Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért divat mananapság baba /...

Miért divat mananapság baba / kisgyerek helyett "kicsire nőtt felnőttet" nevelni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy én vagyok lemaradva - ha igen, nem bánom, sőt büszke vagyok rá etéren - de azt tapasztalom egy csomó embernél, hogy úgy kezeli 2-3 hónapos babáját, mintha legalábbis egy-másféléves lenne; gondolok itt arra, hogy úgy be tudják öltöztetni a babájukat, mintha nem kisded lenne, hanem legalábbis egy "kiscsávó", kirándulni viszik őket, holott már eleve az utazás kimerítő egy ilyen pici számra, nemhogy a 40 fokban tikkadni a vízparton, mert a szülők nyaralnak, + ami a lényeg: nem fogják fel sokan, hogy az ilyenkorú babáknak még a szülők közelségére van közvetlenül szüksége, nem pedig plüssmacikra, zenélő biz-bazokra, már bocs.
2011. máj. 6. 22:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: a farmer nacink amúgy puha, gumis derekú, nem az a klasszikus gombos farmer naci.
2011. máj. 7. 07:44
 22/31 anonim ***** válasza:
46%
Nem igazán értek egyet mindennel.Szerintem aki azt állitja hogy azok a ruhák kényelmetlenek,még soha nem vett olyat. Én akárhány farmert vagy ilyesmit vettem,mind kényelmes elasztikus anyagból volt,gomb és hasonlók nélkül.Volt ami tiszta pamut farmer nadrág volt,csak ugy nézett ki mint a farmer.Nekem ha valaki a 3-12 hónapos babáját hordja ki rugiban,az olyan mintha pizsamában vinné ki.Én a 10 hónpos lányomat végigcincáltam fél európán 1 hétig voltunk angliában,1 hétig tartott a hazaut,mert kitört a vulkán és nem tudtunk repülővel hazajönni,és imádta!!!!Amikor itthon beléptünk a lakásba körülnézett,és 10 percig keservesen sirt....
2011. máj. 7. 09:25
 23/31 anonim ***** válasza:

Hát valamiben én is egyetértek, valamiben nem.

8 hónapos lányomnak is vannak/voltak farmerjai, aminek a dereka színes gumipánt, illetve van ami gombos is. de megnézem midnig hogyha ül (mert csak akkor adom rá ha dokihoz megyünk) ne legyen szoros.

rugiban 5 hónapos korától nincsen, mivel akármilyen nagyobbat is adtunk rá, az felcsúzsott és a kis lába összegörnyedt mikor ölben volt. azóta pizsiben alszik, napközben itthon leginkább kényelmes melegítő+pulóver van rajta. ízlések és pofonok. nem hinném hogy attól bárki is rosszabb mert nem rugiban járatja a babát egy éves koráig.

utazás: 1 éves lesz a lányom mikor a Balcsira megyünk...akkor ez most minek számít. egyébként gyógytornára hordom, többek között vizi gyógytornára, így neki a víz kifejezetten jót tesz (feltéve ha az idő is engedi)

de úgy gondolom nem kell mindig mindenről lemondani mert sokszor anyukénak is szüksége van a régi életéből valamire, még akkor is ha történetesen a babája az élete!

2011. máj. 7. 10:42
 24/31 anonim ***** válasza:
50%
Én a rugihoz szólnék hozzá. Járunk baba-mama tornára, és a gyógytornász csaj szerint mozgásfejlődés szempontjából a rugdalózó a legrosszabb megoldás. Elakad a lábfej a rugi szárában. De ha szerintetek az a kényelmes...! Én továbbra is farmerban és pólóban járatom majd a kicsimet és büszkén fogadom az Őt ért dícséreteket:)!
2011. máj. 7. 11:17
 25/31 anonim ***** válasza:

Csaladban van ortoped szakorvos, rakerdeztem, es nincs semmi baj a rugikkal:)

Komolyra forditva a szot, van nekunk sok rugink, alvasra, itthonra. Setalni azert kenyelmesebb nadragba. 3 honapos a babam, amig hideg volt, ha mentunk valahova, voltak neki szep pluss rugijai, kenyelmes is es meleg is. Mostmar kenyelmesebb a nadrag es pulcsi, gumis dereku farmerjai vannak. Kaptunk egyebken par vagany gombos farmert, de azokat nem fogom ra feladni, ki sem probaltam, latszik, hogy szuk es kenyelmetlen. De mi a baj azokkal a farmerekkel, amelyek kenyelmesek?

Cipoje is van mar, de nem adon fel ra, egyreszt kenyelmetlen meg, masreszt felesleges, meg mozesezunk.

Utazni nem utazunk meg, a baba kenyelme a legfontosabb.

2011. máj. 7. 12:25
 26/31 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem mindig is voltak olyan szülők,akik nem veszik figyelembe,hogy gyerekük van.Én megpróbálok kompromisszumot kötni a babámmal.Szeretem a csinos ruhácskáit,de arra figyelek,hogy ne legyen neki kényelmetlen.Rugdalozót már kb. 2 hónapos kora óta nem adok rá,mert olyan benne mintha pizsamába lenne.(ezért mi pizsinek is használjuk)

Az utazásról meg annyi,hogy ez teljesen gyerekfüggő.Mi nagyon sokat sétálunk,és többször akkor intézük a bevásárlást,mikor jön a séta idő.Jobban alszik levegőn,út közben.

Én se értem meg azokat a szülőket,akik nem veszik figyelembe a gyereküket,a szükségleteit.Szerintem ezt tanítani kéne.A gyerek nem játék! :)

2011. máj. 7. 15:07
 27/31 anonim ***** válasza:
76%
én fél éves koráig kizárólag moshatóztam, alig volt olyan divatos cucc ami rájött. Hozzátenném azért az ing meg a vászonnadrág nagyon cuki, de kényelmetlen. Szóval a fiam retróba nyomja. Bár most meg az jön a divatba...
2011. máj. 7. 22:53
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkinek pozitív kezet adtam, igaz, vkinek csak fél pontot; a rugikkal kapcs. nekem az a tapasztalatom, hogy lányom nem szereti, csak elviseli magán, kizárólag elmenős ruhái között van, itthon bodyban van, abban is alszik, farmert, harisnyanadrágot,kiscipőt a menős korszakáig nem adok rá, a védőnő szerint is addig jó a gyerek lábának, minnél később kerül rá cipő.
2011. máj. 8. 05:59
 29/31 anonim ***** válasza:
42%
És otthon a lányod csak egy bodyban van?Nem fázik?És ha rühelli a rugdalódzót miért azt adod rá? Nem lehet hogy sokkal kényelmesebb lenne neki egy nacikában meg egy pólóban?Próbáltál már te kezeslábasban nyujtozni fekve?Szóval hogy is van ez a gyerek igényeivel/kényelmével,meg azzal hogy mi tetszik a szülőnek meg mi nem?
2011. máj. 8. 09:24
 30/31 A kérdező kommentje:

09:24, degradáló válaszodért lepontoztalak, mert úgy érzem, kötekedésnek szántad a válaszodat.Elfelejtettem odaírni, hogy inkább fűtünk - főként ezekben a hűvösebb nyár előtti időszakokban - minthogy nadrágokkal pólókkal gyötörjem.Egyébként egy rendkívül "forróvérű" baba, nem tűri a meleget, a hőséget meg pláne nem, olyan szinten szenved, ha nagyon be van öltöztetve vagy a lakásban túl meleg a hőmérséklet, hogy ordít és ki kell vinni a hüvős, fűtetlen helyiségbe, hogy lecsillapodjon.Szóval nála keveset kell fűteni, alacsony hőfokon, max.egy kis zoknit adok rá ilyenkor, egyébiránt ő így érzi jól magát.Elmenősei között meg azért szerepel leginkább a rugi, mivel a zokniját sec-perc alatt lerúgja, nadrággal meg nem szenvedtetem, max.egy olyanja van, hogy madzaggal lehet megkötni oldalt ( de nem gumírozott!!), ha tudom, hogy nem veszem ki a kocsiból ezt be se szoktam neki kötni.A harisnyanadrágról meg megvan a véleményem, hogy mit érezhet, ha elszorítja vmi a kis ereit ( ez történik a gumis gatyáknál is ), csak magamból indulok ki, hogyha télen egész nap az van rajtam, a vádlim görcsöl, mint állat, ha leveszem - holott elvileg kényelmesnek tűnik, csak az élettani hatása nem az korántsem.

Szóval nem tudom mit jöttél te azzal, hogy csak magamra vagyok tekintettel, hogy nekem mi jó?!Amúgy egy kényelmes rugdalózóban - érdemesebb szerintem mindig egy számmal nagyobbat ráadni - ne mondd már, hogy szenved!Sokkal inkább a csilicsálé zipzáros, gumis nadrágoktól.

2011. máj. 8. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!