Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy 3 éves kortól...

Létezik, hogy 3 éves kortól adhatok a csak a babámnak tehén tejet?

Figyelt kérdés

Most volt 1 éves a fiam!Ma voltunk a dokinál méreckedni,és azt mondta, hogy bolti tejet, ne adjak neki 3 éves koráig.... :O:O nagyon meglepődtem...azt mondta, hogy tej helyett, beba3-as babatejet/tápszert adjak neki...Én viszont nem akarok neki tápszert adni, szopis baba, még most is szopik napi 3x, reggel,és a délutáni,és esti alvásnál!

Reggeli szopit akartaam volna kiváltani tejcsivel-kakaóval!

Most akkor , hogy is van ez?

2011. máj. 6. 00:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Én is ezt mondanám az orvos helyében.Szerinted neki mi az érdeke,hogy a méregdrága tápszert meg tejitalt (aminek az árából neki is csurran cseppen némi bevétel) igya a gyerek,vagy hogy a bolti tejet?:)

Nem kell mindent elhinni,ma már egyébként is túl van magyarázva ez a tej dolog.1 éves korától adhatod neki,egyszerre csak keveset.Ha hasmenése lesz,vagy kiütéses akkor kell valami alternativát keresni (ami megjegyzem még mindig nem jelenti a tápszert feltétlenül).

Ezzel nem azt mondom,hogy a tápszer rossz,de 3 éves korig nem indokolt hogy azt fogyassza a gyerek

2011. máj. 6. 00:49
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

Én 1 éves korától adok neki tehéntejet. Addig speciális tápszert kapott, mert tejfehérje allergiás volt, de szerencsére kinőtte. A gasztroenterológus (aki szerintem jobban ért hozzá, mint egy sima doki) azt mondta be KELL vezetni a tejet 1 éves korban, mert ha nem találkozik vele elég korán, akkor később nem biztos, hogy alkalmas lesz rá a szervezete, hogy feldolgozza és hasmenést, hasfájást okozhat!

20 hónaposom reggel tejet kap, este Milupa junior tejitalt, a kakaót nem issza meg, de szerintem nincs is még szüksége rá.

A tejednek már nem sok tápértéke van, ezért azt hiszem 1 szopit kiváltanék tejitallal, a másikat viszont tejjel.

2011. máj. 6. 00:51
 3/16 anonim ***** válasza:

Sajnos úgy tapasztalom átestünk a másik oldalra ezekkel a dolgokkal. Elszomorító, hogy már az orvosok is, az "természetes, egészséges" életmódra nevelnek!

Ha alap esetben egészséges gyermekről beszélünk- nincs allergiája - akkor egyet értek azzal, amit már itt korábban is írak, hogy KELL a tej a kb 1 évesnek.

Nem lehet, nem adok neki mert.... huh ettől tudok a falra mászni.

Úgy gondolom, minden anya érzi, hogy mit lehet adni a gyerekének. A kisebbik most volt egy éves, rendes reggelit eszik, erre iszik, kb 1 dl tejet, ugyanez este, a délit elhagyta maga, nem igényli. A kakaót viszont nem szereti.

2011. máj. 6. 06:21
 4/16 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is anyatejes volt, és 2 éves koráig nem is volt hajlandó tehéntejet inni!Azt mondják, hogy nagyon leterheli a baba/kisgyerek veséjét. Hozzáteszem tápszert se kapott, mert azt sem itta.Ha mégis a tehéntej mellett voksolsz, akkor nagyon figyeld a kicsi reakcióit, mert nálunk ő is és most a pici 7 hónapos lánykám is tejérzékeny. A picinél én se ihatok tehéntejet, mert anyatejen keresztül is allergiás reakció lép fel nála :S
2011. máj. 6. 06:24
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Olvastam már olyan orvosi véleményt,hogy min él előbb kell tejet adni a babáknak,hogy a szervezete ne termeljen ellenanyagot.

Régen és még mi is már pár hónapos korunkban kaptunk,és nem lettünk vesebajosak stb. A tápszergyáraknak az érdekük ez a tiltás.

Mindhárom gyerekem 4-5 hónaposan már kapott tejet,és mindegyik egészséges.

Ha igaz lenne a tej káros volta,akkor minden 30 év fölötti ember vesebajos lenne.

2011. máj. 6. 06:45
 6/16 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondtam, hogy vesebajos lesz, csak leterheli a veséjét.Aki hajlamos a tejallergiára, annak hiába adod 4-5 hónaposan , hogy "szokja" a szervezete. Nálunk mint említettem korábban az anyatejen keresztül a kicsi szervezetébe jutott tehéntej is problémát okoz. A nagycsomagos pelenka tartalma zöld, vizes, és tele van emésztetlen darabkákkal ha 1 pohár tejet merek inni! Márpedig egyre gyakoribb az allergiára hajlamos gyerkőc, így mint mondtam csak nagyon óvatosan!
2011. máj. 6. 07:04
 7/16 anonim ***** válasza:

kedves laci1000, ugye tudod, mi az a sperma? És ugye azt is tudod, hogy a tehén nőnemű állat? Ha a kettőt összerakod, te is rájössz, mennyire ostobaságot írtál....

Kérdező, az orvosnak valóban inkább az az érdeke, hogy tápszert válts ki, mert abból kap jutalékot, a bolt nem ad neki, ha tejet veszel.

Persze valószínű jót akar, de egy olyan babánál, akinek nem volt gondja a tejtermékektől, nem szabad évekig húzni a tehéntejet, mert azt is meg kell szoknia a szervezetnek. Nyugodtan adj neki tehéntejet, de ne válts ki tehéntejjel egy szopit, ha még akarod szoptatni, mert hiába kicsi a tápértéke már a tejednek, attól még mindig több, mint a tehéntejé:)

Ha nem volt gond, akkor kóstoltasd a tejet a kicsivel, és nem lesz gond:)

2011. máj. 6. 08:02
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt mondják, de szerintem mindenkinek. A gyerekek 80%-ának semmi baja nem lesz tőle, arra kell rájönni, hogy a tied a maradék 20-ban van-e. Én úgy csináltam, hogy 8-9-hónapos korától a főzelékeket tejes habarással csináltam neki. Figyeltem, van-e kiütése, hasmenése. Aztán a nagy óvatoskodásomban véletlen joghurt helyett (hülye voltam nem figyeltem) pudingot vettem neki. Már javában ette, mikor elkezdtem gondolkozni, hogy hopp, hisz ez nem savanyított tejtermék. Napokig kocsányos szemmel figyeltem a bébit. Nem történt semmi, elérkeztünk az egy évhez, és azóta, fokozatosan kapja a tejet. Most 19 hónapos, nagyon rosszul evő kislány, tejes turmixban tudom csak a gyümölcsöt is odaadni, semmi baja nincs tőle, ellenben beviszi a fehérjét, vitaminokat. Tény, a tehéntej nehezebben emészthető, de most komolyan...ennyi erővel az egész gyereket bevághatnánk autoklávba, mindentől nem védhetjük meg. Ha allergiás, meg úgyis észreveszed.
2011. máj. 6. 08:26
 9/16 anonim ***** válasza:

én azt mondom, ki kell próbálni. Ha nem fogja bírni a kis hasa, úgyis észreveszed, akkor abbahagyod. Az én fiamnak a 4%-os házitejtől semmi baja, olyan keményeket tojik - sajnos - hogy ablakot lehet vele törni. Ha megy a hasa tőle, vagy fáj a pocija, abbahagyod.

én 1 éves kora óta adom neki.

2011. máj. 6. 08:34
 10/16 anonim ***** válasza:
A 2. válaszolónak tökéletesen igaza van. Nekem is azt mondta a gasztrós, a gyermekorvosommal egyet értve, hogy minél előbb vezetem be a tejet annál kisebb a tejallergia kialakulásának veszélye. Persze nem azt mondták ők se, hogy 2-3 hónaposan tömjem vele, de ajánlatos éppen ezért 1 éves korra bevezetni.
2011. máj. 6. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!