Létezik, hogy 3 éves kortól adhatok a csak a babámnak tehén tejet?
Most volt 1 éves a fiam!Ma voltunk a dokinál méreckedni,és azt mondta, hogy bolti tejet, ne adjak neki 3 éves koráig.... :O:O nagyon meglepődtem...azt mondta, hogy tej helyett, beba3-as babatejet/tápszert adjak neki...Én viszont nem akarok neki tápszert adni, szopis baba, még most is szopik napi 3x, reggel,és a délutáni,és esti alvásnál!
Reggeli szopit akartaam volna kiváltani tejcsivel-kakaóval!
Most akkor , hogy is van ez?
Én is ezt mondanám az orvos helyében.Szerinted neki mi az érdeke,hogy a méregdrága tápszert meg tejitalt (aminek az árából neki is csurran cseppen némi bevétel) igya a gyerek,vagy hogy a bolti tejet?:)
Nem kell mindent elhinni,ma már egyébként is túl van magyarázva ez a tej dolog.1 éves korától adhatod neki,egyszerre csak keveset.Ha hasmenése lesz,vagy kiütéses akkor kell valami alternativát keresni (ami megjegyzem még mindig nem jelenti a tápszert feltétlenül).
Ezzel nem azt mondom,hogy a tápszer rossz,de 3 éves korig nem indokolt hogy azt fogyassza a gyerek
Én 1 éves korától adok neki tehéntejet. Addig speciális tápszert kapott, mert tejfehérje allergiás volt, de szerencsére kinőtte. A gasztroenterológus (aki szerintem jobban ért hozzá, mint egy sima doki) azt mondta be KELL vezetni a tejet 1 éves korban, mert ha nem találkozik vele elég korán, akkor később nem biztos, hogy alkalmas lesz rá a szervezete, hogy feldolgozza és hasmenést, hasfájást okozhat!
20 hónaposom reggel tejet kap, este Milupa junior tejitalt, a kakaót nem issza meg, de szerintem nincs is még szüksége rá.
A tejednek már nem sok tápértéke van, ezért azt hiszem 1 szopit kiváltanék tejitallal, a másikat viszont tejjel.
Sajnos úgy tapasztalom átestünk a másik oldalra ezekkel a dolgokkal. Elszomorító, hogy már az orvosok is, az "természetes, egészséges" életmódra nevelnek!
Ha alap esetben egészséges gyermekről beszélünk- nincs allergiája - akkor egyet értek azzal, amit már itt korábban is írak, hogy KELL a tej a kb 1 évesnek.
Nem lehet, nem adok neki mert.... huh ettől tudok a falra mászni.
Úgy gondolom, minden anya érzi, hogy mit lehet adni a gyerekének. A kisebbik most volt egy éves, rendes reggelit eszik, erre iszik, kb 1 dl tejet, ugyanez este, a délit elhagyta maga, nem igényli. A kakaót viszont nem szereti.
Olvastam már olyan orvosi véleményt,hogy min él előbb kell tejet adni a babáknak,hogy a szervezete ne termeljen ellenanyagot.
Régen és még mi is már pár hónapos korunkban kaptunk,és nem lettünk vesebajosak stb. A tápszergyáraknak az érdekük ez a tiltás.
Mindhárom gyerekem 4-5 hónaposan már kapott tejet,és mindegyik egészséges.
Ha igaz lenne a tej káros volta,akkor minden 30 év fölötti ember vesebajos lenne.
kedves laci1000, ugye tudod, mi az a sperma? És ugye azt is tudod, hogy a tehén nőnemű állat? Ha a kettőt összerakod, te is rájössz, mennyire ostobaságot írtál....
Kérdező, az orvosnak valóban inkább az az érdeke, hogy tápszert válts ki, mert abból kap jutalékot, a bolt nem ad neki, ha tejet veszel.
Persze valószínű jót akar, de egy olyan babánál, akinek nem volt gondja a tejtermékektől, nem szabad évekig húzni a tehéntejet, mert azt is meg kell szoknia a szervezetnek. Nyugodtan adj neki tehéntejet, de ne válts ki tehéntejjel egy szopit, ha még akarod szoptatni, mert hiába kicsi a tápértéke már a tejednek, attól még mindig több, mint a tehéntejé:)
Ha nem volt gond, akkor kóstoltasd a tejet a kicsivel, és nem lesz gond:)
én azt mondom, ki kell próbálni. Ha nem fogja bírni a kis hasa, úgyis észreveszed, akkor abbahagyod. Az én fiamnak a 4%-os házitejtől semmi baja, olyan keményeket tojik - sajnos - hogy ablakot lehet vele törni. Ha megy a hasa tőle, vagy fáj a pocija, abbahagyod.
én 1 éves kora óta adom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!