Miért divat mananapság baba / kisgyerek helyett "kicsire nőtt felnőttet" nevelni?
Hát valamiben én is egyetértek, valamiben nem.
8 hónapos lányomnak is vannak/voltak farmerjai, aminek a dereka színes gumipánt, illetve van ami gombos is. de megnézem midnig hogyha ül (mert csak akkor adom rá ha dokihoz megyünk) ne legyen szoros.
rugiban 5 hónapos korától nincsen, mivel akármilyen nagyobbat is adtunk rá, az felcsúzsott és a kis lába összegörnyedt mikor ölben volt. azóta pizsiben alszik, napközben itthon leginkább kényelmes melegítő+pulóver van rajta. ízlések és pofonok. nem hinném hogy attól bárki is rosszabb mert nem rugiban járatja a babát egy éves koráig.
utazás: 1 éves lesz a lányom mikor a Balcsira megyünk...akkor ez most minek számít. egyébként gyógytornára hordom, többek között vizi gyógytornára, így neki a víz kifejezetten jót tesz (feltéve ha az idő is engedi)
de úgy gondolom nem kell mindig mindenről lemondani mert sokszor anyukénak is szüksége van a régi életéből valamire, még akkor is ha történetesen a babája az élete!
Csaladban van ortoped szakorvos, rakerdeztem, es nincs semmi baj a rugikkal:)
Komolyra forditva a szot, van nekunk sok rugink, alvasra, itthonra. Setalni azert kenyelmesebb nadragba. 3 honapos a babam, amig hideg volt, ha mentunk valahova, voltak neki szep pluss rugijai, kenyelmes is es meleg is. Mostmar kenyelmesebb a nadrag es pulcsi, gumis dereku farmerjai vannak. Kaptunk egyebken par vagany gombos farmert, de azokat nem fogom ra feladni, ki sem probaltam, latszik, hogy szuk es kenyelmetlen. De mi a baj azokkal a farmerekkel, amelyek kenyelmesek?
Cipoje is van mar, de nem adon fel ra, egyreszt kenyelmetlen meg, masreszt felesleges, meg mozesezunk.
Utazni nem utazunk meg, a baba kenyelme a legfontosabb.
Szerintem mindig is voltak olyan szülők,akik nem veszik figyelembe,hogy gyerekük van.Én megpróbálok kompromisszumot kötni a babámmal.Szeretem a csinos ruhácskáit,de arra figyelek,hogy ne legyen neki kényelmetlen.Rugdalozót már kb. 2 hónapos kora óta nem adok rá,mert olyan benne mintha pizsamába lenne.(ezért mi pizsinek is használjuk)
Az utazásról meg annyi,hogy ez teljesen gyerekfüggő.Mi nagyon sokat sétálunk,és többször akkor intézük a bevásárlást,mikor jön a séta idő.Jobban alszik levegőn,út közben.
Én se értem meg azokat a szülőket,akik nem veszik figyelembe a gyereküket,a szükségleteit.Szerintem ezt tanítani kéne.A gyerek nem játék! :)
09:24, degradáló válaszodért lepontoztalak, mert úgy érzem, kötekedésnek szántad a válaszodat.Elfelejtettem odaírni, hogy inkább fűtünk - főként ezekben a hűvösebb nyár előtti időszakokban - minthogy nadrágokkal pólókkal gyötörjem.Egyébként egy rendkívül "forróvérű" baba, nem tűri a meleget, a hőséget meg pláne nem, olyan szinten szenved, ha nagyon be van öltöztetve vagy a lakásban túl meleg a hőmérséklet, hogy ordít és ki kell vinni a hüvős, fűtetlen helyiségbe, hogy lecsillapodjon.Szóval nála keveset kell fűteni, alacsony hőfokon, max.egy kis zoknit adok rá ilyenkor, egyébiránt ő így érzi jól magát.Elmenősei között meg azért szerepel leginkább a rugi, mivel a zokniját sec-perc alatt lerúgja, nadrággal meg nem szenvedtetem, max.egy olyanja van, hogy madzaggal lehet megkötni oldalt ( de nem gumírozott!!), ha tudom, hogy nem veszem ki a kocsiból ezt be se szoktam neki kötni.A harisnyanadrágról meg megvan a véleményem, hogy mit érezhet, ha elszorítja vmi a kis ereit ( ez történik a gumis gatyáknál is ), csak magamból indulok ki, hogyha télen egész nap az van rajtam, a vádlim görcsöl, mint állat, ha leveszem - holott elvileg kényelmesnek tűnik, csak az élettani hatása nem az korántsem.
Szóval nem tudom mit jöttél te azzal, hogy csak magamra vagyok tekintettel, hogy nekem mi jó?!Amúgy egy kényelmes rugdalózóban - érdemesebb szerintem mindig egy számmal nagyobbat ráadni - ne mondd már, hogy szenved!Sokkal inkább a csilicsálé zipzáros, gumis nadrágoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!