármennyire is sajnálod a picit, az életébe is kerülhet egy ekkora cukorszint, főleg ha többször is megesik. És ha nem lesz jól beállítva neki folyamatosan, hamarabb eljöhetnek a szövődmények, amik kitolása minél hosszabb időre a legfontosabb célkitűzés. Ma már egy jól beállított cukorszinttel teljes életet lehet élni, de így kis korban ez csak a szülőkön múlik. Tudom hogy nagyon nehéz, egyik kutatótársam kisfiának is ez a baja, és bizony az iskolában kiderült hogy titokban ette a csokit, aminek majdnem végzetes következménye lett, de szerencsére most úgy tűnik hogy belátta neki ezt nem szabad. Úgyhogy legyél nagyon erős, mert csak akkor tudod őt megvédeni. Bármennyire is fáj, nem szabad engedned.
2011. máj. 9. 10:01
 24/24 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen igazad van Angryman, erősnek kell lennem és azt kell néznem, hogy hosszútávon mi lesz jó a Kicsinek, még akkor is, ha sokszor ez a jelenben fáj. Nagyon félek a szövődményektől, tudom, hogy azok elkerülése, vagy kitolása a cél.

Ami a kollégád gyermekével megesett (csokis eset), biztos lesz nálunk is, szerintem kivédhetetlen, hogy 1-1x majd elcsábuljon, de én azon leszek, hogy jól neveljem. Amúgy szerintem értelmes kiskölyök lesz, majd mindig mindent szépen elmagyarázunk neki folyamatosan. Természetesen mi is azokat az ételeket esszük, vagy nem esszük, amit ő. Át kell állnunk egy "másik életre", de az ő érdekében bármit.

Szia :-)

2011. máj. 9. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!