Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én vagyok már bolond, vagy...

Én vagyok már bolond, vagy valóban "mondhat" ilyenekt a babám?

Figyelt kérdés
6 hónapos és három napja, ha enni adok neki(gyümi,tejpép)olyan mintha azt mondaná hogy: nyam illetve ham. Ezek csak véletlenek vagy ilyen szóképzések már előfordulhatnak???
2011. máj. 5. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:

nem teljesen tudatosan és ahogy elkezd mozogni (ülni, mászni) el is fogja felejteni illetve másra koncentrál.

De egyébként igen, nagyon ügyes és teljeséggel elképzelhető, hogy mondja. illetve próbálgatja utánozni a hangokat amit hall.

2011. máj. 5. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 8 hónapos és ahogy mondom neki, hogy "jön a hami" és megyünk a konyha felé, vagy vetkőzöm és szólok neki, hogy "jön a cici" azonnal elkezd cuppogni. Tehát tudja, hogy kaja lesz. Simán lehet, hogy babád meg nyammog, miért ne? :) Nagyon helyes lehet :)
2011. máj. 5. 19:54
 3/7 anonim ***** válasza:
A fiam meglátta a Minimaxon a Miniséfben a kaját, és úgy járt a szája.....:-) Előtte evett nemsokkal, de egy akkora éhenkórász! 8 hós
2011. máj. 5. 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, mondhat.Lehet, hogy nem szándékosan, de bármit mondhat,amire képes.Az enyém 7 hónapos, és tegnap az etetőszékben pityergett, mert nem akart főzelékből többet enni.Görbült lefelé a szája,és mondta sírás közben:babbabababa. Olyan édes volt!Valamelyik nap, pedig azt gőgicsélte: aja.Olyan volt, mintha anyát mondana.Nyilván az én fantáziám beindult, de tényleg olyan volt.Viszont tudtam ,egyik sem tudatos, csak véletlenszerűen egymás mellé rakta a hangokat.De azért nagyon aranyosak!
2011. máj. 6. 07:47
 5/7 anonim válasza:
Az én lányom is 6 hónapos, és napok óta, ha nagyon éhes, mintha mondaná, hogy hamm. Én azzal magyarázom, hogy amikor etetem, ha nem tátja magától a száját, szoktam mondani, hogy hamm és arra tátja ki. Szerintem megszokta már, hogy a hammra megy a falat.
2011. máj. 6. 08:34
 6/7 anonim ***** válasza:
A babák már ilyenkor is rendelkeznek hangkészlettel, amit persze használnak is,de ez természetesen nem tudatos hangképzés! Mármint itt is olvasni néha ilyeneketm hogy a 6- 8 hónapos baba beszél,mert azt mondja BABA meg DEDE meg ilyesmiket. Ezeket minden baba mondja ebben az életkorban, de a babababababa nem azt jelenti, hogy BABA-t mond és mondjuk magára vagy a szomszéd kislányra gondol.
2011. máj. 6. 14:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Az enyém is ezt csinálta, már nem emlékszem, mikor kezdte, lehet, hogy ilyen idős volt. Gondolom, ösztönös, mert nem tanítottuk neki, de most, egyévesen már tudatosan használja (ez egyébként az egyetlen "szava" még), mindenre, ami kajával kapcsolatos. Sőt, akkor is, ha meglátja a fogkrémes tubust, mert szereti az ízét.

Nagyon aranyosak tudnak vele lenni. :))

2011. máj. 6. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!