Szabad inni tejet szoptatás ideje alatt? Nem okoz a gyermeknél cukorbetegséget?
azt mondd meg nekem légyszives mi köze a tejnek a cukorbetegséghez?
én cukros vagyok de ihatok tejet, persze meg van határozva mennyit :)
ihatsz nyugodtan de mértékkel, mégpedig a tejcukor allergia miatt
Ezért:
A tehéntej hatása a cukorbetegség elõidézésében
Finnország vezet az egy fõre esõ tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függõ cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine (1992. július 30.)
Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levõ fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelõ béta sejtjeit tévedésbõl megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.
Úgy látom, te úgyis jobban tudod. Akkor minek kérdezed? Pláne itt? Egy anonim fórumozó majd jobban fogja tudni, mint az orvosod és a védőnőd?
Amúgy én nem ittam, mert kicsapta a babámat. 4 hónapos koráig nem ittam, utána szoktattam lassan hozzá magunkat a tejhez.
1. ez arra igaz aki iszik tejet, nem arra aki szopik
2.azt hívják laktózérzékenységnek, mindenki tud róla előfordul a lakosság kis részénél.
szerintem az orvos ilyet nem mondott neked,te olvastas ezt a 20 éves cikket és ezért kérdeztél.
Szia, tejet szabad inni kis mértékben, de nem igazán ajánlott. A tejfehérje átmegy az anyatejbe, és a babánál okozhat tejfehérje érzékenységet.Aminek a tünete:ekcéma, atópiás bőr,hasfájás,haspufadás nyugtalan alvás súlyosabb esetben véres széklet stb.
Ezért nem szokták javasolni.
Ha megoldható inkább hagyd ki.
Most hazugnak nevezel???????????
A gyermekorvos és a védőnő mondta, amikor kijött hozzánk, amikor haza jöttünk a kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!