Létezik, hogy 3 éves kortól adhatok a csak a babámnak tehén tejet?
Most volt 1 éves a fiam!Ma voltunk a dokinál méreckedni,és azt mondta, hogy bolti tejet, ne adjak neki 3 éves koráig.... :O:O nagyon meglepődtem...azt mondta, hogy tej helyett, beba3-as babatejet/tápszert adjak neki...Én viszont nem akarok neki tápszert adni, szopis baba, még most is szopik napi 3x, reggel,és a délutáni,és esti alvásnál!
Reggeli szopit akartaam volna kiváltani tejcsivel-kakaóval!
Most akkor , hogy is van ez?
A mi gyerekorvosunk nem kerít nagy feneket ennek a dolognak (sem), a védőnő viszont mondja a 3 évet, illetve ki hogy bírja anyagilag, de jó lenne 2 éves korig húzni, azt mondja. Viszont mindenféle tejtermék mehet, csak a tej nem. Ekcémások vannak a családban, ezért veszélyeztetettebb a babám állítólag.
Én is tanácstalan vagyok.
ma 08:42-es vagyok.
OFF: Lányok! Jól értem, hogy az eddigi 1 évet lassan-lassan 3 évre ajánlatos kitolni??
Van egy jó példám a tej 1 éves korban történő bevezetésére. A 2. válaszoló vagyok. Kislányom 1 éves korában csináltak tejterheléses vizsgálatot (előtte tejfehérje allergia gyanús volt) a Tűzoltó utcai gyermekklinikán. A vizsgálat arról szólt, hogy 2 óránként tejet kellett innia, 20-30-50 ml-t, úgy hogy előtte soha nem találkozott a szervezete semmilyen tejtermékkel. Nem lett semmi reakció, ezért a következő héten napi 1 dl, majd az azutáni héten napi 2 dl tejet kellett neki adnom. Egyéb tejterméket nem adhattam.
Szóval szerintem, ha egy 1 éves gyereket így szoktatnak rá a tejre, akkor egy olyan gyerek aki azelőtt kapott már egyéb formában tejtermékeket simán kaphat tejet 1 évesen.
Köszi a válaszokat!
Elég egyértelmű a válaszokból, hogy a többség (vele 1ütt), hülyeségnek tartja , hogy 3 éves koráig ne igyon tehéntejet!:O
Azért megkérdezek 1 mások orvost, benne jobban bízom, és az alapján fogok dönteni!
Amúgy mindenfélét evett már a kisfiam, sajtot , túrót, jogit stb.. egyiktől sem lett semmi baja.
De jöhetnek ám még a válaszok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!