Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad inni tejet szoptatás...

Szabad inni tejet szoptatás ideje alatt? Nem okoz a gyermeknél cukorbetegséget?

Figyelt kérdés
Szabad szülés után az első napokban tejet inni? Nem lesz baja a babámnak? Én ittam az első pár napban, de a gyermekorvos és a védőnő azt tanácsolta, hogy ne tegyem. Most akkor mi az igazság? Szabad vagy nem?
2011. máj. 7. 23:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miért mondták, de legközelebb rá fogok kérdezni, ha találkozom velük, már csak kíváncsiságból is. Igazából ez már jó régen volt, babám már elmúlt egy éves, nagy jelentősége már nincsen.
2011. máj. 7. 23:57
 12/24 anonim ***** válasza:
első vagyok, ezt nem tudtam...
2011. máj. 8. 00:00
 13/24 A kérdező kommentje:

Az a nagy és szomorú helyzet, hogy a babám 4 hónaposan inzulinfüggő cukorbeteg lett. Kizárólag anyatejes babának (aki szopik), döntsd el, hogy mennyi inzulint adjál.....

4 hónaposan cukorbeteg? Keresem az okokat. Talán terhesség alatt sok tejet itta (mert ittam ám) és az átment a babámba? Vagy az első napok a ludasak, amikor haza jöttünk a kórházból és még ittam tejet addig, amíg a gyermekorvos nem szólt? Ki tudja? De azt tudom, hogy nagyon nehéz így az élet...

... és nem kitaláltam, ahogy egyik válaszoló írta, csak agyalok és próbálok a nehézségek mellett megoldást találni, de nem tudok.

2011. máj. 8. 00:09
 14/24 A kérdező kommentje:
Ja, és nincs 1. típ. cukorbeteg a családban. Teljesen egészséges életet élünk a férjemmel, soha nem cigiztünk, nem kábítószereztünk, alkohol minimális volt néha alkalmakkor 1 pohárral. Odafigyeltem a terhességemre, egészségesen étkeztem.
2011. máj. 8. 00:13
 15/24 anonim ***** válasza:
De visszamenőleg sem volt, nagyszülők, déd nagymama, déd nagypapa? Mert nem csak te meg a férjed számít, hanem visszamenőleg is.
2011. máj. 8. 00:52
 16/24 anonim ***** válasza:
Viszont valószínű hogy mindenféleképp az lett volna, ha iszol tejet, ha nem, csak kicsit később, de valószínűleg még egy éves kora előtt. Mindenféleképp hajlamos volt rá genetikailag, nem tudtad volna sajnos elkerülni.
2011. máj. 8. 01:01
 17/24 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de mi az, hogy döntsd el, mennyi inzulint adjál?
2011. máj. 8. 07:54
 18/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 07:54

a kérdező arra gondolt ezzel, hogy egy cukorbetegnek meg van határozva mennyi szénhidrátot ehet. pontosan mérni kell, nem lehet több se kevesebb. azon belül vannak gyorsan bomló szénhidrátok és lassan bomlók amik szintén meg vannak határozva de még az is, hogy mikor ehet.

ennek függvényében kell adni az inzulint. egy anyatejes babánál nem lehet az, hogy ebédre csak 150ml-t szopizhat és ha nem eszik annyit akkor márpedig megtömi az anyuka vagy 2 percenként leveszi a melléről megmérni, hogy mennyinél járnak mert az adott mennyiségben álljt parancsoljon.

nagyon sajnálom a babádat! :( teljes életet kívánok neki!

2011. máj. 8. 12:27
 19/24 anonim ***** válasza:
Utolsónak: tudom, terhességi diabéteszem volt, inzulinos voltam. Pont ezért kérdeztem, mert azt nem én döntöttem el, hogy mennyi inzulint adok magamnak, hanem beállították. Viszont soha nem kellett mérnem, mennyi szénhidrátot eszem. Rákérdeztem, azt mondták, nem kell.
2011. máj. 8. 13:14
 20/24 A kérdező kommentje:

Igen, 12:27-kor válaszoló érti a lényeget.

Szóval, teljesen anyatejes volt a babám, amikor cukorbeteg lett. Mivel szopizott, nem tudhattuk, hogy mennyit eszik, csak úgy, hogy minden szopizás után rá kellett tenni a csecsemő mérlegre és megmérni, hogy mennyit evett. Ezt azért kellett megtenni, mert inzulinpumpája van, ami azt jelenti, hogy az étkezésekhez adjuk az inzulint (tudnunk kell, hogy az adott ételnek menni a szénhidrát tartalma) és nem az van, hogy kap inzulint injekció formájában és ahhoz eszünk. Szóval, ebben az esetben eszik és adjuk hozzá az inzulint, de ehhez elöször ki kell tapasztalni, hogy az adott kaja mennyi inzulint kíván. Mesélhetnék, de hosszú lenne....

Aztán 1 éves koráig szoptattam, mert az volt a tervem-álmom korábban, hogy addig legalább szoptatom a babám. Igen ám, de egy már ülni tudó, kúszó-mászó kisgyereket kérd meg, hogy maradjon nyugton a csecsemőmérlegen, hogy meg tudd mérni, hogy mennyi ml tejet szopizott, hogy meg tudd állapítani, hogy mennyi inzulint adjál hozzá. Kemény volt a szoptatás időszaka a diab kiderülése után, de megcsináltam és erre büszke vagyok. Életem legszebb időszaka volt szoptatni a babámat.

Amúgy egy nagyon édes, huncut és életvidám baba. Próbáljuk neki a legjobbat adni a cukorbetegség adta mindennapi nehézségek mellett.

2011. máj. 8. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!