Kb mennyie kerül egy baba születése ha mindent "normálisan"ami kell megszeretnék venni?
HA arra gondolsz, hogy mindent újonnan vennél meg, akkor szerintem kb 4-500.000.
Mi örököltünk sok mindent és használtan is vettünk, így jöttünk ki ennek a feléből kb, de egy idő után már nem tudtam követni a dolgokat (ráadásul ebben a szoba festés, berendezés, szőnyeg, függöny, polcok, szekrény stb nincs benne, csak a szigorúan a baba szót tartalmazó dolgok, pl ágy, pelenkázó...)
MI mindenből újat vettünk, viszont az olcsóbbakat:)
Ruhákat kaptunk(kb a felét) És így is 120-130 volt :(
Nekünk alaphangon volt 200 000 Ft. Ebben eddig benne van a bútor, festés, ruhák (új és használt), alapfelszerelés (ágynemű, kifogó, textilpelusok, plédek, pelenkázószivacs, cumisüvegek, lázmérő, 2 nagy csomag pelenka, popsitörlők, kád, kádállvány, légzésfigyelő stb.).
Az én plusz kórházi holmim (eldobhatós bugyik, tena betét, Garmastan kenőcs, melltartóbetét...)
A babakocsit még nem vettük meg, de 40 000 Ft lesz.
Egészségpénztárra vásároltam minden patikaszert, mint a vitamin, jód, vas, és mivel diabéteszes lettem, vércukormérő és tesztcsíkok...
Amit külön számoltunk, az a doki (persze nem kötelező a magándoki) 4 hetente 10 000 Ft. + a szülés, de itt nem mondott fix tarifát.
Kapni csak olyan dolgokat kaptunk kölcsön, amit nem is akartunk venni, pihenőszék, cumisüveg termosz, Aventes poharak, 4-5 db különböző méretű ruha. Ebből csak a mellszívó a nagyon hasznos, de ha kelleni fog hosszú távon, veszek sajátot. :)
18:22
te hol jutottál ilyen olcsón új dolgokhoz?
Nekem is bergon kocsim van 2dx, de újonnan nem találtam 55nél olcsóbban!!!!
Én 113.000ig számoltam, de ebben nincsenek benne a kisruhák, a krémek, takarók, dekorok, stb...
18:22es vagyok, nem egyszerre szereztünk be mindent, mikor mit láttunk jó áron:)
nem vettünk pelenkázó komódot, helyette egy kiságyra tehető pelenkázó lapot vettünk 4,000ért.
Nem vettünk babaszekrényt mivel volt egy szabad szekrényünk a szekrénysorból amibe bőven elférnek a cuccai(picit kidekoráltuk, hogy babás legyen).
babakocsit 25ért vettük(corrado p2) akciós volt, mert mikor ottjártunk ez volt az utolsó darab) 25.000 volt.
Amint írtam a rucik felét kaptuk:)
És hozzátenném hogy nem a legolcsóbbat/az-az a legsz*rabban vettük.
Nagyon ki lehet fogni akciókat ha az ember odafigyel.
basszus, de jól jártatok akkor...!!!
sajna én nem jutottam fel a nagykerbe, pedig mondtam a páromnak, de messze vagyunk sajna....
kellemes babázást nektek!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!