Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy 3 éves kortól...

Létezik, hogy 3 éves kortól adhatok a csak a babámnak tehén tejet?

Figyelt kérdés

Most volt 1 éves a fiam!Ma voltunk a dokinál méreckedni,és azt mondta, hogy bolti tejet, ne adjak neki 3 éves koráig.... :O:O nagyon meglepődtem...azt mondta, hogy tej helyett, beba3-as babatejet/tápszert adjak neki...Én viszont nem akarok neki tápszert adni, szopis baba, még most is szopik napi 3x, reggel,és a délutáni,és esti alvásnál!

Reggeli szopit akartaam volna kiváltani tejcsivel-kakaóval!

Most akkor , hogy is van ez?

2011. máj. 6. 00:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A mi gyerekorvosunk nem kerít nagy feneket ennek a dolognak (sem), a védőnő viszont mondja a 3 évet, illetve ki hogy bírja anyagilag, de jó lenne 2 éves korig húzni, azt mondja. Viszont mindenféle tejtermék mehet, csak a tej nem. Ekcémások vannak a családban, ezért veszélyeztetettebb a babám állítólag.

Én is tanácstalan vagyok.

2011. máj. 6. 08:43
 12/16 anonim ***** válasza:

ma 08:42-es vagyok.

OFF: Lányok! Jól értem, hogy az eddigi 1 évet lassan-lassan 3 évre ajánlatos kitolni??

2011. máj. 6. 09:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Van egy jó példám a tej 1 éves korban történő bevezetésére. A 2. válaszoló vagyok. Kislányom 1 éves korában csináltak tejterheléses vizsgálatot (előtte tejfehérje allergia gyanús volt) a Tűzoltó utcai gyermekklinikán. A vizsgálat arról szólt, hogy 2 óránként tejet kellett innia, 20-30-50 ml-t, úgy hogy előtte soha nem találkozott a szervezete semmilyen tejtermékkel. Nem lett semmi reakció, ezért a következő héten napi 1 dl, majd az azutáni héten napi 2 dl tejet kellett neki adnom. Egyéb tejterméket nem adhattam.

Szóval szerintem, ha egy 1 éves gyereket így szoktatnak rá a tejre, akkor egy olyan gyerek aki azelőtt kapott már egyéb formában tejtermékeket simán kaphat tejet 1 évesen.

2011. máj. 6. 09:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Elég egyértelmű a válaszokból, hogy a többség (vele 1ütt), hülyeségnek tartja , hogy 3 éves koráig ne igyon tehéntejet!:O

Azért megkérdezek 1 mások orvost, benne jobban bízom, és az alapján fogok dönteni!

Amúgy mindenfélét evett már a kisfiam, sajtot , túrót, jogit stb.. egyiktől sem lett semmi baja.

De jöhetnek ám még a válaszok!:)

2011. máj. 6. 16:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Savanyított tejtermékkel nincs baj, csak a natur tejjel.Az okozhat problémát, ha érzékeny rá. Mennyi idős most a kicsid?
2011. máj. 6. 17:24
 16/16 anonim ***** válasza:
2011. máj. 6. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!