Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves kortól már mindent...

Egy éves kortól már mindent ehet a baba?

Figyelt kérdés
Gondolom nem túlfűszerezve, de már mindent ehet? Tejet, tojást?
2011. máj. 4. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze. Kisfiam már 10 hós korától mindent evett, kivéve tej, tojásfehérje, méz. Ezeket is 1 éves kora után már kapta.
2011. máj. 4. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Elviekben igen, azonban mivel fontos a fokozatosság, azon is múlik a dolog hogy ki mikor kezdi el a különböző ételek bevezetését. Aki mondjuk 6 hósan vagy előtte elkezdi, 1 éves korra egészen biztosan eljut mindenféle ételig, azonban aki mondjuk 8 hónaposan kezd kóstoltatni (ilyen is van), ha betartja a fokozatosságot, akkor 1 évesen csak nem biztos hogy mindenig eljut, max ha nagyon gyorsan adja az új ízeket, ételeket.

Napokban olvastam egy fórumon egy anyuka panaszát akinek az a gondja hogy 8 hónapos lányát most ismerteti az almával és barackkal de a kicsi nem fogadja el...hát pl. ő nem biztos hogy fog egy éves korára mindent enni, mert eleve későn kezdték a odlgot és ha nem akar túl gyorsan haladni az anyuka akkor bizony csúszik a midnenevés is.

2011. máj. 4. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért pár dologgal érdemes vigyázni. Nekem a védőnő nem javasolta még az epret, és kifejezetten tiltotta a málnát és a dióféléket, mert fulladásveszélyesek. A gombát is turmixolni kell, akkor is, ha egyébként már darabosat eszik.

Én ezen kívül nem adok neki száraz hüvelyeseket, mert az is nagyon megkínozta, amikor én ettem (még szoptatom), és olyan nehezebb kajákat, mint pl. a kolbász, szalonna.

Viszont azt vettem észre, hogy 1 éves kora után már nehezebben szokja meg az új ízeket, de lehet, hogy ez nem általános jelenség.

2011. máj. 4. 21:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 5. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!