Melyik gazdaságosabb: ha te főzöl a babádnak vagy a bébiétel?
Ha én főzök. Amit nem szoktunk enni pl. nyúl, bárány azt bébiétel formájában kóstoltatom.
De pl. sütőtök répa burgonya spenót alma ... szóval ami alapból olcsó azt főztem.
ez jó kérdés :)
a hozzátáplálás legelején szerintem gazdaságosabb ha te főzöl, mert pl fogsz 1 krumplit meg pár répát megfőzöd összeturmixolod azt kész
de később amikor már sok mindent ehet, de azt még nem amit mi, akkor már nem biztos hogy jutányosabb duplán főzni
én úgy csináltam, hogy egy héten kb kétszer kapott bébiételt, általában olyanokat amiket én nem főztem, pl borjúhúsosat
biztos hogy olcsóbb, ha te főzöd.
illetve a bébiételekben rengeteg víz van. úgy látom, hogy víz+rizs (vagy krumpli) az alap, és gyakorlatilag ezt ízesítik zöldséggel, gyümölccsel, hússal. így meg még drágább.
6-8 hóig főztem neki, azóta nincs konyhám (átépítünk), 1 hónapja bébiételezek, már nagyon mérges vagyok az összes gyártóra...
Hát nekem barátnőm be akarta adni, hogy olcsóbb megvenni. ki is próbáltam 2 hét után azt mondtam maradok a főzésnél. Az első pár hónapban nem olyan nagy dolog összefőzni azt a répát krumplit husit vagy akármit. Utána meg mindig úgy főzök, hogy ízesítés előtt kiveszem az adagját. Szóval gyakorlatilag ingyen van az ő kajája.
Másrészt nem is igazán szerette a bébiételt.
Szóval én mindkét gyerekemre inkább főztem. oké ez plusz energia, de engem nem zavar, szívesen rááldoztam azt a 20 percet.
Ha te főzöl, de ez is csak akkor, ha nem a horrorisztikus áron gyártott, bio alapanyagokat használod fel.
A leggazdaságosabb a magadnak termelt, vagy ha piacon veszed, akkor nagyobb mennyiségben elkészítve, és lefagyasztva kis adagokban. Ezzel pénz, időt és energiát is spórolsz. Mármint a saját energiádat. :D
Szerintem az,hogyha otthon főzöl a babádnak.
De mi inkább megvesszük a bébiételt és amíg a kaját csinálnám a konyhába,addig a lányommal vagyok.
Nekem így könnyebb :D De persze vannak anyukák,akik a kettőt össze tudják egyeztetni.
az az ido amig 1 darab murkot osszefozol 1 krumplival baromi sok :))))))
en mindig kulon fozok neki, az alap 1 krumpli azt varialom, marek borso, 1 murok , 4 kocka spenot, 4 kocka sutotok stb, mar tudom kb mennyit eszik 7,5 hos
a hust ugy szoktam megoldani hogy 2 csirkemellet felkockazok megfozom, osszenyomkodom lefagyasztom, kb 1 2 hetig eleg, nem kell minden nap hussal is bajlodni csak beleteszem es mar eheti is :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!