Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért divat mananapság baba /...

Miért divat mananapság baba / kisgyerek helyett "kicsire nőtt felnőttet" nevelni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy én vagyok lemaradva - ha igen, nem bánom, sőt büszke vagyok rá etéren - de azt tapasztalom egy csomó embernél, hogy úgy kezeli 2-3 hónapos babáját, mintha legalábbis egy-másféléves lenne; gondolok itt arra, hogy úgy be tudják öltöztetni a babájukat, mintha nem kisded lenne, hanem legalábbis egy "kiscsávó", kirándulni viszik őket, holott már eleve az utazás kimerítő egy ilyen pici számra, nemhogy a 40 fokban tikkadni a vízparton, mert a szülők nyaralnak, + ami a lényeg: nem fogják fel sokan, hogy az ilyenkorú babáknak még a szülők közelségére van közvetlenül szüksége, nem pedig plüssmacikra, zenélő biz-bazokra, már bocs.
2011. máj. 6. 22:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nekünk "muszáj" volt kirándulni, mert a nagyszülők 4 órás útra laknak tőlünk, de éreztem a kicsimen, hogy nem hiányzik neki. Teljesen felborult a napirendje...A hosszú út 4 hónaposan elég hisztis volt. Nem csoda:(

Én a minap láttam egy kisfiút a játszótéren farmernaciban (ami teljesen ok) és egy szűk farmerkabátban (amin látszott, hogy nagyon kényelmetlen neki). Szegény alig tudott mozogni benne.

2011. máj. 6. 23:11
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülők látogatása az más dolog, szerintem. Mi is sokat megyünk a mai napig hozzájuk, igaz ők csak 30 km-re laknak tőlünk.
2011. máj. 6. 23:23
 13/31 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a sógornőm ilyen. Én a kislányomra majd egy éves koráig szinte csak rugdalózókat adtam, mert abban volt neki kényelmes. A sógornőm a most fél éves kislányát már hónapok óta póló+vagány kisnadrágokba öltözteti, néha kint a dereka, nem is kényelmes, a nadrág gumija szorítja, stb. stb. Mikor mocorog, fel- és elcsúszik rajta minden. Én se értem. Pedig annyi, szebbnél szebb rugit adtunk át nekik, de nem! Hát fura nekem is.
2011. máj. 6. 23:26
 14/31 anonim ***** válasza:
72%
Én is megfigyeltem, hogy az összes celeb-anyuka, ha beviszik a pár hetes gyereküket valamelyik tv-műsorba, farmerban, pólóban vannak, ők szerintem nagyon ritkán adnak a babákra rugdalózót:))
2011. máj. 7. 00:02
 15/31 anonim ***** válasza:
86%

Nem teljesen értek egyet veletek. Kisfiamnak féléves kora óta volt farmernadrágja, kizárólag olyan, ami puha, nem csatos, nem zsebes. A bodyra adtam pólót, igaz, nem ganxsta felirattal, hanem kis macis, zsiráfos, mittudomén milyet, ahogyan ha elmentünk, akkor kisnadrág, pulóver volt amit ráadtam. Itthon body, harisnya, puha szabadidőnadrág, póló volt a ruházata.

Viszont zenélő biz-baza nem volt, én úgy vettem észre idegesítette őt is a lárma. Kirándulni voltunk, ami egy hatalmas sétából állt legtöbbször, de 4 hónapos korában Pestről Győrbe kirándultunk, amit szemmel láthatólag nagyon élvezett. Nem minden gyerek mozdítható, viszont van olyan, aki igényli.

Tehát kicsit meg is értem miről beszéltek, és kicsit nem is, mert lehet szépen és okosan öltöztetni, és ésszel is kirándulni.

2011. máj. 7. 00:47
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

fő vonalakban és is egyetértek, főleg a kirándulásokkal kapcsolatban. a lányom nagyon alvós volt, 6 hós korig még a munkahelyemre is alig tudtam bevinni, mert mire evett, büfizet, felöltöztettem és odaértünk, már be is aludt.

Én egyszer akadtam ki a "vigyük a gyereket kirándulni" eseten, amikor a kb. 3 hós babával a Füzéri várhoz másztak fel a szülők, szegény gyerek persze aludt a kengurúban...mi sem voltunk még több napra sehol, majd idén nyárra tervezzük, most lesz a csajszi másfél éves, hogy pár napra elutazunk. no nem a Füzéri várhoz:-)

nem is bántam meg, hogy nem vittük messzebbre, így is probláma van, ha 1-2 óra távolságra megyünk valahová, mert a bébihordó nem túl kényelmes, most meg már persze megy, ha ébren van, nem szivesen ücsörög a gyerekülésbe,n így általában úgy megyünk látogatóba, hogy az utazás az alvási idejében legyen.

Az öltöztetés kapcsán is igazad van, bár ahogy kinőtte a lányom a 62-68-as rugikat, én is kis pólóba, melegítő nacikba, pamut kertész gatyába öltöztettem, persze alatta volt body. a nyári melegben pedig csak egy body vagy egy pólócska, vagy napozó volt rajta.

a farmer naci egyébként nem túl kényelmes később sem, a tesóm - bölcsödei gondozónő - sokat panaszkodik rá, mert állandóan húzgálni kell a gyerekeken, ki van a derekuk, és nem tudnak kényelmesen játszani benne, így nem tudnak guggolni, homokozni...stb.

a játékokkal kapcsolatban azt gondolom, hogy kell ilyen is meg olyan is. néhány villogó kütyü nem árt, meg a dupló is hasznos, de kell fakocka, sok mesekönyv, kisautó, baba...stb. a plüss állatokat kifejezetten szeretem, könnyűek, így nagyobb korában cipelheti magával, egész kis állatfarmot lehet létrehozni, szeretik őket ölelgetni...stb. szóval nálunk van plüss bőven.

de hozzáteszem, hogy mindenki belátása szerint vásárol gyermekének. én úgy próbáltam, hogy legyen ilyen is, meg olyan is ruhában és játékokban is.

2011. máj. 7. 07:04
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a véleményeddel. Én is pont egy kisfiúnak vagyok hetente ennek szemtanúja. Farmernadrág a pici pocin. Nem pont a legjobb választás egy kisgyereknek, hogy itt-ott kényelmetlen, durva az anyag, szorítja a pocakját. Szerintem valóban ez a felgyorsult világnak tudható be. Annak is szemtanúja voltam minap, amikor az aprócska lábakra anyuci húzta vonta a kicsi lábakra a Nike cipőt. Láttuk igen: farmer nadrágocska, Nike cipő, méregdrága babakocsiban ülő (!!) néhány hónapos baba. Van anyuka, akinek ez számít... Szerencsére vagyunk még olyanok, akiknek nem. Áldozatokkal és lemondásokkal jár egy baba, sokan ezt nem akarják elfogadni. Addigi életüket szeretnék élni, nem veszik tudomásul, hogy az az aprócska baba teljesen más igénnyel érkezik közéjük.Nem akar wellnesselni, sem strandra menni....
2011. máj. 7. 07:17
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

A ruha témával nagyjából egyet értek. Azért volt a 3hónapos fiamnak már farmer nadrágja, adtam alá bodyt, felülre meg egy pulcsit, nem láttam rajta, hogy annyira szenvedne, kényelmetlen lenne neki.

Az utazással kapcsolatban azzal a válaszolóval értek egyet, aki írta, hogy valamelyik gyerek élvezi/igényli, hogy történjenek a dolgok. Mi voltunk a fiammal wellness hotelben, rendszeresen megyünk el itthonról 1napra ide-oda, nyáron visszük tengerpartra. Nem gondolom, hogy itthon kéne ülnünk miatta. Persze mindent az ésszerűség határain belül.

2011. máj. 7. 07:18
 19/31 anonim ***** válasza:

Igazatok van, néhányszor én is kiakadtam, amikor kényelmetlen ruhákban láttam a néhány hónapos babákat. Nem tudom, lehet én egy kicsit he vagyok, de én simán ráadom a kislányomra az én kinőtt ruháimat, akkor is,ha retro (most úgyis divat)Sőt! Alig várom a nyarat, olyan édes bugyogós szoknyákat, napozókat hozott le anyukám a padlásról. A földön csúszni mászni megfelel. Persze nem foltosak, nem szakadtak, csak öregek (30 évesek). Egy farmerja van a kisasszonynak, de pamuttal bélelt, kényelmes, puha, kantáros. Ez az orvoshoz menős. Kb. erre használjuk.

Kirándulni most megyünk először állatkertbe (8 hónapos), mert ő az a nyüzsgő fajta, élvezi az utazást, sétálást. DE: 6 hónapos volt, amikor először mentünk a szüleimhez, mert ők 160 km-re laknak. Nagyon élvezte az utat, nem is gondoltuk.

Játékok: mi még nem vettünk neki. Sokat kapott a családtól, barátoktól, de legtöbb az is a padlásról, még az enyémek. Igazából nem is érdeklik annyira, inkább a háztartás többi dolgával játszik (fakanál, lábosok, távirányító... kedvenc a szabócenti)Járássegítőnek meg ott a porszívó. Állandóan azt tologatja.

2011. máj. 7. 07:25
 20/31 anonim ***** válasza:

Én nagyon boldogan adnék 2,5 hós lányomra rugdalózót, meg talpas nadrágot, mert szerintem praktikus, de sajnos nem lehet, mert mindig kihúzza a lábát. Meg kicsi neki a talp-rész, és nem fér bele, amibe meg belefér, az nagyon nagy rá. :)

Szóval én mindig nadrágot és bodyt adok rá. És igen, van klassz csajos farmer nacija, de azt is azért vettem, mert pont jó a vastagsága, és nem kell alá harisnya.

Abban egyetértek, hogy nem kell kirándulni vinni az ilyen piciket, mert fárasztó lehet nekik.

2011. máj. 7. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!